tiistai 1. helmikuuta 2011

Päivän järkytys!


Olen virallisesti keski-ikäinen. Postissa tuli kirje, joka vahvisti sen.

Liikenteen turvallisuusvirasto muistuttaa, että Suomessa vakinaisesti asuvan ajokortin haltijan on toimitettava asuinpaikkakuntansa ajokorttiasioita käsittelevälle poliisille lääkärin tai optikon antama lausunto näkökykyä koskevien vaatimusten täyttymisestä kahden kuuukauden kuluessa siitä, kun hän on täyttänyt 45 vuotta.

Ikä oli  lihavoitu ja mukana oli ennakoivan ajamisen opas.

En nyt oikein tiedä, että miten tähän pitäisi suhtautua. Parikymppisenä en oikein jaksanut uskoa niitä nelikymppisiä, jotka hehkuttivat: "Elämäni parasta aikaa, ihanaa olla juuri tämän ikäinen!" Tosissani luulin, että kunhan tuuli huulia heiluttaa, epätoivoisia koko sakki kun ehtoopuolella jo elämä on menossa. Nyt voin sanoa samoin: elämä yli nelikymppisenä on hienoa, olen onnellinen ja yleensä ottaen nautin tavattomasti elämästäni (mitä nyt pientä kremppaa joskus, valvoa ei jaksa, lattialta ylös nouseminen ei todellakaan ole sulokasta katseltavaa ja unirypyt poskessa yleensä siliää puoleenpäivään mennessä). [En tykkää kuvattomista postauksista, joten laitoin tähän kolme kuvaa kolmesta Eurooppalaisesta kaupungista, joissa olimme häämatkalla aika tarkkaan vuosi sitten. 
Papukaijamerkki sille, joka tietää kaupungit! :D]
 Jotenkin vähän kuitenkin häiritsi, että "keski-ikäistä jupinaa" onkin ihan oikeasti totta. Vaikka sen itse tietää, mutta että oikein kirjeellä muistutetaan. Käytöstapoja toivoisi noilta kirjeenlähettelijöiltä, rispektii thanks! 

Kevättä kohti mennään, auringon paistetta kaikille teille!
8 kommenttia:

 1. Älä järkyty turhaan! Perästä tullaan me kaikki aikanaan :-)

  VastaaPoista
 2. Onneksi olkoon virallisen keski-iän johdosta :D
  Onneksi mulla ei ole ajokorttia, niin ei ole tuollaisia "onnitteluja" tupsahdellut...
  Kuvista tää sanoisi että: Pyhän Pietarin kirkko Vatikaanissa, Sacre Coeur (vai kuinka sen nyt kirjoitetaankaan) Pariisissa ja jaa-a oliskos jotain maisemaa Pyhän Markuksen torilta Venetsiasta.. Pariisi on kyllä se paras <3
  Mukavaa alkanutta viikkoa - Tiina

  VastaaPoista
 3. Hei mä olen jo ohi ton iän, ja hemmetin hyvin pyyhkkii :D ja lastenlasten kanssa tulee touhuttua lattialla niin paljon, että siletäkin pääsee TAAS hyvin ylös :DD
  Ja uniryppyjä ei edes näe ennekun pistää kakkulat päähän :D

  Tiinan kommenttiin; on on ja on! lähetään Pariisii...

  VastaaPoista
 4. Wikipedia sanoo, että keski-ikä on määrittelemätöntä aikaa elämässä, jolloin ihminen ei ole nuori eikä vanha. Olipas fiksua.

  Määrittelemättömän paljon onnea ikäluokan vahvistumisesta. ;)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, kun ei ole nuori eikä vanha, eli JUURI sopiva ! Kertokaahan milloin siirtyy vanhaksi ;)
  Minäkin jo reilustu ohittanut nuo ajokorttiuusinnat, mutta hyvin näkyy edelleen.

  VastaaPoista
 6. Kiitos ihanista kommenteista ja tsempistä!

  Tiina: Papukaijamerkki tienattu! Olimme häämatkalla Rooma-Pariisi-Venetsia, ryanairilla on aina tammikuussa älyhalpoja lentoja onneksi. Samaten hotellien hinnat on yleensä tarjouksia, ainakin Italiassa -30-50% listahinnoista. Ja ruuhkaa ei ole missään.

  Oma suosikkini on Italia, mutta ei Pariisissakaan mitään vikaa ole. Varsinkin Venetsia on ihanan salaperäinen ja mystinen keskitalvella (eikä haise :). Pariisin kirpparit tosin on autuaallisia! ja Italiassa kaikkialla on katutoreja joka kulmassa.
  Voi huokaus sentään kun olisi ihanaa lähteä reissuun, mutta "vähän" pitää taas säästää, että voi tuhlata. ;D

  VastaaPoista
 7. Ihana postaus. Jumppas mun vatsalihaksia kun nauratti. Vuoden päästä saan tuon saman postin joten hyvä kun ehdin asennoitua;)

  VastaaPoista
 8. Mä olen sua jo pari vuotta edellä, enkä edes muista tuollasta kirjetta..taisin sen hoitaa hutasta vasurilla :)
  Niin tutulta kuulosti nuo jutut :) ja sun tunnustukset toss edellisess!
  Oon samanlainen itkupilli, ihan välillä nolottaa ku täytyy keksii kaikenlaisia nuha ym sepustuksia kun padot aukee joka kekkereillä :)
  Venetsiaan tahtoisin niin paljon, ehkä joku kevät sinne kullan kanssa päästäis kahdestaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!