tiistai 8. helmikuuta 2011

Veitola vs. Keskinen

Ihan asian vierestä tämä juttu, mutta kun kerran keski-ikäistä jupinaa on kategorioissa, niin menköön siihen piikkiin.

Olen mielenkiinnolla seurannut Maria-shown jälkipuinteja kyläkauppias Keskisen känni-sekoiluista suorassa tv-lähetyksessä. Ensimmäisenä älähti laatuviihteen juontaja Valavuori: "- Ohjelmassa riepotellaan ja leikitään nokkelaa liian helppoja maalitauluja vastaan. Kuvottavaa, kommentoi Aleksi Valavuori ohjelmaa 7 päivää -lehden blogissa. - Onko se jonkun mielestä oikeasti hauskaa?
Valavuori sanoo, että hänelle itselleen tuli varsin ristiriitainen olo ohjelman jälkeen. Valavuoren mielestä asiassa on menty nyt rajan yli."


Valavuori on itse tunnettu julkisuudessa mm. siitä, että vuoden selibaattilupaus ei pitänytkään. Lyönyt vetoa, että on vuoden ilman alkoholia ja joutunut sairaalaan hämähäkin puremasta pelkokertoimen kuvauksissa. Ohjelmassa, jossa hän syöttää toukkia, matoja ja mätiä munia kilpailijoille.

Aamulehti teki kyselyn Nelosen tv-kanavalle, että miten on mahdollista päästä suoraan tv-lähetykseen humalassa. Keskisen oma kommentti oli, että taiteilijoiden kanssa lähti mopo käsistä ja Nelonen ilmoitti, että vastaisuudessa heillä on alkometri takahuoneessa.

Eilen FST:n ajankohtaisohjelma näytti kohta kohdalta Keskisen sekoilut kansalle ja asiantuntijoille ja tämän jälkeen puitiin, että onko Veitola käyttäytynyt hyvän journalismin vastaisesti vai ei.

Hmm, mietitäänkö, että mistä tässä kaikessa oli kysymys? Keskinen lupautui kertomaan Maria-showssa, että miten tyttöystävä Hamamat katosi kastikkeen jouduttua vessanpönttöön. Kyläkauppias tinttasikin kuppia oikein olan takaa ja tupsahti suoraan tv-lähetykseen tuhannen päissään.

Olisiko Veitolan pitänyt hyvän journalismin nimissä silitellä päätä ja keskeyttää lähetys? Eiköhän tässä tapauksessa käynyt juuri, kuten asianosaiset halusivat? Veitola sai suuret katsojaluvut ja kohun, jota joka jakso tavoittelee. Keskinen jatkaa valitsemallaan julkisuuskuvalla eteenpäin kohti seuraavia tyttöystäviä skumppalasi kourassaan.

Jos naistoimittaja ottaa kaiken ilon irti keski-ikäisen miehen omasta töppäilystä suorassa lähetyksessä, niin miksi se on tuomittavaa helppojen maalitaulujen riepottelua?


7 kommenttia:

 1. Olihan se järkyttävää katsottavaa, mutta mielenkiinnolla seurasin koko haastattelun. Tätähän katsojat haluavat: tirkistellä julkkiksen elämää ja tietää kaikki likaiset yksityiskohdat.

  Ja tiäks mitä? Mun piti kirjottaa just tästä aiheesta kolumni, deadline tänään. Damdidam. :D

  VastaaPoista
 2. Kommentoin tuohon "maalitauluun". Olen miettinyt, että Suomessa on muutama persoona, joiden käyttäytymistä voisi verrata ihmiseen, joka ei ole täydessä ymmärryksessä, mm.Vesa, Tuksu ja Matti. Koska diagnoosia "kehitysvammaisuudesta" ei ole tehty, näitä ihmisiä kohdellaan (ja he antavat kohdella itseään) julkisen pilkan kohteena. Sillä todellisuudessahan ketään kehitysvammaisia, heikkolahjaisia ei julkisesti pitäisi asettaa pilkan kohteeksi. Mielestäni on surullista, että sairaita ihmisiä vedetään noin lokaan. Eli, odotan kyllä, että toimittajilla olisi jonkinlainen ymmärrys ja kohtuus. Silti ihmettelen tätä Keskisen kohua. Mielestäni oli kaikessa humalassaan aika rauhallinen. Nykäs-Matti oli todella fiksu ed. esiintymisessään - mistä olin todella iloinen. Tuksua käy ihan oikeasti sääliksi - saavatko ihmiset oikeasti mielihyvää siitä, että saavat lueskella, ihmetellä tämän ihmisen tekosia??

