Kirjoittelin joskus pari vuotta sitten keittokirjasta vuodelta 1936, jonka löysin kirpparilta. Laitoin silloin pannukakun ohjeen postaukseen, mutta en koskaan ottanut kuvia tekemästäni pannukakusta. Nyt virhe on korjattu ja voi veljet tämä on herkullista. Satunnainen Paula kommentoi jo silloin postaukseen, että hän on tehnyt samaista pannaria ja kehui sitä herkullisimmaksi ikinä. Totta joka sana.
Uunin luukusta kuvattuna näyttää tältä. |
ja uunista tulleena se näyttää tältä. |
Pannukakku 1. Kal. 3581
½ l kermaa (laitoin puolet kermaa ja puolet maitoa)
4 munaa
100 g sokeria
50 g voita
250-300 g vehnäjauhoja
½ tl. kardemummaa
½ tl. kanelia
Muna ja sokeri vatkataan ja siihen sekoitetaan sulatettu voi, mausteet, kerma ja vehnäjauhot vähitellen. Taikina kaadetaan voideltuun vuokaan ja sitä paistetaan hyvässä lämmössä 1 tunti. Pannukakku kaadetaan pois vuoasta vadille ja tarjotaan kuumana.
Lisäkkeet: sokeri, hillot ym.
Tähteet: Jaljelle jäänyt pannukakku leikataan viipaleiksi ja ladotaan kerroksittain hillon kera jälkiruokamaljaan sekä peitetään kermavaahdolla.
Ei muuten jäänyt tähteitä yhtään, nada. Kaik' män.
Vedikkö yksin kaikki?!
VastaaPoistaEn ihan, Insinööri auttoi myös. ;D
PoistaMulla on toi sama kirja,kirppislöytö sekin,sinänsä hassu juttu että teen pannarin melkein samalla reseptillä,sen olen kyllä saanut äidiltäni joka on saanut sen omalta äidiltään,herää kysymys että onko mummo sen tuolta bongannut:)
VastaaPoistaJa joo,ei jää tähteitä täälläkään,pitäis varmaan paistaa kaks että sais tuo jälkiruokamaljajutskan aikaiseksi;)
Voi hyvin olla, että on. Mun äiti sanoi, että sen äidillä on ollut sama kirja.
PoistaMua aina naurattaa, kun luen sitä. Rabarberi ja dilli ja muut vanhanaikaiset sanat on vaan hassuja. :)
Aikun näyttää hyvälle. Kiva kun laitoit respetin, niin saa itsekin kokeilla. Kesällä ollaankin menty lettulinjalla, niin vois seuraavaksi tehdä pannaria.
VastaaPoistaKaneli ja/tai kardemumma on tosi hyvä lisä, tekee hyvän twistin tavalliseen pannukakkuun. Koita ihmeessä joskus, se kannattaa. :)
PoistaMeilläkin oli eilen pannari päivä :)
VastaaPoistaNäyttää tosi hyvältä tuo sun ohje :)
Tämä on herkullista, totta tosiaan!
Poista