sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Mukavuusalueen ulkopuolella [makutesti ja lisäys]



Lisäys seuraavana päivänä:
Tuorepuuro oli hyvää, mutta ehkä vähän kirpeää. Sokeria kaipasin, mutta lisäsin syödessä joukkoon yhden kypsän junior-banaanin ja sillä makeanhimo talttui. Aion tehdä toistekin ja kokeilla mustikoita ja ehkä myös appelsiinia, sillä ne molemmat ovat suurta herkkuani. 
Tuorepuuro oli tosiaankin kuin paksua puuroa, mutta ne kurpitsansiemenet toi mukavaa rapeutta ja hampaille rouskutettavaa. Ei huono ollenkaan, kannattaa kokeilla. Ja arvaatkaas vaan, en saanut syötyä aamulla herätessä, kahvitunnilla töissä sen söin. Ei opi vanha koira uusia temppuja, ei. [vaikka tässä piilee ristiriita, uutta ruokaa kokeilin, mutta en uutta ruoka-aikaa] :)


Olen älyttömän huono syömään aamupalaa. Yritän korvata sen töissä aamun kahvitunnilla ja yleensä syön viilin ja hedelmän. Kokojyvät, siemenet ja rouheet ovat aivan tuntematon alue vatsassani ja ruokakaapissani.

Löysin lehdestä (kg tammi-helmikuu 2011) tuorepuuron ohjeen ja nyt siirrytäänkin sille mukavuusalueen ulkopuolelle.


Vadelmainen tuorepuuro 

4 annosta - valmistusaika 5 min. - 
energiaa 250 kcal/annos - 12 g  proteiinia - 
30 g  hiilihydraatteja - 5 g kuitua - 9 g rasvaa

7 dl rasvatonta maustamatonta jugurttia
2 dl ruisrouhetta
4 rkl seesaminsiemeniä kuorineen
2 dl pakastevadelmia
4 tl hunajaa

  1. Sekoita jugurtin joukkoon ruisrouhe, seesaminsiemenet ja vadelmat. Peitä ja laita yöksi jääkaappiin.
  2. Makeuta puuro hunajalla. Koristele annos kokonaisilla vadelmilla.
Vinkki: Tuorepuuro syntyy samalla periaatteella muistakin viljarouheista, marjoista ja hedelmistä. Voit maustaa puuron myös vanilijalla, kardemummalla, kanelilla tai inkiväärillä.


Heti meni pieleen, laitoin hunajan joukkoon samantien, höh. Lisäksi laitoin mukaan kurpitsansiemeniä, koska pidän niistä. Aamulla näkee, että onko se syötävää vai ei. 

Onko teillä kokemusta tuorepuuroista?





6 kommenttia:

  1. Minna ;) Joo, on kokemusta - silloin 26-30 vuotiaaana, kun olin intohimoinen "kokeilija, kahvilakkoineni, suklaa ja karkkilakkoineni (oikein, todella 4 v ilman näitä!!) - kasvisruualla... Tuorepuuro ei ollut mun juttu. Marjat on hyviä, siemet on hyviä, rouheet on hyviä - mutta kun ne menee ja sekoittaa sotkuksi, niin yäk. Mutta kait se suu tottuisi näihinkin? Tuoltä ajalta opin tykkäämään tofusta, avokadosta ja hapankaalista. Vehnänorasmehu tökki ;) Vehnän jyvät on hyviä.

    Siis huomenaamulla syöt tuon herkullisen puuron? Odotuksella.... ;) Sano, että on herkkua, minäkin alan syömään. Minä syön aamupalaksi aina ruisleipää..

    VastaaPoista
  2. Ihaillen katselin puurosi sisältöjä ja sitä tosiasiaa että olet jo tässä vaiheessa, missä puuro on tehty. Söisin tuorepuuroja mielelläni mutta ihmeen saamaton olen sen suhteen. Joskus liottelen ihan vain kaurahiutaleita ananasmehussa ja lisään bananinsiivuja tms. sellaista. Maistuu kyllä paremmin kuin keitetty puuro mennen tullen. Terveellistä on taatusti tuo sun puuro!=)

    VastaaPoista
  3. Ikinä en ole tuorepuuroja syönyt.. Mutta huono olen aamupaloja syömään miekin. Pahimmassa tapauksessa juon Pepsiä, paremmassa syön vähän jugurttia. Ei vaan uppoa. Lounasaikaan hirmu-nälkä ja välituntisin maistuis tietysti keksit. Ei hyvä.

    VastaaPoista
  4. En ole koskaan kokeillut mytta vois olla hyvää. Itse syön tosi terveellisesti ja ärsytän muita paasaamalla lisäaineista ja muista. Mä syön joka aamu spelttipuuroa johon laitan goji-marjoja sekaan...täytyy kokeilla myös tätä (:

    VastaaPoista
  5. Kokeilehan joskus maustamatonta turkkilaista jogurttia sellanen iso törppö, saa myös luomuna, siihen laittelet sulanneita pakastevadelmia tai mansikoita sitten otat hunajaa, jota kuumennat mikrossa hiukan että tulee juoksevaa..nämä kaikki sekoitat keskenään lautasella. Voin sanoa, että on hyvää ja terveellistä, eikä sisällä paljoa hiilareita :)

    VastaaPoista
  6. Näyttääpä hyvältä toi eka kuva! Nam! Tuorepuurosta ei oo kokemusta, mutta nihkeestä aamupalan syömisestä kylläkin. Mun tarvii yleensä venailla ainakin tunti (mieluisin on 2h) ennen ku saan aamusin edes alas mitään.

    M on nyt alkanu tekeen aamuisin luonnonjugurtista ja marjoista smoothieita. Se kyllä menee alas! :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!