  Veitolaan vielä, uskon, että oli oikeasti yllättynyt tilanteesta ja suorassa lähetyksessä hänen olisi nopeasti pitänyt ratkaista tilanne suuntaan tai toiseen - mitenkähän tilanne olisi pitänyt hoitaa? Pyytää mies samantien poistumaan ohjelmasta vai kuten tehtiin , hoidetaan "maltilla" tilanne.

  Mutta Minna - menköön keski-ikäisen naisen jorinoihin ;) Olen huomannut että ikä alkaa tehdä ainakin meikäläisestä hyvin herkästi asioihin ärsyyntyvän ;)

  VastaaPoista
 3. Kautta aikojenhan suomalaiset tallaajat on viinaa vetäneet, osa kaksin käsin.
  Nyt media vetää esiin tietyt töppääjät, enää ei päätä silitellä, eikä jengiä tuupita esiripun taa "menes ny ottaan pienet nokoset"-tyyliin.

  Törppö mikä törppö, näitähän mahtuu!
  Ja jos joku on niin "aasi", että antaa mennä vaan, kun on lähteny lapasesta, vaikka TIETÄÄ mihin on menossa: parrasvaloihin!!! taas kerran, tai vaikka lehden haastatteluun, mihin tahansa...kantakoon vastuun ihan itse!!

  Turha muiden niitä on päivitellä "kuinka ne saattoi"-jupinoin. Jokaisella meistä on vastuu omasta olemisestamme ja käytöksetämme, kännissä tai ei.
  Veitola veti homman kotiin!joku muu teki taas itsestään ihan pellen.

  Ja kansa sai mitä halus, jupinaa ja säpinää :D
  Halleluja! *jupisee keski-ikänen*

  VastaaPoista
 4. Jiihaa sanoo täällä toinen keski-ikäinen ja alkaa odottaa uutta seiskapäivää elämäänsä piristyttämään :DDD

  VastaaPoista
 5. Kiitos mahtavista kommenteista! Heti alkuun pitää kertoa, että en ole nähnyt ko. ohjelmaa, mutta jostain videopätkästä näin hiukan örvellystä... mielenkiintoisempaa on ollut seurata tätä jälkipuintia asiasta. :D

  Olen aivan samaa mieltä Eliisan kanssa tästä hyväksikäytöstä, alun alkaenkaan ei pitäisi tehdä yhtään lehtijuttua, tv-ohjelmaa tai muuta vastaavaa mainituista ihmisistä. Mielestäni se ei ole hyvää journalismia (ei kai kukaan siitä edes ajattele näin?), mutta on täydellistä hurskastelua käydä ko. tyylilajista Veitolan kimppuun. Eliisa mielestäni sanoi ihan oikein, Veitola hoiti homman maltilla.
  Tuksun haastattelun katsoin netti-tv:stä ja varsin hellin käsin ja sanoin Veitola pariskuntaa haastatteli. Olisi voinut olla paljon törkeämpääkin ja ilkeämpää.

  Iltapäivälehti haastatteli Keskisen äitiä, joka kertoi, että en tunnista tv-ohjelmasta poikaani. Sekö sitten on hyvän journalismin mukaista toimintaa? Tai monet muut vastaavat esimerkit.

  Juuri julkaistiin tutkimus, jonka mukaan Jokelan tapahtumien jälkeen median haastattelut ja kysymykset lisäsivät nuorten ja asianosaisten ahdistusta. Pitikö moisesta tehdä tutkimus? Eiköhän se ole itsestään selvä asia ihan maalaisjärjelläkin ajateltuna?

  Viimeinen ei nyt liity kirjoitukseen sinänsä mitenkään, mutta eiköhän se muukin media kuin Maria-show saisi katsoa peiliin: Mikä on hyvän journalismitavan vastaista ja mikä ei?

  Seuraavaa Maria-showta odotellessa! ;D

  VastaaPoista
 6. Päivällä lueskelin tätä "keski-ikäistä jupinaa", ja ajattelin näin illalla vähän kommentoida, mutta mitäs tähän nyt enää! Eihän tässä nyt ole enää mitään uutta sanottavaa. Että eipä muuta kuin illanjatkoa -
  toivottaa yx keski-ikäinen jupisija

  VastaaPoista
 7. Mä olen täysin varma, että tuotanto tarjoilee vieraille jotain totaalisesti nupin sekoittavaa. Jokainen vieras on ollut enemmän tai vähemmän diupou. Hyvät lööpit ja katsojaluvut nousuun, isommat hinnat mainosminuuteista. Halpaa ja helppoa rahaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!