keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Ostoksilla kotikulmilla

Poikkesin kaupungilla kun oli muutama pikkuostos tehtävä. Ostin edellisen postauksen lipastoon vetimiä jo talvella, mutta tietysti vain 4 kpl kun 6 tarvitaan...Onneksi niitä oli vielä jäljellä.
Iki-ihana Kantriina on Tampereen sydämessä Laukontorin reunalla. Jos kuljette siellä päin, niin kannattaa poiketa. Liikkeen tunnelma on kokonaisvaltainen, visuaalinen ilme, tuoksu ja äänet ovat kaikki kohdallaan mielestäni.

Nauttikaa kuvista, ääntä ja tuoksua en tähän nyt saa. :D
(Kuvat suurenee klikkaamalla)











Poikkesin viime viikollakin kaupungilla asioilla. Kävin näöntarkastuksessa optikolla, syy näöntarkastukseen löytyy tästä postauksesta. Kysyin jo aikaisemmin, että eikö poliisille voisi toimittaa tietoja syksyllä käymästäni tarkastuksesta, mutta eipä tietenkään. Varasin ajan kuitenkin samalle optikolle. Ajattelin, että kun tiedot ovat jo valmiina, niin pääsen nopeammin ja helpommalla.
Kuinkas sitten kävikään, tarkastusta tehdessä optikon laitteet hajosivat ja hän kirjasi vanhat tiedot suoraan kaavakkeeseen järjestelmästä! Mitä varten minun piti siellä edes käydä? Maksamassa 15 euroa, kiitos.

Vaeltelin sen jälkeen kaupungilla ja olen jo pitkään harkinnut hiusten leikkuuta. Marssin sisään kampaajalle (entuudestaan tuntematon paikka ja kampaaja minulle) ja sain ajan samantien. Kampaaja kysyi, että mitäs tehdään. Hetken mielijohteesta päätin elää vaarallista elämää ja vastasin, että saat vapaat kädet. Kampaaja tarkensi vielä, että saako olla radikaali. Sai luvan.
Nyt olen pulipää (puolipitkä aikaisemmin) ja joka aamu herätessä muistutan pelottavan paljon Ulla Tapanista. Saunan jälkeen muistutan pikkupoikaa. Identiteetti on siis hukassa, mutta keski-iän elämäni vaarallisin uhkarohkea temppu kannatti. Työkaverit sanoo, että iästä lähti noin 20 vuotta.

Ei ole muuten helppoa jäädä junasta hius-asioissakaan. Olen joskus nuorempana ollut vastaava pulipää ja silloin käytin hiuksiin vahaa. Kävin hiusaine-ostoksilla ja löysinkin purkin, jossa ei ollut suomen sanaa. Kysyin myyjältä, että onko tämä vahaa? Purkin muodosta päättelin, että aine purkissa saattaisi olla sitä.
Myyjä vastasi, että ei, se on hiushyytelöä. Se ei sovi sulle.
- Aha, okei.
Seuraava purkki käteen ja sama kysymys.
- Ei, se on hiusvanukasta.
- Aha, sopiiko tämä minulle hiuksiin. (en kehdannu kysyä, että onko se syötävää)
- No joo, voit sä sitä käyttää.
Nyt ihmettelen, että mitä pirua teen violetilla vanukkaalla, joka venyy ja paukkuu mennen tullen ja lähtee käsistä pois vain kysiharjalla jynssäämällä.
Ei ole keski-ikä helppoa, ei.


Huomenna on tiedossa kiva päivä, talkoot odottaa tekijöitänsä ja sinne olemme menossa. Raporttia asiasta julkaistaan myöhemmin.

Toivottelen mukavaa Helatorstaita kaikille muillekin! Niin ja hei, se on kesäkuu jo, juhannus tulla jolkottaa kovaa vauhtia.

12 kommenttia:

  1. Junasta on jääty täälläkin,vaan eipä tuo haittaa,aina tulee uusia;)Kauniit on kuvat,täytyy visiteerata tuolla Särkänniemen reissulla=)Iloa ja aurinkoa sinne!

    VastaaPoista
  2. Sama juna ehti mennä täälläkin ohi ;D Ja samanmoinen kirje tuli eilen mulle postista eli näöntarkastukseen lomps !
    Kiitos tosta putiikki vinkistä, ollaan menossa reilun viikon päästä Tampereelle pitkästä aikaa :)
    Iloista aurinko päivää sinulle ♥

    VastaaPoista
  3. Vai että hiusvanukasta ja hyytelöä!:D Ikinä kuullukkaa!:D
    Uus lukija kurkkimassa!Kiva blogi!:)

    VastaaPoista
  4. Ihanaa, jos nyt tulee kadulla vastaan nuori neito joka on Tapanisen näköinen pikku poika, sen täytyy olla Minna...

    Herjee, minä käytän omaan kynittyyni aina vaan ja ikuisesti hiuslakkaa - vahaa tiesin olevan, mutta nuo loput! Ei ole keski-iässä helppoa ei :) Onneksi vielä sentään näkee (joten kuten) lukea blogeja! Mukavaa talkoilua, kelit ainakin suosivat!

