torstai 22. syyskuuta 2011

Montaa lajia


Juhlittiin synttäreitä, ihan vaan kaksisteen Even kanssa. Paikka oli Ravinteli Bertha Tampereella. Odotukset oli kovat, ravintola on noussut  Suomen parhaat listalle sijalle 21 ja kaikissa arvosteluissa se on saanut lähes poikkeuksetta ylistäviä arvosanoja.

Alku oli lupaava, ravintolassa itse leivottu luomuleipä ja luomukirnuvoi. Ihanan rapeakuorisesta leivästä kerrottiin myös, että mistä jauhot ovat peräisin, samoin kirnuvoin tekijä ja suolaisuusprosentti. Vaikka en olekaan ihan hirmuisesti ruuan kanssa snobbaaja, niin kieltämättä tuli hyvä tunne siitä, että tietää mistä ruoka tulee.
Ruoka oli hyvää, ellei erinomaista. Aidot aineet (voi, kerma ym.) ja maut olivat kohdillaan, mutta jostain syystä jäin kaipaamaan jotain. Ehkä vähän rohkeutta maukuihin. Jos ruoka-annoksen nimi on fenkoli, purjo, kuha, niin oletus on, että siinä maistuisi fenkoli. Ehkä tämä on vain hifistelyä ja pilkun viilausta, mutta odotin jotain enemmän.


Fenkoli, Purjo, Kuha


 Loistavaa oli puolestaan ruualle suunniteltu viinipaketti. En ole koskaan elämässäni saanut niin täydellisiä, ruokaan sopivia viinejä kuin siellä sain. Niistä löytyi karismaa, rohkeutta ja jokainen viini nosti ruuan ylemmälle tasolle. Viineistä myös kerrottiin jokaisesta alkuperä, käytetyt rypäleet ja tekijä. Ihan huippua!


Miten niin aiheeseen sopiva viinin nimi?


Maitosuklaa, Vanilija, Suklaa

Tarjoaisitko sinä tämän jälkiruuan kanssa punaviiniä? Olin ihan äimän käkenä, mutta se oli mielettömän hyvää. Nam, vieläkin vesi herahtaa kielelle.

Naistenhuoneessa oli myös mielestäni hieno ylläri.


Ei kertakäyttökäsipyyhkeitä, vaan pieni oma pyyhe jokaiselle. Ekologista vai ei? Ei ainakaan kertakäyttökulttuuria ja pidän siitä.

Kamerassakin oli ylläri, hih.


Synttärisankari ite!
Voin lämpimästi suositella Berthaa hyvän ruuan ystäville. Muista varata pöytä ajoissa, muutkin ovat suositelleet sitä monille muillekin.

Näistä juhlatunnelmista onkin ihan luontevaa siirtyä villasukkiin, vai mitä. ;D

Olen nyt neulonut sukkasatoon yhteensä viisi paria ja kaksi paria on loppusuoralla valmistumassa. Oma tavoitteeni satoiluun oli, että pari viikossa, mutta nyt ollaan reilusti ylitavoitteen: 5 paria/2½ viikkoa.
 Viimeisimmät valmistuneet sukat on polvekeraitaa ja tästä mallista taisi tulla uusi suosikkini. En ollut tätä aikaisemmin kokeillut.

Pepi: Onko tuttu tyyny? :)

Tekemistäni sukista löytyy kuvia tuolta Sukkasadon perunalaarista (linkki sivupalkissa lukemistossani), jos nyt sattuu ne sukat kiinnostamaan lisääkin. Siellä on muuten aivan ihania sukkia monella tehtynä. Sukkasatoilijat ovat tehneet syyskuun alusta viime maanantaihin mennessä jo 441 paria erilaisia polven alapuolelle puettavia.  Käsittämätön määrä ja moni pari löytää tiensä hyväntekeväisyyteenkin. Hienoa!



Tässä puolestaan on viimeisin aloitettu "pari" vartta vaille valmiina. En ole eläissäni aloittanut villasukkaa kärjestä, enkä tehnyt pyöröpuikoilla, mutta nyt ajattelin opetella kahden sukan tekemisen yhtäaikaa pyöröillä ja kärjestä alkaen. Kirjassa neuvottiin, että tee eka pari eri väreillä, jotta homma helpottuu. Tarvii vielä varmaan harjoitella toinenkin pari samoilla väreillä, jotta saan noille parit.

Vielä en ole ihan vakuuttunut. Tykkään tosi paljon viidellä puikolla neulomisesta ja mielestäni pyöröpuikon vetely edestakaisin on jotenkin hankalaa. Kai siihenkin tottuu. En ainakaan vielä luovu KnitPron puupuikoistani, 15 cm pituus ja tottumus tekevät niistä kyllä ihanat käsitellä. :)

Muuten mennään syyslukkarin mukaan, ma-ilta huonekalujen entsitys, ti ja ke illat neulomista sohvan nurkassa, to-ilta työfysiojumppa (että oikein hävettää kuinka rapakunnossa ihminen voikin olla, huoh), pe-iltana maalle ja sieltä su-iltana takaisin kotiin. Siinä se viikko sitten menikin.

Ihanaa kun tänään paistoi aurinko! Heräsin taas siitä kamalasta syyshorroksesta, johon olen vaipunut. Horroksessa olen ollut myös blogistaniassa, nyt ei vaan jaksa. Ei kyllä jaksa paljon muutakaan...

Aurinkoa myös sinun loppuviikkosi!


11 kommenttia:

  1. Maukkaalta näyttääkin annokset...☺

    Mainio juttu nuo sukat...kärjestä aloitetaan ja jopa kahta yhtäaikaa...☺

    VastaaPoista
  2. Myöhäiset onnittelut!
    Hyvältä näyttää annokset, mutta veikkaan, että vatsaa eivät paljon täyttäneet.
    Ainakin minulla kävi kerran näin, että kun mentiin eka kertaa elämässä isännän kanssa a la carte ravintolaan, kolme erilaista ruokaa kannetti pöytään ja lasku oli 100 euroa, mutta vatsa oli edelleen tyhjä. Mentiin sitten burgerille sen jälkeen :D

    VastaaPoista
  3. ihanalta näyttää tuo Bertan tarjonta, työkaveri kehui maista taivaisiin... Kuulinkin, että sinne täytyy varailla hyvissä ajoin. Olen toistaiseksi vain ajanut autolla ohi :D

    Mä olen kans kunnostautunut sukankudonnassa, jotenkin näin syssyisin se tulee ajankohtaiseksi.

    piristystä!

    VastaaPoista
  4. Ai kamala. Ei tommosia känniääliökuvia saa julkaista!

    Maanvaivalle: Ruoka on AITOA eli ihan sitä ihteensä ja annokset tuollaiseksi paikaksi isoja. Tulee ihan täyteen ja hyvä olo, mutta ei sellainen ähkyällö.

    Niin että kiitosta vaan vielä kerran! Puspus!

    VastaaPoista
  5. Ihanaa olisi päästä johonkin kunnon ravintolaan syömään. Oli varmasti mukavaa ja ruoka maukasta. Milloinhan minä opettelisin tuon sukan kutomisen... En ole sitä tähän ikään mennessä vielä oppinut... Vähän melkein nolottaa tunnustaa :)

    VastaaPoista
  6. Irmastiina: ruoka oli tosi hyvää, nam. Kuvittelin, että olisin tykännyt tuosta kaksi-sukkaa-kerralla jutusta, mut ainakin vielä vähän tökkii. Harjoituksen puutettako? :)

    Maanvaiva: Onnittelut Evelle, se oli sankari. :) Ruoka oli hyvää ja täyttävää, ihme kumma. Kait se siitä Even mainostamasta aitoudesta sit johtui. Ei olisi pystynyt burgeria enää päälle! ;)

    Nipsu: koita ihmeessä Berthaa. Se on kyl HYVÄ! BTW, mun täti ja Even iso-täti oli nimeltään Bertha, ikäänkuin sukulaisuus velvotti, oli pakko käydä, hih. :D:D

    Eve:puspus sulle, oot ihana. :)

    Sanna: kerran vuodessa raskii (lue: on varaa käydä) käydä noin hienossa paikassa ja sit kun on oikein hyvä syy mennä. Nyt oli. :)

    Saahan niitä sukkia kaupastakin. Ja sitäpaitsi, en mäkään osaa jumpata, pumpata ja jumpata musiikin tahdissa ja rytmissä, mut siellä vaan tänäänkin typerän näköisenä ja eri tahtiin pompin. En edes tykkää siitä, mutta pakko on jotain kunnon eteen tehdä. Sitä kun ei saa kaupasta, hih. ;D

    VastaaPoista
  7. Ihana kun joku jaksaa kirjottaa noin pitkän postauksen -mä huitelen vaan yli siitä mistä aita matalin....vähän täytyis oikeesti kai pitää taukoa hommasta ☺

    Mun tekis vaan mieli itse tehdä ruokaa, niin hyvää kuin joskus onkin HYVÄ toisen tekemä...kaikki hommat taitaa olla nyt vaan vähän retuperällä, mutta eiköhän tää tästä ...joskus...

    Koskapas nährää....♥

    VastaaPoista
  8. Niin, onnittelut Evelle ja Sullekin kivasta illasta :DD

    VastaaPoista
  9. Ihanat eväät ja ihanat naiset (:
    Huimat onnittelut näin jälkikäteen. Ja voi mitä sukkia...mäkin vielä...(:

    VastaaPoista
  10. Herkun näköiset annokset ja mikä parasta, teillä tuntui olevan kiva ilta Even kanssa!
    Nuo aidot käsipyyhkeet vessassa tuovat oman luksuksensa...mäkin törmäsin jokin aika sitten ...jossain... en muista kuollaksenikaan enää, missä... Nyt tuli mieleen, se oli yksi sushiravintola Ulmissa ;D Jotenkin yllätyin, koska se mesta ei ollut varsinaisesti mikään ala carte, vaik ruoka olikin hirmu hyvää..

    VastaaPoista
  11. Herkullisen näköisiä annoksia, varsinkin tuo jälkkäri ;)
    Meidän Eveliinaan (Eve, kavereiden kesken) huvitti, kun näytin, että hän on saanut oman nimikkoviinin.

    Täällä on myös villasukkien kutominen meneillään. Salaa vaan pitää tehdä, kun pukinpussiin aion ne sitten laittaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!