tiistai 5. heinäkuuta 2011

Vesikriisejä ja projekteja

Meillä on ollut vesikriisi. 

  • Vesimittari hajosi, mutta onneksi siitä selvittiin rosvoliitoksella (juu, vesiosuuskunta kyllä tietää asiasta).
  • Kun se vihdoinkin saatiin korjattua, niin sitten hajosi keittiön hana. Uusi hana on ostettu, mutta ei vielä asennettu.
  • Seuraavaksi astianpesukoneen tuloletku räjähti. Sen voi onneksi vaihtaa ja onneksi vesivahinko jäi minimaaliseksi. En kuitenkaan suosittele sitä ensisijaisena konstina hellan ja pesukoneen alustan siivoukseen käytettäväksi. (Jestas mikä töhkä sieltä lähti veden mukana, huh!)
  • Lämminvesiputki keittiöön on rikki. Edellinen asukas ei ollut sitä korjannut, joten samaan syssyyn vaihdettiin sekin. Nyt ihmetellään, että miksi lämminvesivaraaja ei toimi.
  • Lisäksi epäillään, että wc-pönttö vuotaa. Ainakin joka kerta sinne mennessä sukat kastuu. Ei onneksi paljon, seurataan tilannetta edelleen. Todennäköisesti kuitenkin vain wc-pöntön kylki hikoilee ja kosteus johtuu siitä.

Että sellaista tälle viikolle. Muuten menee ihan hyvin. Projekteja pukkaa joka tuutista ja jos ei vanhat kiinnosta, niin keksitään uusia. Sinkoilen sinne ja tänne, teen sataa asiaa kerralla ja mitään en valmiiksi. Jonkinlainen adhd on päällä ja into on kova.
Eilen illalla intouduin järjestelemään etukamarin (alakerran olohuone) huonekalut uudelleen. Pahus kun en siinä kiihkossani huomannut ottaa ennen-kuvia lainkaan. Järkkäykset ei ole ihan valmiit vielä, joten laitan jälkeen-kuvat jossain vaiheessa.

Viime viikon loppupuoli meni touhutessa kummipojan kanssa. Viisivuotiaan tarmo taisi tarttua minuunkin.


Tanssin lumoissa, kummitäti jäi kirkkaasti kakkoseksi kisassa.


Kesäkeittiö näyttää nyt tältä, vielä vähän vaiheessa siis. Öljymaali kuivuu hiiitaaastiii, pakko pitää välipäiviä. Ylälippa puuttuu, sivut ja taka tulee rimoilla kuten vasemmalla. Ovia vielä mietin, puusta vai verho. Hmmm?


Tässä odottaa seuraava projekti, hylly saa valkoista maalia pintaan ja vähän kikkailuja lisäksi. Takana näkyy eilinen löytöni. Tosin olin sitä jo kaipaillutkin. Joskus vuonna käpy ja keppi aloitettu tilkkupeitontekele. Voitteko kuvitella, että kaikki tikkaukset on tehty käsin? Siksi se kai kesken onkin... Värit ei oikein ole edukseen, mutta ihan kivalta se näytti silmiini vielä monen vuoden jälkeenkin. Koskahan se valmistuu? ;D


Kirjojakin on tullut luettua, mutta postausta en ole vielä julkaissut. Yhtenä aamuna kuuden jälkeen oli hämis tehnyt seitin aurinkovarjon reunaan. Se oli ihan mielettömän kaunis aamukasteessa ja auringonpaisteessa. Oli myös älyvaikea kuvattava!


Viime viikolla oli myös tosi hienoja myrskypilviä, tässä niistä yksi.

Loppuun vielä tiedote: kesäloma vaikuttaa näköjään tekniikkaankin. En ole päässyt kommentoimaan kuin murto-osaan blogeista, joissa käyn. Jos ei bloggeri töki, niin sitten yhteys: ei yhteyttä palvelimeen, bad request, tai jotain muuta yhtä ärsyttävää pompsahtelee alituiseen silmilleni. Hassua on se, että kone valitsee satunnaisesti ne, kenelle saan kommentoida ja kenelle en. Lisäksi se vaihtelee päivittäin eri blogeissa, välillä en pääse edes kommenttikenttään, välillä taas vasta siinä vaiheessa kun yritän lähettää kommenttia eteenpäin. Kärsivällisyyttäni on koeteltu oikein tosissaan.
Teen kaikki postauksenikin ensin tekstinkäsittelyohjelmalla ja sen jälkeen copy-paste bloggeriin. Joskus pystyn julkaisemaan ja joskus taas en. Kuvien lisäys on yhtä tuskaa. Nyt näkyy tosin pientä valoa tunnelin päässä ja saattaa olla, että ongelmat selkiää. Pitäkää peukkuja! :D

Paulalle Rakkauden Taloon olen yrittänyt kommentoida, mutta koska en ole päässyt läpi, niin laitan viestini sitten tänne. Unikon siemenet kerätään kukinnan jälkeen, kun siemenkota aukeaa. Laita alle paperipussi tai kirjekuori ja kopauta siemenet sinne. Siinä se!

BTW, julkaisin tätä postausta yli kolme tuntia...
Heinäkuun helteitä toivottelen kaikille!

