maanantai 10. tammikuuta 2011

Kävin ostoksilla, ei aikaakaan niin voi kauhistus


Kävin eilen kirpparilla Rinsessan kanssa, tai siis monella. Joo, kivoja juttuja löytyi: puuhenkareita, pöytäliina, yksi tuunattava puu-naulakko-peili Taloon Maalle ja muutama hyvä kirja. Juomalaseja, joita minulla on jo 4 ennestään (ja joista yhden rikoin kotiin tullessa auton oveen, arvaa harmittiko!), nukkekotiin upeaa tapettia ja sellaisia kivoja pikkujuttuja. Rahaakin meni vain kohtuullisesti. Oli oikein mukava päivä. 
Miespuolinen varotteli kyllä lähtiessä, että meillä on 
t a r p e e k s i 
tuoleja, muistathan rakas sen. Ja kas kummaa, yhtään tuolia ei tullut mukana kotiin. Siis kaiken kaikkiaan tuottoisa ja maltillinen päivä.

Se oli eilen se.

Tänään käytiin yhdessä miespuolisen kanssa kahdella kirppiksellä ihan vaan nopsasti vilkasemassa. Ostin rahin.


Ja ihan tarkalleen ottaenhan ei voida puhua tuolista, vai mitä. Se on jakkara, rahi, palli, mutta ei tuoli. Sievä ja pieni ja vähällä vaivalla tuunattava kelpo jakkara, joka kodin kaunistus. Eikö?

Niin ja meinasin ihan unohtaa, samalta kirppikseltä löytyi myös laiskanlinna. Ostin myös sen, kun halvalla sai.

Matka jatkui sille toiselle kirppikselle, josta alussa mainitsin. Kävin ihan pikaseen vaan kääntymässä ja ostin sohvan. Ihan tarkkaan ottaen sekään ei ole tuoli. Vai mitä?

Ei tullut Oxfordia ei. Joskus ihan oikeasti mietin, että olenkohan ihan viisas vai vaan sillä maanisuuden rajamailla (ed.postaus). Mihin ihmeeseen saan ne mööpelit mahtumaan? Lohduttaudun sillä, että ihan kohta joskus minulla on upea olohuoneen sisustus, persoonallinen ja kaunis. Ei tarvi enää kuin vaihtaa tapetti, remontoida alakerta, verhoiluttaa kalusteet ja päästä vanhoista romuista eroon. Ihan just. Joo. 
[Mutta halvalla ne kotiini sain, rahaa kului vain 130 euroa ja rahi maksoi tuosta summasta kympin!]

Otsikon loppu on muuten lainattu lempikirjailijaltani, Dame Agatha Christieltä, aka Lady Mallowan.

Talvisen kaunista viikkoa kaikille, minä haaveilen kauniista olohuoneesta!

6 kommenttia:

 1. Hyvä Minna ;) Minä olen aivan tarkoituksela pysynyt poissa kirpputoreilta. Liha on heikko ;) Mutta - tuo pieni rahi on kyllä ihan mielettömän ihana. Olisin langennut minäkin. Meilläkin näitä tuoleja riittää...

  Yritän maanisuuttani purkaa tällä hetkellä liikuntaan -joka tammikuinen hurahdus. Ehkä parempi kuin sisustustavaran ostaminen -mutta ostinpas sitten uudet kengät lenkkeilyyn ja takinkin..... 160e - Pitää yhdet vanhat lenkkarit heittää ovesta pihalle.

  Minä odottelen upean olohuoneen sisutuskuvia ;)

  VastaaPoista
 2. Minä haaveilen isommasta kellarista :)

  Tuolit on ihmeellinen intohimo, onkohan se ihan oma lajinsa???
  Mun 58 neliöön mahtuisi 14 ihmistä istumaan tuoleille! ja tuosta on siis pois sohvat ja jakkarat!!

  Kiitos kun tulit käymään, taidan tehdä saman ja klikata itseni tänne lukijaksi, tuntuu että olen kuin kotonani :D

  VastaaPoista
 3. HIh, mut eikös ole ihanaa kun kirpparilta LÖYTÄÄ jotain. Tosi tylsää tulla tyhjin käsin hukkareissulta.
  Mielenkiinnolla odottelen nukkekotikuvia...(myös yksi omista salaisista haaveistani)

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus ja juurikin noinhan se on lumipallo alkaa vyörymään, mutta kun suunnitteleminen ja haaveileminenkin on ihanaa, saatikka kun alat toteuttamaan niitä suunnitelmia ja haaveita, onhan se hyvä että löytyy tarpeistoa, josta sen toteuttaa...näin minä ainakin perustelen... ja meillä on iso kellari ;D

  VastaaPoista
 5. A:n olisi syytä korjata tuota varoituslausetta... :D

  Onnittelut hyvistä ostoksista (silkkaa säästöä!) ja kiitos vielä mukavasta päivästä. Siitä vähempien ostosten päivästä. ;)

  VastaaPoista
 6. Heippa Eliisa,
  voi kun tartuttaisit minuunkin edes vähän tuota liikunta-maanisuutta. Se kun ei todellakaan ole mun juttu, varsinkaan juokseminen tai hyppiminen. Kuntosalikortti tuli tykynä, siitä olen aina tykännyt mutta vaivojen takia lykännyt. Hih, runoa pukkaa!

  Pepi: Kiva kun viihdyt! Se on kumma tauti se tuolimania. Olen aina ollut heikkona erilaisiin tuoleihin. Syitä en yritä edes arvailla... Meillä on tällä hetkellä n. 30² keskikerrassa 4 nojatuolia sohvan lisäksi plus ruokailutilan tuolit ja jakkarat. Lisäksi kellari ja yläkerta... :D

  Peppi: kurkkaa sivupalkista nukkekotiblogiini. Se on jäissä ollut kohta vuoden, mutta ehkä kohta lisää.. Googleta Nukkekoti Väinölä ja ihastut ikihyviksi jos et ole vielä sinne eksynyt. Maria on TODELLINEN taituri ja meidän harrastajien ihannoima taidoiltaan.

  Piipa: nukkisjutuissa se lumipalloefekti ei haittaa, mutta tää huonekaluvimma on tavaroiden koon puolesta todellinen ongelma! Onneksi helpottaa kun lumet sulaa ja pääsee viemään osan Taloon Maalle.

  Eve: älä kerro A:lle, että pitäis korjata varoitusta. :D
  Tänään haetaan sohva meille, voi taivas!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!