sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Elämä on musta-valkoista



Kirjaimellisesti meillä tänään. Näin vaalihuumaa seuratessa, tuntuu, että se on monelle muullekin musta-valkoista, mutta enemmän henkisellä tasolla.




Elättelen kovasti toivetta, että kaupunkikodin alakerran remontti olisi alkamassa tänä vuonna. Tilojen suunnittelu pintamateriaalien osalta on meillä työnjaossa minun osuuteni. Tekniset yksityiskohdat jätän suosiolla Insinöörille. Keskustelua käydään vielä siitä, että ovatko valaisimet teknisiä yksityiskohtia vai sisustamista. Minun kantani asiaan ei liene epäselvä...
Valitettavasti en saa kristallivalaisinta tulevaan wc-tilaan. Kattokorkeus on siihen liian matala. Ei se asia kattokorkeudesta huolimatta olisi mitenkään kiveen kirjoitettu kristallien osalta. Harmittaa vain, että nyt on tyytyminen joko nännin näköiseen plafondiin tai johonkin tylsään loistevalaisimeen. Ei minulla valaisintyyppinä ole kumpaakaan vastaan sisänsä mitään, mutta yleensä edullisimpien valaisimien joukossa ko. tyypit ovat ihan kammottavan tylsiä ja/tai rumia. En ole valmis maksamaan kakkosvessan valaisimesta satoja euroja ja se aiheuttaa ongelman (en edes sataa euroa, enkä muuten ykkösvessankaan, ei sen puoleen).

Ylläolevassa kuvassa on seiniin ostetut Vallilan malliston vinyylitapetit. Löytötavaratalot mainostivat tapettirullia edulliseen 7,95 hintaan ja sillä rahalla ostin jopa eri vaihtoehtoja. Valkoista tapettia on tarpeeksi kaikkien seinien tapetointiin jos siltä tuntuu (2 rullaa) ja lisäksi ostin tuon harmaa-mustan (1 rulla) tehosteväriksi takaseinälle. Asian tullessa ajankohtaisemmaksi päätetään lopullisesti, millä tapetoidaan. Käsienpesualtaan taakse tulee roiskesuojaksi joko lasi tai joku muu pinnoitettu rakennuslevy.




Bauhausin valikoimista löytyi musta fasettihiottu peili alennuksesta. Koko oli juuri sopiva ja peili on makuuni juuri oikealaisesti simppeli ja vähän kruusattu samanaikaisesti. Peilin hinnaksi jäi reilut 25,-. Vähän arveluttaa, että kuinka jaksan pyyhkiä pölyjä mustalta pinnalta, mutta ajattelin ratkaista asian siten, että laitan seinälle roikkumaan pölyhuiskan. Se huiskii, ketä pöly häiritsee! :D
Ja kaikenhan voi maalata. Vai mitä Pepi? ;)

Kuivan tilan erillisvessaan en nähnyt tarpeelliseksi kaakeloida seiniä. En näe kaakeloinnin tuovan mitään lisäarvoa tilaan. Lattia tulee olemaan laattaa kuitenkin, koska tilassa on lattiakaivo mahdollisten vesivahinkojen varalta. Se riittää laatoista pieneen kirpunkokoiseen huussiin, mielestäni. Lattian valinnasta riippuen (haluaisin mv.hunajakennomallin, mutta vaikuttaa hankalalta löytää) ajattelin valita valkoiseen wc-istuimeen mustan istuinrenkaan kansineen.
Siinäpä ne sisustuksen tärkeimmät, väriskaala on päätetty.





Väri tilaan tulee pyyhkeillä, matolla ja muilla tekstiileillä. Pinkki ei olisi huono vaihtoehto ollenkaan.

Jostain syystä en saanut yllä olevaa kuvaa pystysuunnassa bloggeriin. Kummallisia ovat tietokoneiden sielunelämät. Onko joku teistä huomannut mitään muita bugeja? Meidän koneessa ei ainakaan firefoxin selain toimi ollenkaan, sekin on tökkinyt jo monta päivää sekä ennen että jälkeen päivityksen, huoh. Pitkään on ollut myös ongelmana lukulistan päivittyminen sivupalkkiin ajantasalla. Toiset blogit päivittyy sinne ihan miten sattuu, höh sillekin.

