sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Syksyn pakolliset kuviot


Pakolliset kuviot 6,0. Eikös se joskus ollut taitoluistelussa noin, kun oli paras? Taidan muistaa väärin. Tänään oli kyllä voittajafiilis, kun laitettiin viikonloppuna Talo Maalla talviteloille. 6,0 annan koko perheelle, jos ne on ne parhaat pisteet. Se on aina yhden sortin puristus ja helpotus.

Mieli on hyvänä, kun nyt on talovanhus kuosissaan, siisti ja puunattu. Suojattavat suojattu (muistin rodonkin), hiiren siemenpiilot tyynyn vierestä imuroitu (hyi!), vedet katkaistu (päähanasta asti), jääkaappi kuurattu (jo oli aikakin) ja pakastin sulatettu (suoritus sekin kun 2 henkilöä syö 2 litraa jätskiä yhdeltä istumalta).

Olen aivan kuittina, silmää painaa ja unta ei tarvi hakea tänä iltana. Kun ei jaksa jaaritella, niin kuvia sitten.

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin palataan taas keväällä. Nyt katse kääntyy kaupunkirivariin, remppaan ja muuhun sisustukseen täällä.

Reipasta viikkoa kaikille!


22 kommenttia:

  1. Oi miten haikeaa... Mites se olikaan, jatkatko sä täällä talven vai onko sulla toinen blogi kaupunkielämään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haikeaa se aina on, mutta tänä vuonna jotenkin helpompaa kuin ennen. Ehkä se on tuo tuleva/meneillään oleva remppa rivarissa. Siinä riittää puuhaa ja touhua.

      Ei ole toista blogia, jatkan tätä samaa sillisalaattia läpi vuoden. :)

      Poista
  2. Tänne asti kuului se helpotuksen huokaus;)
    Talo maalla on pullollaan ihanuuksia,ei tässä oikein muuta osaa sanoa...Ihana toi farkkujutskakin,onks se pannumyssy vai näenkö ja kuvittelenko mä harhoja,taas?
    Iloa alkavaan viikkoon Minna Ihanainen<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui, puhisinko niin kovaa? ;D

      Farkkujutska on Insinöörin risafarkkujen lahkeesta leikelty sydän, ei pannumyssy. :) Huomasin vasta eilen, etten ole sitä aiemmin kuvannut. Kesällä ompelin, tai testailin siis, että osaanko vielä ommella jotain, heh.

      Iloa toisellekin ihanaiselle, sinulle siis! ♥

      Poista
  3. Mahtavia kuvia. Varmaan haikeaa laittaa Talo talviteloille, varmaan myös hiukan helpottavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä kertaa enmmän helpotti kuin haikeutti...

      Meillä jäi kesken se tapaamisjuttu, laittelen tällä viikolla postia sulle. :)

      Poista
    2. Joo, palataan asiaan pikimmiten!

      Poista
  4. Kesää odotellessa...! Jotenkin tuo kesäkodin talviteloillelaitto on haikeaa, vaikken itse siis sellaista "pääsekään" tekemään. Sitä oli tänään aamulla jo pirssinikkunat niin jumaliste kuurassa, että meinas käsi krampata niitä rapsutellessa. Kovat keinot käyttöön, autotallia täytyy raivata vielä vähän, että saa autot sisälle ja jonkinlainen pistokekin olis jees.
    Litra jätskiä per napa, wow!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli tosiaikaisin plussalla, mutta seiskaan mennessä putosi pakkaselle. Ikkunat meni huuruun vasta töihin lähtiessä. :], hrrr.

      Juniori ei syönyt yhtään, niin meidän vanhusten piti uhrautua. Ihan ei pystynyt siihen litraan, pakko oli heittää osa pois, röyh ja lurps. :D

      Poista
  5. Kiitos kun olit kaipaillut! Ehkä sitä taas joskus ehtii/jaksaa...

    Meillä jäi vielä laiturin runko paikoilleen, kun ei tuo vesi tunnu laskevan tänä syksynä laisinkaan ja kesäveden poislaittokin on edessä ensi viikonloppuna. Mutta kaipa me käydään vielä tämänkin jälkeen saaressa, toivottavasti.

