tiistai 21. elokuuta 2012

SumussaViime sunnuntaina aamulla heräsin aikaisin ja maailma oli peittynyt usvaan. Kamerahan sitä piti hakea.


Tervetuloa meille, jos löydät!

Järvelle päin aamulla.

Miten sitä tuntuu, että kukkia on ollut jotenkin vähän tänä kesänä? Melkein kaikki siemenestä kasvatetut iti huonosti, kukkia oli vähemmän kuin viime vuonna ja kukinta oli lyhyempää... Kuvittelenko vain?

Aamusumun aikaan kuvasin vielä joitain kukkivia.


Se pahuksen kerrottukukkainen krassi. No ihan ok, mutta muuta halusin.

Ritarinkannus
Istutin kesän alussa 4 valkoista ritarinkannusta. Kaksi niistä kukki heti kesä-heinäkuun vaihteessa ja kaksi oli pelkällä lehdellä. Nyt elokuun puolessa välissä kukkii seuraavat kaksi. Hauska seurata ja nähdä, että miten ensi vuonna ovat sopeutuneet paikkaansa ja miten kukinta silloin menee.


Pioniunikko, simenet kylvetty keväällä.

Ja niinhän siinä kävi, kuten vähän arvelinkin. Pioniunikon ainoa nuppu ehti kukkia juuri viikolla. Viikonloppuna  oli enää jäljellä tämä puoliräähkä siemenkota kurkkien. Onneksi muutamia nuppuja näkyi vielä tulevan, mutta pelkään etteivät ehdi kukkia. Talo Maalla on kovin hallan arka paikka ja viime yökin oli todella kylmä jo täällä Pirkanmaan seudulla... ehkä ensi kesänä on sitten parempi onni.


Kultapallo, yksi suosikkejani.
Kultapallo kukkii juuri parhaillaan ja paaaljon on nuppuja vielä aukeamatta. Kiitollinen, helppo ja käsittämättömän korkea kukka. Takana kehikossa oleva on reilusti yli kolmimetrinen....
Tukikehikkopylvään korkeus on 1,90 ja kukka on ainakin tuplasti sen.

Asiasta viidenteen, huomenna on töissä jännä päivä. Yhdestä koulutustilaisuudesta osavastuu on minulla ja vähän jänskittää, että kuinka yleisö ottaa vastaan. Pitäkää peukkuja, että selviydyn kunnialla. Treenit ainakin meni hyvin- :P
5 kommenttia:

 1. Peukut ylös hiphei, hyvin se männöö!

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä huomiselle! Ihanat nuo sumukuvat, tykkään kovasti :)

  VastaaPoista
 3. Mietin juuri toissapäivänä, mikä sen keltaisen, pitkän kukan nimi on, jota äiti kasvatteli. Kultapallo, kiitos : ) Täälläkin peukutetaan : )

  VastaaPoista
 4. Ostin parvekkeelle kesäkuun puolen välin maissa neljä KOIRAS-köynnöskrassia, sillä ne eivät vieläkään kuki! Lehtiä ja varsia on kattoon asti. En ole lisälannoittanut ollenkaan! No, täytyyhän tässä ukottomassa taloudessa koiraitakin olla. Tsemppia vaan sinne. Pieni jännitys kuuluu asiaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!