Mukavaa sunnuntaita teille kaikille! Illalla jännitetään vaalivalvojaisia, vai onkohan siinä mitään jännitettävää...




10 kommenttia:

  1. Ihania valintoja olet tehnyt - ja jotenkin niin tuttuja värivalintoja - tai siis valoasteitahan ne musta ja valkoinen ovat. Kyllä ne viisaat ihan turhaan tuon väritelevisionkin keksi.:D Menen tilaamaan ensi viikolla kahden vessan sisälmykset ja peli on pitkälti selvä: valoasteita tulee meillekin. Ihanaa! Tsemppiä remontointiin teille. Hyvä siitä tulee.

    Olen tänään vääntänyt blogiini pari tuntia html-koodia, jotta saan ulkoasusta mieleisen. Myös bugiongelmia on täällä bloggailussa ilmennyt.

    Bugitonta sunnuntaita ja jännittävää vaali-iltaa!

    VastaaPoista
  2. Joo-o! ☺
    Ainahan voi maalata!

    Meinasin jo ehdottaakin pinkkiä väripiristystä, mutta olitpa jo ajatellutkin niin pitkälle!

    Mulla blogilista päivittyy myös vähän miten sattuu -ja välillä jossain blogissa on toisen blogin pikkukuva, haloo!!!

    Mutta mitä noista, aletaan jännätä edes sitä miten pieneksi ero jää...

    VastaaPoista
  3. Heippa Valua, hyvä siitä tulee niin sulle kuin mullekin molemmille, kun meillä on niin todellisen hyvä maku molemmilla! :D

    Pepi moi, jänskittää, hui! ♣ jos vaikka tulisikin pataässä...

    Toi oli kyllä uskomaton, että kuvat sinkoilee vääriin päivityksiin!!!

    Pidetään myös Namu-tadille ja jälkeläiselle peukkuja, että pääsee laskeutumaan, hui sillekin. :o

    VastaaPoista
  4. Sisutamistahan ne valaisimet on,vain insinööri voi muuta väittää=D Kauniilta kuulostavat remonttisuunnitelmat,toivottavasti pääset niitä pian toteuttamaan...Meidän postimerkin kokoisessa vessassa joka on matala ja muuten AINOA on roikkuva "kristallivalaisin",nostettiin se just niin ylös ettei miehen pää siihen osu,vieraistahan ei ole niin väliä;)
    Kaikkea kummaa bloggeri mullakin temppuileen,kahteen vanhempaan postaukseeni en saa jätettyä kommenttia,osa kuvista ei lataannu ollenkaan,osa lukemistani blogeista ei päivity lukulistalle ynnä muuta mukavaa=/Mukavaa sunnuntaita sinnekin,joskos sitä jännäämistä piisais!

    VastaaPoista
  5. Onpa hyvä peili!

    Eiköhän sitä jostain tule eteen oikean hintainen ja soma valaisin, niinhän niillä on tapana. ;)

    VastaaPoista
  6. Kirsi, Insinööri saa valita lampun siihen valaisimeen, sovitaan näin. :-)
    Voishan sitä miettiä vaikka lampettejakin, niihinkin voisi miettiä nitä kristalleja....

    Eve, peili on hyvä. Hyviä pomppii minkä kerkiää, hyviä hintoja taas ei, pöh! :-[

    VastaaPoista
  7. Kauniita , yksinkertaisia, sointuvia valintoja. Odotan innolla lopputulosta. Meilläkin on pientä remontinsuunnittelua ilmassa, vaikka vielä ennen joulua olin sitä mieltä keittiörempan jälkeen, ettei ikinä enää :).

    VastaaPoista
  8. Kivalta kuulostaa suunnitelmasi ja pinkit tekstiilit olisivatkin hauska väriläiskä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Insinöörille musta miellyttää eniten ja minua pinkkiä. Hottia yhdessä! ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi!