sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Yllätys takapihalla
Takapihan reunalla löytyy meillä gourmet-viljelmä. Korvasienet ilmeisesti heräsivät, kun takapihan alueelle tehtiin maalämpökaivauksia. Vieressä on toinenkin, joten kyllä näistä pieni muhennos tulee.

Viikonloppuna on muutenkin oltu takapihalla. En todellakaan ole ollut puutarhahommissa. Tiukkaa hiontaa vanhaan karmiin ja mittatilauksena tehtyihin listoihin (kädet on ihan kuittina, kovaa hommaa tuo hiominen käsipelillä...).
Niitä mittatilauslistoja ei onneksi tarvi käsipelissä tehdä. Terassia koristaa molemmat sirkkelit.
Kattopanelien katkaisut ja kavennukset tehdään täällä. Meille kävi huono tuuri, kun mentiin ostamaan lisää panelia loppuneen tilalle: ne oli loppu kaupasta kokonaan. Jäljellä oli pari pakettia, jotka molemmat olivat pahasti ruhjoituneita ja rikkinäisiä. Myyjä teki tarjouksen, jota ei voinut ohittaa: saatiin loput panelit melkein ilmaiseksi, 13 euroa 16 kpl 4,20 pitkiä paneleita.
No, ei niistä olisi enempää voinutkaan maksaa, surkeaa tavaraahan se oli. Pätkät vaan sopi meidän tarkoitukseen hyvin, koska kattoon on tehty koteloita niin paljon, että pitkiä paneleja tarvittiin vain muutama. Niistä ruhjoituneista paneleista teimme (ja koko ajan tehdään lisää) itse peitelistoja, joten kaikki puutavara meni kuitenkin käyttöön.

Pesuhuoneessa näyttää nyt tältä.
Laattojen saumaukset on tehty ja alakattokin on lähes kokonaan valmis. Muutamasta kohdasta uupuu paneleita, niihin on tulossa IV- ja sähköjuttuja. Oven karmit on asennettu paikoilleen hionnan jälkeen ja vielä olisi tänään tarkoitus maalata karmiin pohjamaali illalla.

 Takapihalla ehtii aina välillä ihastella myös "puutarhaa". Lainausmerkit siksi, että se on ihan pikkiriikkinen kukkapenkki tuo mun "puutarha". :)
Humala on kasvanut viikossa metrin! Viime viikonloppuna oli vai noin 5 cm korkeita alkuja ja nyt ne kiipeävät jo ritilän kohdalla. Käsittämättömän luja kasvuvauhti niillä on päällä, huh.Helmililja on aina ollut yksi suosikkejani. Viikossa nämäkin tulivat kukkaan.

Mielettömän hienot kelit meillä on ollut koko viikon. Viikonlopuksi luvattiin sadetta, mutta vielä ei ole tänne asti ehtinyt. Nautitaan nyt, kun kerran voi. Oli se talvi kyllä pitkäkin, mutta onneksi ohi jo.

Minä painun alakertaan ja takapihalle, remppa jatkuu... Voikaa kaikki hyvin, palaan kommentoimaan, kunhan taas normaali arki ilman suurta rempaa jatkuu taas.


8 kommenttia:

 1. Näyttääpä kylppärissä hyvältä ja niin kyllä myös pihalla! Nyt vaan alat korvasieniviljelmää kehittelemään pihalle. Miehen ex-työkaveri on omalta pihaltaan saanut jo 7kg korvasieniä - vähän mietin, että miltä siellä on näyttänyt...
  Huima on kasveilla kasvuspurtti - vaan on se ihanaa kun on kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi apua, siis 7kg, ei voi olla totta. Olen kade. :)
   Nyt kahdessa viikossa ne humalat on kasvaneet jo kolmimetrisiksi, huikeaa.

   Poista
 2. Hyvä meidän piha :) Onkohan siellä sun aidan takana kasvava rehu tota humalaa? Tohtisinkohan mä vohkia sitä yhden alun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä, kiva kun saatiin multaa. :)
   Käy voihkimassa, ne leviää ihan villinä...

   Poista
 3. Tars siis mennä apajille, siä on myöhemmässä.

  Hyvä teitä, kun ootte jaksanu. Maaliviiva häämöttää jo! Ihanaa, kohta pääsette laittamaan tavaroita ja asioita PAIKALLEEN! Uu jea.

  Mua sattuu. Hei, raihnainen, tuutko toisen kanssa tarkistamaan uudisrakentamisen uusimmat tuulet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maaliviiva on jo entistä lähempänä, tänään asennetaan kalusteita, jei. :)
   Uudisrakennuksen uusimmat tuulet on jo katsottu, täällä ja siellä. ;D

   Poista
 4. hyvät kaupat noista listoista! hui, mä en ookkaan ikinä laittanut korvasientä, mutta hyväähän se on!
  mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli hyvät kaupat. Jos joskus teet korvasieniä, niin muista keittää ainakin kolmeen kertaan, ne on ihan äly myrkyllisiä, hui. :)
   Viikonloppu meni taas rempan tahdissa...

   Poista

Kiitos kommentistasi!