lauantai 25. elokuuta 2012

Hulluus on tuloillaan taas

Kanttarelleja hain ja muutaman löysin, mutta että suppilovahveroitakin jo. Kohta tulee hulluus oikein kunnolla. Viime vuonna keräsin toistasataa litraa. Hullu mikä hullu, sienihulluus on kamala tauti. Tartunnan kerran saanut ei parane ikuna.Mukavaa lauantai-iltaa sinulle, meillä sauna odottaa kylpijää.

17 kommenttia:

 1. Hienoja sieniä...alkoi heti tehdä mieli sienipiirakkaa. Melkoisen saaliin sait viime vuonna! Onnea sienimetsälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuosi oli ihan järjetön suppisvuosi. :)

   Poista
 2. Täh,suppiksiamissätäh, tahtoo tahtoo.
  Saman diagnoosin omaan kuin sinäkin, ja mies sanoi viime talvena, että meillä ei sitten syödä suppiksia ainakaan kolmeen vuoteen, sai niistä vissiin yliannostuksen mukamas.
  No, eiköhän se ole jo moiset puheet unohtanut, ja minä painun metsään hymy huulilla, saa nähdä tuleeko viime vuoden tasoista satoa. Meillä on vaan ollut hiukan liian kuivaa, sais vähän enemmän sadella ihan niitä sieniä ajatellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kuiva oli metsänpohja meilläkin. Melkoisen kuivia käppänöitä ne vielä oli, litran verran löytyi kuitenkin niitäkin. :)

   Poista
 3. Sienihulluus on IHANA tauti:D Tää kans on rymynny tällä viikolla joka päivä metsässä,saalis on ollut hyvä mutta lisäähän sitä haluaa,ei sieniä voi kerätä liikaa,eihän;)Tortsarit ja kantsut on täällä kova sana,suppiksia löysin vasta ihan pari miniä,tuloillaan vasta näillä leveysasteilla,ihana vaan kun tuo sienikausi on niin piiiiitkä:)Suloista sunnuntaita sulle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätin kesälomasta viikon suppiksia varten, mutta se on vasta syyskuun puolen välin aikoihin. Kuivuri pitäisi ostaa, nyt olen mennyt lainavehkeellä. :)

   Poista
 4. Hei, hyvä muistutus. Pakko pääästä pian metsään. Meillä mies on meidän perheen sienivastaava :), mutta on nyt kaverilla "pihatalkoissa", joten vähän venyy meidän sieniretket. - Mukavaa syksyä sulle Minna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole kunnon kanttarellipaikkaa tiedossa, harmi. Suppismestat on varmaan piirretty ikiajoiksi aivolohkoon. Mukavaa syksyä myös sinulle!

   Poista
 5. Minäkin luulin itseni sienitautia parantumattomaksi, kunnes vatsa ei enää sieniä sulatakaan. Alkoi sienestysreissutkin vähetä ja muuttua marjastukseksi. Vielä sentään ystävilleni keräilen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuliko sulle se sienilaktoosi-juttu. Luin joskus jostain lehdestä, että sellainenkin on.
   Ainakin suppikset kuulemma tekee niistä oikein kunnolla oireita.
   Ystäville ja sukulaisille keräsin minäkin viime vuonna. Ei noin suurta määrää kukaan voi itelleen... :)

   Poista
  2. Just tommosta laktoosia mulle ehdoteltiin. Tänäänkin hain suppiksia, muttei yhtään tehnyt mieli laittaa niistä itselle ruokaa. Kumma juttu.

   Poista
 6. Ei se sienihulluus niin kamala tauti ole! JA siinä saa sekä hyötyliikuntaa että mielenravintoa samalla metsässä kulkiessa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsän tuoksu on aivan ihana! yleensä laihdun aina muutaman kilon syksyn aikana, kun aina vaan pitää päästä uudelleen. :)

   Poista
 7. Sitä voi varmasti verrata Kukkahulluuteen- Vie multasormen, vie koko käden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkahulluutta on joskus havaittavissa täälläkin. Sen "satokausi" on vaan pidempi kuin sienten.

   Tervetuloa lukijaksi ja kiva kun jätit kommentin käynnistäsi. :)

   Poista
 8. Kanttarelleja on kerätty ihan järkyt määrät ja kerätään edelleen, tänään viimeksi tein kissan kanssa metsäretken ja saaliin kanssa kotiin. Huomenna töihin mennessä kerättävä kanssa, matkalla on uskomattomat sieniapajat!

  Porolle kerään kaikki sienet, joita en tunne tai käytä, villielukka osaa kyllä erotella itselleen suuhun sopivat. ;)

  VastaaPoista
 9. Jaahas....mihinkähän mun taannoinen kommentti on hukkunut...

  No, on tässä hävinnyt vähän muutakin, mutta piti vaan kysymäni että saiskos sopuhintaan...jos vaikka ylimääräsiä????

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!