9 kommenttia:

  1. Ihminen, sinähän olet hullu! Siis ihan oikeasti - "voitteko kuvitella, että kaikki tikkaukset on tehty käsin".... HUHHUH! Ehkä se todellakin juuri siksi on kesken :D

    Et millään viitsisi tulla ja rakentaa Namuunkin tuollaisen kesätiskisysteemin - sitä kaivattaisiin todellakin! Ensi kesänä on keksittävä juuri tuollainen ratkaisu sinnekin!

    Minullakin tökkii satunnaisen mukavasti tuo kommentointi joihinkin blogeihin - ja koskaan ei tiedä minne! Ei auta vaikka mitä koittaisi, kommenttia vain ei voi jättää!

    Lopuksi vielä, että komea tuo seitti! Ja koko postaus!

    VastaaPoista
  2. Ai niin, ihan unohdin tuon teidän vesikriisin kun kauhistelin tuota peitontekoa :) Kumpi sitten lieneekään kauheampaa :D

    On se vaan kumma, kuinka tietynlaiset asiat joskus kasaantuu! Mutta ainakin teille tulee vettä!!

    VastaaPoista
  3. Systeri sanoikin jo kaiken oleellisen sillä aikaa kun mä vähän maalailin...

    Mulle kans toi tiskisysteemi -ai pahus, se mökki puuttuu vieläkin :/
    Voisit sit tehäkin sen mökin.... :)

    Ja juu, hullu oot!! mun (hulluus)aikaansaannos on vaan yks viikossa virkattu parisängyn peite...ihan painitaan eri sarjassa :D

    VastaaPoista
  4. Upee kesäkeittiö tulossa! Ja vau mikä tilkkupeitto,IHANA! Mulla sama juttu kommentoinnin kanssa, temppuja saa tehdä että onnistuu ;)
    Mukavaa lomailua sinulle !

    VastaaPoista
  5. Vesi on ihmisen elämässä hieno asia, varsinkin jos se tulee sieltä mistä pitäskin... nimimerkillä vesikriisin kourissa viime kesänä...

    Toi tilkkupeitto on jotain niin.... huh huh.

    Kesäkeittiöstä tulee ihan hel***tin hieno.

    Lapsikin on kaunis.

    Pilvikuva on suoraan oppikirjasta.

    Kaikki on niin makiaa, että huhhuh.

    Pusipusi!

    VastaaPoista
  6. Oikea puuhaloma!! Loman tarkoitushan on energisoida - tosin työnantajien mielestä energiaa pitää kerätä talven ankariin työrupeamiin, ei sitä vielä lomalla saa tuhlata! Joten otetaanpas maltillisemmin siellä! ;o)
    *
    Tässä välillä ehdin jo googlailla unikonsiemenohjeita ja olen tutkinut siemenkotia. Ne ovat aika surkean kokoisia ruppanoita, mahtaakohan niissä olla siemeniä? Mutta sitten luin jostain ohjeen, että vain tietynväriset "kantaunikot" lisääntyvät siemenistä, muut juurenpätkistä. Kaivan syksymmällä unikkoni esiin, koitan saada omaan pihaan lisää unikkoa, samalla saan muutaman pätkän sinullekin! Palataan asiaan...

    VastaaPoista
  7. Huh, jopas oli lista! Onneksi kaiken pystyy korjaamaan. Ja kesäkeittiö näyttää ainakin niin ehdalta, että pysyy kasassa ja kunnossa.

    VastaaPoista
  8. Täällä kärsitään tietokonekriisistä,kone sanoi sopimuksen irti ja on korjattavana,kirjaston koneella pikaisesti kommentoimassa...Ihana kesäkeittiö,hitsit,mahtuskohan meidän partsille tuommonen;)Tilkkupeitto sai pienet kateuden väreet kulkemaan selkäpiissä,siitä huolimatta ihanaa viikonloppua,toivottavasti vesiongelmat ovat jo taaksejäänyttä elämää!

    VastaaPoista
  9. Kiitos kommenteista kaikille! Vesikriisi oli onneksi vain ohimenevä vaihe ja isoja vahinkoja ei oikeastaan ollut. Nyt pelittää kaikki muut paitsi lämminvesivaraaja.

    Tiina: hulluutta on monenlaista, mulla joskus lähtee mopo käsistä juuri tilkkutöiden kanssa. :D

    Pepi, nyt ei puutu enää se mökki! ;D Odottelen ensi viikkoa ja sitä hulinan määrää tontillasi/mökilläsi.

    Eve: tohon kommenttiin voisin sanoa, että haist ite!!! ;D;D Pusipusi sullekin.

    Paula: Puuhaloma on ollut ihanaa, onneksi on otettu päikkäreitä ja luettukin. Tasapaino säilyy. :D Palataan sit jossain vaiheessa niihin unikoihin, mutta en tahdo sulle siitä liikaa vaivaa. katsellaan syksyllä tilanetta uudestaan.

    Kultsin kämppä: kesäkeittiöprojekti lähti vähän mopo-käsistä tyyliin uudelle tasolle kun insinööri pääsi suunnittelemaan. :D Siitä tulee ehkä vähän suuruudenhullu, mutta niin ne meidän projektit taitaa aina mennä. ;D Projektikuvia ja valmis tulee omaan postaukseen jossain kohtaa.

    Kirsi: tiedän niin tunteen kun kone prakaa, omani joutui hautausmaalle...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!