lauantai 26. helmikuuta 2011

Ale-ostoksia


Käväsin pitkästä aikaa ihan oikeassakin kaupassa, kirppareilla on shoppailtu enimmäkseen tänä vuonna. Olen ihan kamala ale-laari-tonkija! :D 
Helmikuu on vallan loistavaa aikaa siihen, alennettujen alennetut on ihan parhaita. Tosi paljon on myös ihan kamalaa tavaraa (eli siis niitä, joita kukaan ei ole huolinut :).

Kodin Anttilassa myytiin astetta suurempia lyhtyjä ja mielestäni pilkkahintaan.


Saippuapala on antamassa vähän mittakaavaa, siis tuo punainen etualalla. Lyhty on kooltaan 40x40 ja korkeus on 75cm nuppiin asti. Alunperin hinta on ollut 99,- ja maksoin tästä 30,-.  Ei paha mielestäni. Paikkakin tällä on jo katsottuna, Taloon Maalle, mihis muualle.



Reijälliset peltipurkit ovat nekin kynttilöille ja saunavanhuksen piristykseksi (?) maalle. Täytyy kyllä sanoa näiden hinnasta, että en olisi ikunakuunapäivänä ostanut niitä normaalihinnalla 16,95/kpl. Euron kappaleelta on jo ihan ok.

Lyhdyn sisällä oleva pitsiliina on arpajaisvoitto Inspiraatiota arkeen -blogista. Kiitokset kovasti, mieluinen on tämä minulle.

Ja täytyy vielä kiittää uudelleen Pepiä Mummun huushollista! Sain sieltä iki-ihanan hartiahuivin blogiarpajaisvoittona ja se vasta mieluinen onkin ollut! En ymmärrä, että miten olen tullut toimeen ilman sitä. :D Se on ollut ahkerassa käytössä lähes joka päivä, kotona, töissä ja jopa ulkona. Kiitos!



Myös nämä ovat ale-ostoksia. Pöytäkynttilät puoleen hintaan ja peltihökötys pitkälle kynttilälle. Kynttilänjalka (vai mikä tuo on nimeltään?) on ihanan vanhanaikainen, siinä on kantokahva ja päästä vedettävä laatikko. Sinne ajattelin sujauttaa tulitikkuaskit ja sytkät. 

Tulee ihan mieleen lapsuuden kummitusjutut, nuori neito valkoisessa liehuvahelmaisessa yöpaidassa kulkee isossa kartanossa kynttilän valossa. Täytyykin kokeilla kesällä. Paitsi, että neito on rouva eikä enää ihan niin nuori ja talokaan ei ole kartano. Onneksi kuitenkin on vilkas mielikuvitus! ;D

Nämä eivät ole ostoksia, vaan saatuja äitini kaapista.


Arabian Regina astiasto on todella kaunis. Minulla on teekannuja kaksi (kuvassa niistä suurempi), pullalautanen, 4 kuppia, 5 tassia ja 6 leipälautasta. Olen yrittänyt metsästää puuttuvia osia kirppareilta laihoin tuloksin. Netistä selatessa löysin jotain, mutta yhden teekuppiparin hinta (ilman pullalautasta) on ollut joskus 52,-, huhuh (ne oli jo myyty). Regina on siirtokuvakoristeltu ja suunnittelija on Svea Granlund. Sarjaa on valmistettu vuosina 1947-1953. 
Jos jostain kyseistä sarjaa löydätte, niin vinkkejä otetaan vastaan. Yksittäisetkin kappaleet käy, kun puuttuvia kuppeja on kaksi ja aluslautasia yksi. 

Ihanaa viikonloppua kaikille!

6 kommenttia:

  1. Rouva on hyvä vaan :)
    Tässähän ihan hämmentyy, kun kesken kaiken törmää tuollasiin äkkikiitoksiin!

    Käypäs nyt samantien huushollissa arvailemassa...

    Loistavia löytöjä nuo kynttilähärpäkkeet, kaikki toki, mutta tuo iso eritoten!
    Tosin, nuo euron zipale, ne on kyllä nyt olleet ihan toooosi kohtuuhintaisia :)

    Mä olen koittanut kiertää kaikki alet kaukaa, olen ihan pikkiriikkisen kyllästynyt siihen kirpparille roudaamiseen...määräänsä enempää kun ei saa mahtumaan mihinkään -ja kyllä mulla yhdelle ihmiselle tarpeeks on...kai...

    VastaaPoista
  2. Hienoja löytöjä olet tehnyt!

    Iloista sunnuntaita!

    VastaaPoista
  3. Loistavia löytöjä! Hyvä ale-löytö hivelee kummasti mieltä, sitä tuntee itsensä aina niin TALOUDELLISEKSI! :o)

    Oletko etsiskellyt Reginaa Arabian omalta kirpputorilta? Sinne voi jättää myös oman OSTETAAN-ilmoituksen.
    http://www.arabia.fi/web/Arabiawww.nsf/fi/tietoa_arabiasta_keraily_kirpputori

    VastaaPoista
  4. Hienoja löytöjä! Kun malttaa odottaa joulun ohi saa lyhtyjä todella edullisesti :)
    Kiva kun olit liittynyt lukijakseni näin löysin sinun blogiisi, en vain aikaisemmin ole kerennyt vierailemaan.
    Minulla on tuota Regina-sarjaa vain maitokannu, se on mummoltani saatu. En varmaan ole koskaan kirppareillakaan törmännyt tähän sarjaan.
    Minustakin se on todella kaunis sarja etenkin väriltään, toivottavasti löydät etsimäsi.

    VastaaPoista
  5. Kiitos kaikille mukavista kommenteista!

    Kiva kun poikkesit Irma ja tervetuloa toistekin!

    VastaaPoista
  6. :) Kivalta näyttää sommitelmassa tuo liina, ja upeita löytöjä tosiaan!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!