    VastaaPoista
  5. Okeeeei, se Tapanisen näkönen poika kun kurkkii ovella hakemassa tyynyä, niin se on sit Minna:)

    Pitäisköhän lähtee seikkailemaan taas kampaajalle....edellisestä kerrasta on kai kaks-kolme vuotta -noin.
    Illalla olsi ohjelmassa väri ja parturinsakset omas kylppärissä, katotaan jaksaas huvittaa! Tällei ei tule/saa kyllä mojovia yllätyksiä kuin joskus kun oikein heittäytyy hulluttelemaan ☺

    Nuo hyytelöt ja vanukkaat kuulosti ihan oudolta, mutta olen kyllä siskooni edistyksellisempi kuitenkin...*wirn*

    VastaaPoista
  6. No nyt on pakko kampaajana kommentoida että vanukkaat ja hyytelöt ja kaiken maailman kiisselit on kyllä tukkureiden keksimiä "houkuttelevia" myynti argumentteja. Ihan paras vaha tai miksi sitä nyt ikinä kutsuukaan on mun mielestä Paul Mitchellin green tea-sarjan. Se ei tahmaa, mä inhoan itsekin kaikenmaailman liistereitä joita ei saa pesemälläkään pois. Sanoin just yhdelle nuorelle kundille pestessäni varmaan viidettä kertaa peräkkäin vahaa pois syväpuhdistavalla shampoolla että älä nyt herranjumala tollaista myrkkyä paa päähäs sullahan lähtee hiukset päästä...että kyydistä on pudonnut siinä mielessä meikäläinenkin (:

    VastaaPoista
  7. Ohhoh! Nyt eletään sitte jännittäviä hetkiä. Mitähän sä seuraavaks keksit? :D

    Sen jälkeen, ku mäki leikkasin ton toisen puolen lyhyeks, niin oon kuullu enemmän kommentteja "meidän pieni poika" tai "oot kyllä ihan veljes näkönen". :D

    VastaaPoista
  8. Kirsi: Tavataan assalla sitä seuraavaa odotellessa! :D
    Laukotorikin on kiva paikka jos ilmat vaan suosii.

    Riitta: Joko ennekoivan ajon opas on luettu? :D

    Niina: Kiva poikkesit ja jätit kommentin. Tervetuloa mukaan. :)

    Tiina: Pidä silmät auki kaupungilla, et voi erehtyä! :D:D
    Ikänäkö ei ole vielä mulle iskenyt, sitä odotellessa..

    Pepi: Voi sua onnellista kun on taitoa itse leikata, ei löydy minulta sitä. Tapaamisiin ihan kohta, laittelen viestiä pikapuoliin.

    Maria: Kerran erhdyin sitä tököttiä laittamaan ja toista kertaa en sitä kyllä tee. PM-tuotteet on kyllä hyviä, mulla on joskus ollut jotain liimaa (glue-jotain), ja se kyllä piti nämä heikot haivenet ojennuksessa.

    Tinuhe: Meniskö eri bussilla kotiin kuin tavallisesti? hih Vieläkin pelästyn joka kerta peiliin katsoessa, että herrajee kuka tuo on. Vähän liian lyhyt mulle, saisi olla päältä pidempi. Kasvaahan tuo.
    Teissä on samaa näköä, sisko ja sen veli. ;)

    VastaaPoista
  9. Minna, se ikänäkö iskee ihan ykskaks yllättäin puskan takaa! Auuu, kaupassa käynti alkaa olla kamalaa, kaikki präntätään niin pienellä, ja auta armias jos on vielä hämärää :) Vasemmassa silmässäni on aina ollut tosi huono näkö (siis vain vasemmassa), mutta nyt kun en näe jotain, suljen oikean silmän ja katson oikein läheltä vasemmalla - ja NÄEN! Varmasti koomisen näköistä.... :DDD

    VastaaPoista
  10. Tiina: Mullakin on vasen paljon huonompi kuin oikea, mutta hajataitto (siis silmien haritus sinne ja tänne :) vaikeuttaa pahasti. Siihen auttaa kun tihruaa vain toisella. Kauas katsoessa teen juuri samoin kuin sinä lähelle katsoessa. Perustetaanko yksisilmäisten tihrustajien klubi? :D:D

    VastaaPoista
  11. Perustakaa vaan!
    Mullei ole jäljel kun vähän ulkonäköö -hjahahaa- en enää tiedä millä laseilla näkis mihinkin kun tuntuu ettei mitkään riitä mihinkään.
    Mahtais käynti optikolla auttaa ☺
    -mutta en kyllä ota kakstehoja, en ota, en...piste...?

    VastaaPoista
  12. He-heei, toinen pulipää! Eksyinpä taas tänne blogiin! Tän tukka lyheni kans radikaalisti pääsiäisen tienoilla kun tukka oli kuulemma "pelkää purkkaa". Vahaan on tutustuttu siis uudestaan sitten seiskaluokan.. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!