lauantai 19. helmikuuta 2011

Vanhoja juttuja uusin silmin


Hus & Hem lehdessä 3/2011 oli muutamia kivoja juttuja, josta tuli mieleen katsastella omiakin huonekaluja ihan uusin silmin. Inspiraation lähde oli tämä kuva:

Kuva lehdestä Hus&Hem 3/2011

Olen ostanut joskus pinkin sohvapäydän kirpparilta, siitä on jo aika kauan aikaa. Pöytä on ollut olkkarissa liinalla peitettynä, kun joten väri on ollut liian ärhäkkä (?). Tänään kuorin pöydän liinan alta ja sehän alkaakin tuntua ihan ookoolta.


Ei nyt ihan samaa tyyliä kuin inspiraation lähde, mutta  väri on messevä. :D 

Kirppiksellä olen pitänyt pöytää ja ihan mukavasti on tavaraa mennyt, mutta vaihtotalous pelaa. Takaisinkin päin on muutamia tullut, niin kuin aina. Tavaroiden määrässä olen vielä kuitenkin reilusti miinuksella, hinnoittelin noin 90 kappaletta ja palautuspostina on vain muutama! :D



Olen "keräillyt" eli siis napannut mukaan joskus, seinälle laitettavia lautasia. Niistä on tulossa kollaasi Taloon Maalle. Siellä on jo ennestään muutamia, mutta nyt niitä pitäisi olla melko iso läjä, jos suunnitelmani toteutuu. Rörstrandin lautaset ei maksa lähellekään niin paljon kuin suomalaiset. Muutamalla eurolla saa jo aikas hienoja. Muut 4 ovat jo aikaisemmin hankittuja, mutta sininen pieni löytyi tällä viikolla.


Göteborgin 350-vuotisjuhlalautanen vuodelta 1971 ja Morsdag 1972 ovat vähän uudempaa Rörstrandia ja kukkalautanen puolestaan vähän vanhempaa. En juurikaan tunne leimoja, mutta villi veikkaus on, että lautanen on 1930-50-luvulta. Yritin joskus hakea näistä tietoa netistä, mutta laihoin tuloksin.

Ja nappejahan ei koskaan voi olla liikaa. Vai mitä?


Nämä olivat niin hauskasti paketissa, että mukaanhan ne lähti. :D

Muutama pikkutavara Taloon Maalle, ihan vain värin vuoksi: turkoosia ja tummansinistä. Tummansinistä on jo ennestään, sopii joukon jatkoksi ja uunivuoassa oli mukava retro kuvio ja hinta oli vain yhden euron. Täysin ehjä ja naarmuton valkoinen lasivuoka! 


Pakkanen huiteli yöllä lähelle 30 astetta, mutta nyt jo voi nauttia ihanasta auringon paisteesta. Ylös, ulos ja lenkille! Mistähän sekin sanonta on peräisin?

Ihanaa viikonloppua kaikille teille!

11 kommenttia:

  1. Tarvalta! Siis Niilo Tarvajärveltä tuo ylös jne :) -auts, mä taidan olla tooooosi vanha, kun muista tommosen ja ihan höperö kun vielä tunnustan :/

    Tulihan se pöydän kuva!
    Ihan Melkein Pepin Pinkki ♥

    Mä odottelen kanssa, josko joku tois mulle pöydän, maalisuti jo melkein liimautuneena käteen ...*toiveikkaana*

    VastaaPoista
  2. Hieno pinkki pöytä sulla! Noista sisustuslehdistä saa kyllä tosi kivoja ideoita. Ja sisustuslehdissä kaikki on niin hienosti laitettuna, että pöllömpikin juttu näyttää mielettömän hienolta. Omassa kodissa toteutus ei aina toimi ;) Ajattelin itse uudeksi sisutussuunnaksi "sikinsokinsekaisin" - ihan hirveä hinku on laittaa värejä jokapaikkaan ja laittaa kaikkea mikä vaan tuntuu itsestä mukavalta -sopi yhteen tai ei ;)

    Hienoja lautasia myös olet löytänyt. Olisipa mullakin joku mökki maalla. Miehen kanssa mietittiin vanhaa rintamamiestaloa - sitten isäntä muisti, että työtoveri oli jo suunnitellut dynamiitin ostoa vanhalle talollensa :) Eli ollaan tässä tylsimyksessä, ja säästetään rahat matkoihin!

    Mulla on täällä olohuoneen lattia täynnä tavaraa, mutta yhtään en ole vielä merkannut - maanantaina alkais kirppis... Ja joo vielä - IHANIA nappeja!!! ;D

    VastaaPoista
  3. Mullakin on kirppis tuottanut tosi hyvin ja vielä jatkuu, koska nyt vasta pääsin neitojen vaatekaapeihin tonkimaan ja löytyihän sieltä josvaikkamitä :)
    Kyllähän takaisinkin täytyy jotain tuoda pysyy mieli hyvänä ;)
    Ja mulla hyvä tilanne, kun myymättä jääneet voin antaa tuttavalle ja hänen kautta ne lähtee suomeen ja venäjälle avuntarvitsijoille..tulee tunne, että on hyödyksi..
    Mä olen löytänyt netistä paljon lautasten yms. tietoja, kun vain laitan googleen kaiken sen numero ym tiedon pötkössä ja sitten alkaa tippumaan juttua..juuri äsken googletin sen jo esittelemäni englantilaisen tee kannun..löytyi tietoa ja hintojakin :)
    pinkki pöytä ihan mahtava, eiku käyttöön!!

