perjantai 21. syyskuuta 2012

Terassikelejä odotellessa


Oho, syyskuu hupsahti jo lopuilleen. Viimeiset viikot ovat olleet enemmän ja vähemmän hulinaa joka rintamalla. Työ, koti, vapaa-aika ja terveys vievät vuorotellen naista kuin kuoriämpäriä. Mistä ihmeestä se iänikuinen kiire löytääkin luokseni aina?
Lisäksi vielä se syksy, joo-o. Pidempään seuranneet tietää, että en todellakaan ole syksy-ihmisiä. Syksyssä ei ole mitään muuta hyvää kuin sienet. Ugh, olen puhunut ja ei siitä sen enempää.





Kotona on meneillään terassin teko. Kyselin joskus teiltä lukijoilta, että kuinka hyvin kestätte keskeneräisyyttä. Minulla on näköjään rajana neljä vuotta. Ihan ekana vuonna tänne rivariin muuttaessa hankittiin takapihalle ruokapöytä ja tuolit myöhään syksyllä järjettömän hyvästä alennuksesta. Mallipöytä ja tuolit -80%, koko oli juuri sopiva ja olen vieläkin tyytyväinen ostokseen.

Ne tuolit  ja pöytä ovat nyt odottaneet alleen terassia sen neljä vuotta. Valmis suunnitelma takataskussa marssittiin Insinöörin kanssa lautakauppaan ja kestopuu vaihtoi omistaajaansa. (sai muuten melko halvalla, sanois Sulo Vileeni tässä kohtaa...)

Aikajanalla mennään kuitenkin vain tämän vuoden toukokuusta tähän päivään, neljää vuotta en ole kuvannut takapihan slummia...

Toukokuu 2012
Ihan mikä vaan on parempi vaihtoehto kuin tämä. Hrrrr, vieläkin puistattaa edes ajatella tätä.


Syyskuu 2012
Viime viikonloppuna näytti tältä. Tässä välissä takapihalla kävi pikkukaivuri ja kaivoi maata pois noin 30 senttiä. Alle levitettiin suodatinkangas ja päälle kasattiin noin 70 kottikärryllistä hiekkaa kellarin uumenista. Sieltä siis, mihin tulevan saunan ja pesuhuoneen olisi tarkoitus sijoittua. Maata piti siirtää, että saadaan huonekorkeutta nostettua.


Syyskuu 2012 viikkoa myöhemmin

Terassi alkaa olla valmiina, tai ainakin siis lattia on melkein valmis. Olen ihan järjettömän iloinen. Iltamyöhään on mitattu, sahattu, ruuvailtu ja nyt se kansi on siinä! Tosin vasta ei olla kuin puolivälissä koko projektia, muutama juttu puuttuu vielä.

Ja koskas tämä suunnitelma sitten on valmis?
Ikkunan alle on tarkoitus tehdä säilytyspenkki ja oikealle sivulle kaappivarasto. Loput laudat ja puut ovat sitä varten varattu ja siihenhän niitä sitten käytetään. Istuinpenkki on mitoitettu niin, että kuvassa näkyvät taittotuolit saa sinne talvivarastoon. Kaappiin saadaan runko kellarista puretusta hyllyköstä ja sinne varastoidaan puutarhakalut, ruukut, mullat, lyhdyt ja kaikki muu tuiki tarpeellinen härpäke.

Eihän siinä oikein mitään järkeä ole tehdä terassia näin syksyllä, mutta uskokaa tai älkää, siihenkin on ihan mietitty syy. Kestopuulaudat on tarkoitus käsitellä ensi keväänä vaaleahkolla harmaalla (kestopuun pitäisi levätä noin vuoden ennen ensimmäisen pintakäsittelyn tekoa). Sen takia valitsimme tavallisen vihreän laudan eikä ruskeaa kestopuuta tai lämpökäsiteltyä ja siksi rakensimme juuri nyt. Ensi kesänä terassi on käyttövalmis heti, eikä vasta 15. päivä. Toinen painava syy on se, että kun rakentaa sesonkiajan ulkopuolella, niin alennukset puutavarasta ym. ovat ihan hyvät.




Tokihan olen jo myös ajatellut vähän kaunistuksiakin ja muutama taitaa jo löytyä varastostakin. Grillikin pitäisi hankkia ja yksi on jo katsottuna valmiiksi. Alennuksesta sekin, nyt myydään tämän kesän grillejä pilkkahintaan pois...

Loppuun laitan vielä kuvan viime kesän kirppislöydöistä.



Kreikan sinikseksi maalattu pärekoppa menee Taloon Maalle tupaan puukopaksi ja silkkitäkki oikealla on synttärilahja Evelle. Nyt kun päivä on jo ohi, niin voin paljastaa superhyvät löytöni täälläkin. :)

Tämä päivä jatkuu sipulien istutuksella, rakentelulla ja huomenna mennään Maalle. Talviteloille pitää paikkaa jo valmistella. Yleensä olen kovin surullisella mielellä, kun Talo Maalla sulkee ovansa kevääseen asti. Tänä vuonna on asiat ehkä toisin. Rivarissa tapahtuu talven aikana muutoksia paljon: remppaa, fiksausta ja ehkä valmista uutta saunaa, pesuhuonetta ja kodinhoitohuonetta on jopa lupa odotella. Eilen käytiin kaakelikaupassa ja värimaailma alkaa hahmottua kohdilleen. Innoissani olen, eikä sitäkään ole odotettu kuin se samat neljä vuotta kuin terassia! (syy ja selitys odotteluun: byrokratia ja ei niin hauskat sattumukset matkan varrella)

Voikaa kaikki hyvin, minä lähden ensi viikolla kuntolomalle!



18 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kaamea! :[
      voihan sitä kuvitella olevansa slummien miljonääri.. ;))

      Poista
  2. Sun on varmaan koko ajan käytävä kurkkimassa terassia nyt kun se noinkin valmis,mä ainakin kävisin noinkin pitkä(hkö)n odottelun jälkeen:D Sun syysdepis on muistissa ainakin mulla,kiva kun on tollasta puuhaa niin varmaan vähän helpompi olla,"ihan kohtahan" on jo kevät ja saa terdellekin antaa sen viime silauksen,mikäs sen mukavampaa;)
    Kivat kirppistelyt,mä metsästän turkoosia silkkipeittoa,oon metsästäny jo useamman vuoden,en kovin aktiivisesti tosin,varmasti joskus sen löydänkin...
    Mukavaa viikonloppua sulle ja erittäin aktiivista kuntolomaa<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet ihan oikeassa Kirsi, vähän väliä hiippailen takapihalle ja silittelen lautoja, hih. Laitoin lyhtyyn kynttilän ja äskenkin kävin ihastelemassa...
      Tuntuu todella hyvältä, että vihdoinkin yksi murheenkryyni on lähes hoidettu. :)

      Poista
  3. Noh niin...siinä se teranssi nyt sitten on...:)
    Voihan sitä vielä nyt syksylläkin käyttää...tänäänkin mitä hienoin ilma... ainakin täällä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään ainakin oli ihania aurinkoisia hetkiä ja ehdittiin me jo puolikkaalla terassilla juoda iltapäiväteet jo aiemmin viikolla Even kanssa...
      viime yönä oli muuten ihan järkyttävä ukkonen täällä Tampereen seudulla!! Hui!

      Poista
  4. Minuun iski tuo ihana sininen kori, onpa kaunis :) Terassikelejä sinne ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tuli tuosta korista aikamatka lapsuuteen. 70-luvulla oli muotia maalata vanhat pyykkikopat ym. kirkkailla väreillä. Meillä oli kotona kirkkaanpunainen kori lehtiroskiksena. Se taitaa olla vieläkin äidillä käytössä... Ihan täydellinen Maalle ja vielä käytöötavaraa, ei pelkkää silmaniloa. :)

      Poista
  5. Onpa se huipun oranssi! Saa nähdä kuin käy, kun eräs mieshenkilö sai jonku allergiareaktion jo uudesta oranssista tiskiharjasta. "SIIS KAMALA TAPPARAN VÄRI!!"

    Heiluttelin sille varmuuden vuoksi porkkapussiakin jääkaapista. Kyllä, selvä Tappara-allergia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katselin ihan samaa kuvasta, järkyttävät Tapparan värit, hui! Valkoinen penkki, sininen koppa ja oranssi täkki, jaiks.
      Oon vieläkin ihan jotenkin sekasin siitä aamuisesta, mokomasta höh...

      Poista
  6. Mä pikkiriikkisen luulen, että jollei rouvalla olis Taloa maalla, olis keskeneräisyyden sietokyky ihan toista luokkaa : D
    Ai....pitääks kestopuun levätä??....ei meillä, mä sutasin sen kyllä jo tänä kesänä :) -melkein tuoreeltaan!

    Have fun!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeassa olet muruseni, täydellisen oikeassa. Olisin ehkä jo tehnyt terassin monta vuotta sitten, vaikka se olisikin ollut totaalinen riski. Talon viemäriremppa, maalämpö ym. ovat olleet tapetilla jo pitkään ja MIKÄÄN ei olisi ollut ärsyttävämpää kuin tehdyn terassin purkaminen jonkun putki-hilavitkuttimen takia...
      Jokaikinen viikonloppu on ollut mahdollisuus paeta slummia ja keskeneräisyyttä Maalle, vaikka sekin on yksi työleiri ja keskeneräinen, mut kuitenkin. Ja talvella ei haittaa, kun lumi peittää maan.

      Musta on niin jännä, että tiedät/tunnet mun niin hyvin, vaikka on tavattu vaan muutama kerta. Namun ja Lillan siskot on niin mun virtuaalisiskot. Ihanaa. ♥♥♥

      Poista
    2. Kuin myös :) (tekisin syrämmiä jos olisi toisella koneella!)
      Olis ihan peevelin hauska istahtaa saman pöydän ääreen tässä syssymmällä...kun nää tilukset ja töllit on kaikki "pantu pakettiin"

      Poista
  7. Hyvässä hantissahan tuo terassi jo on, onnittelut siitä!

    Syksystä olen kanssasi TÄY-SIN samaa mieltä! Syyskuun on myös omalta osaltani sujahtanut hurjassa vauhdissa, menoa ja meininkiä joka suunnalla ja siihen sekaan parin viikon poskiontelontulehdus, niin kyllä on syysmasis valloillaan! Onneksi viikonloppuna on luvassa betonikurssia, joten saa hermot vähän relata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kade olen tuosta betonista. :):)

      Nyt ollaan jo voiton puolella. Kaksi toimistorottaa löysi nipun uusia lihaksia, kun kottareilla kärrättiin hiekkaa ja kiviä pohjille, huh. Kansilaudoitus oli helppoa ja nopsaa tehdä, pohjat vei mehut.

      Poista
  8. Hyvältä näyttääja suunnitelma näyttää/kuulostaa vallan hiotulta!!
    Ruukkukaappi kuulostaa pieneltä unelmalta (sanoo hän, joka säilöö ruukkujaan perunalaarissa ja on suunnitellut sen remppaamista vielä vähän kauemmin...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula, uskomatonta on se, että terassisuunnitelma ihan sama kuin neljä vuotta sitten. Eka suunnitelma oli paras. Yritin pyöritellä kalusteita, toimintoja, värejä ja vaikka mitä vuosien aikana toisin, mutta päädyin lopulta aina samaan. Tykätään molemmat suunnitella Insinöörin kanssa, mutta toi on mun ihan oma. :)

      Insinööri suunnittelee valaistuksen (paljon epäsuoraa) ja minä dekoraation. Ruukkukaappi oli meillekin ihan välttämätön. Mistä näitä ruukkuja oikein tulee, kyselee yks hämmentynyt Insinööri aina välillä. :)

      Poista
  9. Hyvä, hyvä, hienosti tsempattu :) Terassi näyttää hyvältä ja kuten sanoit, ensi kesänä se on jo ihan valmis!

    Mukavaa kuntolomaa, sellainen kuulostaa eri kivalta :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!