    Ihanaa syksynjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me saatiin vene jo aiemmin vedettyä kuiville (ei laituria rannassa) mut oli kyllä hilkulla, ettei saapas hörpännyt vettä sitä hakiessa. Pihamaa on niin järkyttävän märkänä, ettei kannata edes uneksia liiterille menoa ilman saappaita. Lits läts lotisee ja lätäkkö tulee aina saappaan ympärille joka askeleella. Savimaata kun se piha on niin, voit kuvitella se mudan määrän, huokaus sentään. Maa ei vedä enää yhtään vettä sisäänsä.

      Meilläkin on ainakin yksi käynti päiväsiltään, tai iltasiltaan. Tarvikkeita rivariremppaan on varastoituna maalle pois jaloista ja ne pitää hakea vielä pois.

      Laitahan viestiä sit kun/jos jaksat/ehdit. Se teidän saari ja mökki on jotenkin niin ihanat. Sisämaan kasvatille eksotiikkaa. ;) Niin ja eikö teillä ollut kotonakin remppaa, jos oikein muistan?

      Ihanaa syksyn jatkoa myös sinulle!

      Poista
  6. Hei,

    Oma mummonmökkini vaipui talvihorrokseen viikko sitten. Pari päivää siinä huhkittiin pihassa ja talossa kunnes kaikki oli valmiina; putket ja lämminvesivaraajat tyhjinä, tarvikkeet suojattuina, patja nostettuina, matot pinottuina, suotonestetakki tyhjänä, puutarhakomposti täytettynä... ja piha nättinä. Paljon oli taas puuhaa viimeiselle viikonlopulle, mutta tällä kertaa se meni suhteellisen kivuttomasti - jopa vanhat lämminvesivaraajat, jotka ovat joka syksy nostaneet stressikäyrää, tyhjenivät aika helposti. Jotenkin alkoi epäilyttää, että jäikö jotain hoitamatta...

    Nyt päällimmäinen tunne on helpotus kuten näyttää olevan sinullakin. Vaan auta armias, kun kevät aurinko alkaa taas paistaa, niin johan alkaa semmonen polte, että pitäisi päästä taas mökille.

    Hyvää syksyn jatkoa!

    Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sun Anne nyt täytyy ihan oikeasti harkita sitä omaa blogia! Vähänkö olisi kiva myös "nähdä" noi sun tekemät jutut. :)

      Sitä poltetta odotellessa, yleensä huhtikuun lopulla se on pahimmillaan... ;D

      Poista
  7. Joko se kesä aivan oikeasti sitten meni? Hyvällä mielellä on mukava odottaa ensi kevättä, joka sitten taas tullessaan eteneekin vauhdilla. Talvella on hyvä puuhastella kuivemmissa ja lämpimämmissä olosuhteissa. Oikein mukavaa Syksyä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo meni. Viime yönä oli ekat tosi pakkaset.

      En malttaisi odottaa sitä puuhastelua kaupunkirivarissa, Iisakin kirkolta on jo alkanut tuntumaan, huoh.

      Oikein mukavaa syksyä myös sinulle ja pidän peukkuja sunnuntaina sinulle. :)

      Poista
  8. Juuri puhuttiin Mioehen kanssa, että "kyllä hevoseton mies, on huoleton mies" kun ajateltiin mikä vääntä kesämökeissä, veneissä, asuntovaunuissa jne on joka syksy ja kevät.

    Mutta ihania ne on. Onneksi saadaan käyttää muiden mökkejä...tosin muiden veneissä on aina riittänyt puuhaa meillekin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on muuten ihan oikeasti jännä, että kuinka paljon vastuuta kaksi kiinteistöä tuo tullessaan. Hevoseton ei olisi oikeastaan yhtään huono vaihtoehto...

      Veneisiin ei ole vielä ollut kosketusta, niin paitsi se soutuvene maalla. Ensi keväänä odottaa lasikuidun paikkaukset ja muut pikkufiksaukset siinäkin. :] Vastuunpakoilu käy kalliiksi senkin osalta, huokaus sentään.

      Poista
  9. Suloisia, pieniä yksityiskohtia. Näissä silmä lepää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!