lauantai 3. syyskuuta 2011

Sukkasillaan mennään

...kun kerran kengät ei pelitä. :)

Aurinko paistaa ja takana on hyvin ja pitkään nukuttu yö. Kummasti se maailma muuttuu auringon myötä.

Sukkasatoon valmistui ensimmäinen pari Novitan 7veljestä kyyhky langasta. En ole itse ollut oikein koskaan mieltynyt näihin pätkä- ja/tai raitavärjättyihin lankoihin, mutta kummallisesti niitä aina mukaan tarttuu. Tämä kerä oli alennuksessa ja värit ovat minun makuuni.
Sukat on ihan perusmallia ja nro 4 puikoilla neulottu. Varren tein reuna- ja nilkkaresoria lukuunottamatta sileänä, koska siinä mielestäni raidoitus on kauniinpi kuin joustimessa.


Nämä puolestaan eivät kuulu sukkasatoon, ne ovat aloitettu ja valmistuneetkin ennen 1.9. Pinkit ovat neulottu 7veljestä langasta nro 4 puikoilla. Tummansininen on Novitan isoveli-lankaa ja ne on tikutettu nro 5 puikoilla.


Tykkään aina joskus neuloa sukkia (tai melkein töppösiä) paksusta langasta. En ole löytänyt montaakaan pitsisukkamallia paksulle langalle ja niinpä tein monesta mallista yhdistelemällä "oman" mallin. Oma on lainausmerkeissä, koska siinä ei ihan oikeasti ole mitään omaa.


Suunnitelmissa on, että kirjoitan ohjeen ylös ja laitan sen tänne sivuilleni. Jos vaikka joku muukin haluaisi kokeilla samanlaista.
Nyt on puikoilla kirjoneulesukat lapselle, toinen pari sukkasatoon on siis jo hyvällä mallilla. 

Mukavaa lauantaita kaikille!

9 kommenttia:

  1. Kauniita sukkia. Laita vain ihmeessä ohjetta esille, olisi kiva kokeilla vähän erilaista mallia:)

    VastaaPoista
  2. Ei haittaa vaikka on tuplavasenjalkainen,kun on noin kätevä käsistään=D Kaikki on kauniita,nuo pinkit aivan ekstrakauniit<3 Kiva olis niitä ohjeita saada,varsinkin helppoja ja erittäin yksityiskohtaisia(tyyliin luo silmukka,luo toinen silmukka)meille hieman vähemmän taitaville neulojille,tuskin minä ainoa tumpelo oon=D Aurinkoista viikonlopppua sinulle!

    VastaaPoista
  3. Ihanat!!!
    Varsinkin nuo pinkit. Eikun turkoosit.
    Molemmat ♥

    Pistin rouvalle meiliä...

    VastaaPoista
  4. Ihania - paksusta langasta tuleekin varmaan nopeesti ja hmmmm - ihanan paksut sukat :)

    Ja voi ei tuota kenkäepisodia! Siinä on jäänyt myyjältäkin laatikko tsekkaamatta. Yleensä nimittäin tuntuu että tosi tarkkaan mittailevat ja katselevat kengät, että tulis oikea pari.

    viikonloppua - ja husss nuhapöpöille!

    VastaaPoista
  5. Wau! Ihania sukkia oot kutonut. Mä unelmoin että oppisin kutomaan kunnolla se on vielä niin hidasta! Kauanko sulla menee noin yhden sukkaparin kutomiseen? t.nim.hieman viherrän kateudesta (;

    VastaaPoista
  6. Kiitos kaikille kommenteista!

    Kokeilen vielä yhden parin sillä "omalla" ohjeella ja laitan sen sit tännekin. :)

    En ole ihan hirmuisesti ajatellut, että kauanko yhdessä parissa menee. Aloitin sukkasadon ekat perussukat to-iltana ja sain ne valmiiksi pe-la-yönä. Perussukat menee nopsaan ja mitä enemmän tekee, sen nopeammin neuloo. Kun ei tarvi enää katsoa koko ajan ohjeita... :) Ja nyt neulontatahti on melko nopeaa, kun kisoja telkusta katsellessa tikuttelen koko ajan. :o

    VastaaPoista
  7. Moi,

    Olen tässä urakalla neulonut sukkia, joista yhdet tein blogistasi nappaamalla Kerttu-ohjeella. Niistä tuli oikein kivat. Siispä kiitos ohjeesta! Varmuuden vuoksi neuloin ne ruskeasta langasta, jotta mahdolliset käsialan epätasaisuudet ja virheet eivät näkyisi niin selvästi. "Harjoittelusukkien" jälkeen taidan uskaltaa siirtyä kirkkaampiin väreihin.

    Iloa syksyn iltoihin,

    Anne

    VastaaPoista
  8. Heippa Anne!
    Kiva kun oli linkistä iloa. Ite tykkään Kertuista tosi paljon. :)
    Mullakin puikot sauhuaa, vimma on päällä edelleen... :D

    VastaaPoista
  9. Pysysköhän tommoset pitkät sukat ylhäällä tukkisäärissä? Vois olla kiva hameen kanssa?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!