sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Kirppareilta mukaan napattuja


Kesälomani aikana olen ollut tiiviisti Talossa Maalla, mutta yhtä ei voi sivuuttaa minään kesänä. Lähiseutujen kirpparitarjonta on runsas ja niitähän ei voi jättää väliin.
Kaksi samanlaista öljylampusta sähköistettyä valaisinta olivat -50% pöydästä ja kahden lampun hinta oli yhteensä 19,80. hinta vähän mietitytti, mutta tulevien vuosien remppa/korjaus/muutoskohde suunnitelmissa on yksi juttu talon pihapiirissä ja nämä sopisivat sinne ihan täydellisesti. Asiaa auttaa vielä se, että insinööri on juurikin sähköinsinööri, joten valaisimien käyttöönotossa ei pitäisi olla ongelmia.
Ihastuttava pikkujakkara lähti mukaan vitosella ja ainahan yhdelle pikkujakkaralle löytyy käyttöä. Vai mitä? Jakkara lepäilee parisängyn päiväpeiton päällä, jonka nappasin mukaan kympillä. En yleensä maksaisi tuota hintaa, mutta yläkerran vierashuoneesta puuttuu kunnollinen päiväpeitto ja tämä on väriltään ja kooltaan paikkaansa ihan nappi.
Ulkohuussi on otettu käyttöön tänä kesänä ja sateella sinne mennessä tarvitaan sateenvarjo. Olen jo pidemmän aikaa haeskellut kirppareilta sateenvarjotelinettä, mutta yhtään en ole löytänyt ennen tätä. Meillä on aika paljon mustaa "takorautaa" täällä muutenkin, joten malli oli hyvä, tarve oli todellinen, niin mukaan se lähti suolaisesta hinnasta huolimatta. Maksoin 20 kymppiä, kirkkaasti yli kipurajani, mutta siinä se nyt seisoo paikallaan.
Olen jo pidemmän aikaa keräillyt erilaisia sinisiä juomalaseja ja nämäkin kaikki ovat kirppislöytöjä. Vasemmalla olevat maksoivat 50 senttiä kpl, keskellä olevat muistaakseni 6 euroa/5 kpl (ostin nämä jo viime kesänä) ja oikealla olevat tumman siniset maksoivat 80 senttiä/ 6 kpl.
Astioiden eriparisuus on mielestäni viehättävää ja lautaset ovat kaikki sini-valkoisia ja suurin osa myös niistä kirpparilta.
Tämän kesän löytöjä olivat nämä arabian lautaset, jotka maksoivat 15 euroa/6 kpl. Mielestäni sain nämä edullisesti, koska niiden kunto on lähes priimaa. Yhdessä lautasessa on takapuolella reunassa pieni kolhu.
En muistaakseni ole koskaan nähnyt tätä mallia aiemmin ja takana on tälläinen leima. Mielestäni leima on vuosilta 1949 - 1964, mutta voi olla uudempikin. Sattuuko kukaan teistä tietämään mallia, sen nimeä tai muuta tietoa astioista? 
Kirpparilta löytyivät nämä kaksi mattoakin, jotka ovat molemmat  2,10 m pitkiä ja maksoivat vain 9,90 kpl. Kuteissa on paljon farkkua ja loimena on harmaa puuvillalanka.
Matot sopii tänne maalle tupaan kuin nenä päähän, näyttävät siltä kuin olisivat olleet täällä aina. Kudoin talvella itse mattoja ja se on kovaa hommaa. Pelkästään tarvikkeisiin menee jo tuo kympin kappaleelta. Itse en olisi myynyt näin halvalla. Kovin olen iloinen näistä ja arvostaen laitan lattialleni. Matot ovat uusia tai ainakin hyvin, hyvin vähän käytettyjä.

Se olisi sitten huomenna loma loppu ja arki edessä, huoh. Saa nähdä, että kuinka hyvin olen unohtanut salasanani, pankkitunnuksethan unohdin jo aiemmin lomalla, hih...


5 kommenttia:

 1. Ihana jakkara! Miesmuistiin ei ole ehditty kirppikselle, mutta nyt yritin ehdotella, että tänään mentäisiin, sillä tytöltä on luettava lopussa.

  Aurinkoista päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ollutkin, rakastuin siihen heti. :)
   Meillä on kylmä, tuulinen ja pilvinen päivä tänään, mutta huomenna taas jo pitäisi paistaa.

   Poista
 2. Jakkara ja sateenvarjoteline olis lähtenyt minunkin mukaan :)
  Ja kuulepas, täti Sininen, kun nyt taas alat pyöriä maisemissa, nii kurvaapa joku päivä töistä lähtiessäs vähän oikeelle....saat kupposen teetä...mä kun olen vielä lomalla...

  VastaaPoista
 3. Onpa kauniita nuo siniset lasisi! Itse en ole yleensä sinisen ystävä, mutta nuo ovat kyllä todella nättejä!

  VastaaPoista
 4. Oi mitä löytöjä! Etenkin nuo lamput - uskon, että tulet myöhemmin olemaan todella iloinen löydöstäsi vielä pitkään myöhemminkin. Myös lautaset ovat ihastuttavia ja hinta todella edullinen. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!