    VastaaPoista
  4. Pepi: Tarvahan se oli! Isä aina hoki sitä, muistan sen enemmän siitä. :D

    Mäkyllä luulen, että mun pinkit jää tohon pöytään, ehkä kuitenkin tyyny tai pari kaveriksi...

    Eliisa: Sama täällä, värejä hinkuan ja ihan kaikkia sikinsokin!

    Se hinnottelu on yhtä tuskaa, olen nyt tehnyt sitä pitkin viikkoa ja täydentänyt pöytää melkein päivittäin. Ihmeen paljon on mennyt vaatteitakin, mut laitoin kyllä hinnat tosi pienet.

    Joskus kyllä tuntuu, että dynamiitti vois olla oikea vaihtoehto. Ens kesänä odottaa ulkosauna ensiaputoimenpiteitä, huhuh.

    Jaana: Olen yrittänyt googlen kanssa noita rörstrandeja, mutta ehkä mun ruotsin kieli on vaan niin surkkua, että en ole ymmärtänyt lukemaani. :D
    Ja samoin olen löytänyt koko rimpusn laittamalla hyvin tietoja, englantilaisista yleensä löytyy hyvin.
    Laitan kaikki loput, jotka ei mene kaupaksi myös edelleen jakoon, suomalaiselle hyväntekeväisyysjärjestölle. Se yks ruotsalainen on jo miljonääri "hyväntekeväisyyden nimissä"...

    VastaaPoista
  5. Hieno pöytä! Ja väri oikein kiva, tulee mieleeni eräs pinkki cadillac josta postasin omaan blogiini joku aika sitten... ;)
    Miulla on tuolla varastossa oottamassa sellainen ärtsyn lila seinähyllykkö. Malli siinä on tosi kiva, mutta olin vielä kesällä vakuuttunut, että maalaan sen. Nyt olen kuitenkin alkanut katsella sitä "sillä silmällä", väri nimittäin passaisi oikein hyvin meidän makuuhuoneeseen... Ja se on kivan kulahtanut, jos vähän vielä raapisi sitä lisää... ;)

    VastaaPoista
  6. Rörstrandin lautaset ovat tosi ihania, tykkään enemmän kuin vanhasta Arabiasta!
    Pinkki pöytä on tosi hauska, niin lehdessä kuin omasikin - todella pysäyttävä, hyvällä hymyilyttävällä tavalla, tulee iloinen mieli.

    VastaaPoista
  7. Wenzel Hagelstamin kirjassa Suuri antiikkikirja (vuodelta 1995) on aika kattava luettelo kaikenmoisista leimoista, varsinkin vanhemmasta tuotannosta. Rörstrand näyttää kyllä loppuvan vuoteen 1943.
    Keramiikkaleimojen lisäksi löytyy myös esim. suomalaisia keramiikka- ja posliinitehtaita toimintavuosineen, tinavalureita, vuosimerkintöjä tinasta, hopeasta jne. jne.
    Ihan vaan tiedoksi, jos tuollaisia kaipailee :)
    - Tiina

    VastaaPoista
  8. Hyvä, että löysit nappeja. Sullahan niitä ei juuri ole. Toi uunivuoka on herkku, lautaset ei ole vielä mun juttu... tuskin menee kauaa, kun muutan mieleni.

    <3

    VastaaPoista
  9. Kiitos kommenteista ja vinkeistä!
    Heti alkuun totean, että puhuin täyttä puppua tuosta Mors Dag 1972-lautasesta. Se onkin Royal Coppenhagen, eli siis tanskalainen lautanen. Kurkin netistä sen verran, että niiden hinta on 10-20$ ja minä maksoin siitä 2€. Täysin vanhingossa tein siis löydön. :D Valitsin lautasen ulkonäön perusteella tietämättä "arvosta".

    Kanaemo: näin sun autosi blogissa ja samaa pinkkiä on pöytäkin! Ajattelin ihan samoin kuten sinä hyllystäsi, että maalia pöydän päälle, mutta nyt en ole enää varma... :D

    Paula: taaskin samoilla linjoilla kanssasi, Rörstrandit ovat kauniimpia!

    Tiina: Kiitos vinkistä, täytyy joskus perehtyä enmmän aiheeseen. Olen vaan niin satunnainen fiiliskeräiljiä, että tietoisuus arvosta ei oikein koskaan ole ollut NIIN kiinostavaa kuin ulkonäkö/hinta. Mut kyllä se "löytö" ilahduttaa jos esineellä on muutakin arvoa kuin kauneus katsojan silmässä. :)

    Eve: jos näkisit sen mun "vision" noista lautasista, niin keräilisit sinäkin! :D Näin jossain lehdessä tai kirjassa kollaasin lautasista erilailla kuin normaalisti ja siitä se innostus lähti. Paha vaan, etten enää löydä opusta ja nyt pitää mennä muistikuvilla. Yläkertaan menevään rappuun se "taideteos" on tulossa joskus...
    Ja nappipullo ei ole edes puolillaan vielä! :D

    VastaaPoista
  10. Hauska lukea tämä insertti. Totesin just töissä, että haluaisin pastellivärillä olohuoneeseen pöydän. On siis ajassa. Ja sun pöytä on musta ihanan iloinen. Väreillä on merkitystä. Tänään ostin neljä seinäkoukkua ihan värejen takia. :)

    VastaaPoista
  11. Täälläpä mukava kirppistelijän blogi. Hienoja löytöjä. "Hengenheimolainen" siis :) Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!