maanantai 7. heinäkuuta 2014

Lomahaahuilua terassilla Talossa Maalla


Tänään on täydellinen lomapäivä! Aurinko paistaa ja mitään suunnitelmia ei ole, joita olisi pakko tehdä. Tänään on täydellinen päivä kuivata pyykkiä ja polttaa nahkansa. Lempeä kesätuuli puhaltelee ja hormeissa vinkuu tuulen ujellus. Nautin sydämen kyllyydestä luonnosta ja tekemättömyydestä.Sisutussuunnittelijat vauhkoaa aina siitä, että sisätilat jatkuisi ulkotiloihin saumattomasti ja että tuodaan luonto sisätiloihin. Silloin aikanaan kun rakensimme terassin talon päätyyn, niin  rakentmispäätös on ollut ehkä yksi parhaimmistani ikinä. Talon sivusta oli käyttämätöntä joutomaata ja aurinko paistaa sinne aamusta melkein ilta kuuteen.Terassi on ylivoimaisesti eniten käytössä koko talon tiloista näin aurinkoisilla keleillä.


Nappasin eilen illalla kuvan, kun iltamme jatkui lempeässä kesäillallassa aina melkein yhdeksään asti. Kesäkeittiö taustalla on toinen hyvä rakentamispäätös. Käytän sitä ahkerasi perunoiden ja vihannesten pesuun (ettei likakaivo täyty), kukkien kasteluveden hakemiseen ja tietysti grillatessa aputyötasona. Kuvassa näkyvä pystypuuviritelmä on vielä vaihdettava johonkin järkevämpään malliin. Siinä on terassipurje kiinni, mutta ei mikään silmänilo. :)
Illan suussa terassin lämpöön eksyi myös Sissi Liskonen. Paksusta mahasta päätellen Sissille on tulossa pikkusissejä ihan kohta. On se vaan jotenkin niin kummallisen näköinen, ihan kuin suoraan esihistorialliselta ajalta. Sekin on kumma, että käärme saa minut ihan vauhkoksi, mutta tätä taas ihastelen. Luonnon tarkkailu on myös yksi terassilla olon iloja. Tuulihaukka metsästi poikasille ravintoa pitkät tovit pellon päällä ja ruisrääkkä riekkui pitkin iltaa.Terassilla myös virkkaan ja leikkelen tai revin matonkuteita. Tuuli kuljettaa pölyn mennessään ja joutenolo ei tunnu niin syntiseltä, kun muka touhuaa jotain samalla. :)
Tämä mattoprojekti on viime kesältä ja olen sen suhteen vähän päättämättömässä tilassa. Tykkään kyllä kaikinpuolin maton alusta, värit ovat mieleiset, ovaali muoto on kiva, räsyt on kuteena on helppo virkata, mutta mutta... Luulisi jo tähän virkkauskokemukseen oppineen, että pylväät ei ole paras mahdollinen tapa tehdä mattoa räsyistä. Olen tehnyt vuoroon kiinteillä silmukoilla ja vuoroon pylväillä. Pylväät vaan aiheuttaa sen, että matto on ihan liian löysä ja veltto. Taidan purkaa maton alkutekijoihinsä ja tehdä koko maton kiinteillä silmukoilla. Nyt purkaminen ei harmita niin paljon ja matto jäisi tuolla tavalla tehtynä käyttämättömäksi, koska se menisi ruttuun joka välissä. Saahan sen ajan kulumaan näinkin, virkataan, puretaan ja virkataan taas. :D

Loppuun vielä pari kuvaa pioneista (siis ne pakolliset kesän kuvat, koittakaa kestää).

Eilen illalla ja....

... tänä aamuna. Oijoi, miten suloinen.

Ihan kohta lopetan nämä kukkakuvat (ja lehmätkin lentää) ja siirryn muihin juttuihin. Tai ainakin suunnittelen siirtyväni. Näin lomalla ei nääs ole pakko. :D

Voikaa hyvin kaikki, töissä tai lomalla!

3 kommenttia:

  1. Virkkaat vaihteeksi lomamattoa, eipä olisi uskonut! ;D

    Melkoinen läskilisko. Miksen mä muista siellä koskaan nähneeni liskotuksia? Vielä kolme päivää täytyy pidellä ison talon seiniä pystyssä... uuujea... lomalomalomaloma!

    VastaaPoista
  2. Leppoisaa joulun aikaa! Ja sen jälkeen kohti valoa ja kevättä...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!