lauantai 30. heinäkuuta 2011

Viherrystä

Virkkasin lomanlopetusmaton, aloitin viime viikon perjantaina ja se jäi muutamaa kerrosta vaille valmiiksi. Tänään sain loput kerrokset tehtyä ja pyöräytin sen pikapesulla pesukoneessa. Reuna vähän aaltoilee ja ajattelin, että kastelu saattaisi auttaa. Vieläkin vähän aaltoilua jäi, mutta jospa se kuivuessaan siitä asettuu.


Malli on Aura-matto Kotivinkin 101 ideaa lehdestä. Alkuperäinen malli on Kauhavan kangasaitan, mutta en ainakaan löytänyt sitä nettisivuilta. Matonkude on ohutta ja virkkasin kympin koukulla. Ohjeessa oli muutama virhe ja loppukerroksilla reunat alkoi aaltoilla. Sijoituspaikka on kuistilla Talossa Maalla.


Viirinauhaa ompelen, vihreän sävyissä. Ajattelin laittaa verhojen asemesta kuistin ikkunoihin. Nyt vasta on yksi valmiina, pit. 4,5m. Kolme ainakin tulee tarvikkeista vielä lisää.

Ennen verhoiksi päätymistä viirit lähtee ulkomaille Teiskoon häihin koristeeksi. Niitä juhlitaan viikon päästä! Odotan innolla juhlia, hienot kekkerit on tulossa. 


Loppuun on vielä pakko laittaa kuva petunioista. Ostin Lidlistä keväällä alatakastelu-parvekelaatikon ja se on ihan huippu, ei tarvitse huolehtia, että miten kukat pärjää viisi päivää kastelematta. Nyt mietin kuumeisesti, että miten teen kaikista ruukuistani altakastelevia ensi kesäksi...

Mukavaa lauantai-iltaa kaikille, minä menen saunaan!

13 kommenttia:

 1. Kaunis ja kivan värinen lomanlopetusmatto,ei onnistuis meikäläiseltä...Viirinauhakin on nätti ja arvo nousee arvaamattomaksi,kun kerran ulkomaille pääsee häitä juhlistamaan;)Näyttää petunia altakasteluruukussa viihtyvän,kauheasti kukkia,mulla ei ole enää ku pari vaivaista,vaikka ahkerasti oon lannoitellu=O Jossain lehdessä oli ohje tavallisen ruukun muuttamisesta altakastelevaksi,nyt kun muistaisin vielä missä.. mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Pakko kommentoida uudestaan,miten mä en oo ennen huomannu tota sun nukkekotiblogia olleskaan aiemmin,oletpa tosi taitava ja näppäräsorminen!Tuo voiskin olla kivaa puuhaa...

  VastaaPoista
 3. hmmmm....sopiskohan Lillaan viirit...??
  Sit joskus kun isommat hommat on tehty ☺

  Jokos mun hanslankari kohta ehtii hanslankaroimaan ☺☺☺

  VastaaPoista
 4. Hienot viirit, varmasti kauniit kuistin ikkunoissa.☺

  VastaaPoista
 5. Hieno matto :) Osaisinkohan minäkin, minulla on vasta opettelun alla erilaiset "purkit ja purnukat", virkkaus ei nimittäin ole vahvin lajini ;)

  VastaaPoista
 6. Onpa kaunis ja kivan värinen matto. Eikä liian pitsiliinamainen.
  Mukavaa elokuuta!

  VastaaPoista
 7. Tunnustusta pukkaa,käyhän kurkkaamassa=D

  VastaaPoista
 8. Kirsi: kiitos tunnustuksesta ja kehuista nukkis-jutuissa. Mineily on totaalisen pitkällä tauolla, se on vaan aikaa vievää ja vie ihan kokonaan mennessään, että muille jutuille ei jää aikaa ollenkaan.
  tamperelaisilla on joku juttu, että Teisko on ulkomailla. Liittyy ilmeisesti siihen, että se oli ennen oma kunta ja sit liittyi Treeseen ja on "kaukana" kuitenkin. :)

  Pepi: Lillaan sopii viirit mainiosti, sano vain väriteema. :D

  Irmastiina: kiitos, luulen minäkin, että sopivat sinne. :)

  Merja: osaat varmasti. Villa Töllin Eve oli virkannut viimeksi ala-asteella ketjusilmukkaa, teki pari koria ja siitä siirtyi juhannusruusu-mattoon. Kannattaa aloittaa sillä, tämä Aura on helppo, mutta ohje ei ole ihan kohdillaan kaikilta osin.

  Hyvä mieli: tykkäsin juuri samasta syystä mallista, mutta petyin ohjeeseen. :[

  VastaaPoista
 9. Hei, Löysin juuri kivan blogisi. Etsiskelen mökki/mummonmökki -blogeja, sillä minulla on pari vuotta sitten hankittu mummonmökki. On kiva katsella, mitä muut ovat saaneet aikaan. Oma mökkeilyni on vielä ollut pääsääntöisesti remontointia ja muuta isompaa ja pienempää puuhastelua sekä siinä lomassa vähän myös lomailua. Käden taidot ovat... no ei niitä kauheasti ole. Niinpä katselen ja ihastelen muiden kätten jälkiä, kuten sinunkin blogissasi olevia herkullisia käsityö- ym. juttuja.

  Anne

  VastaaPoista
 10. Heippa Anne,
  Kiva kun poikkesit ja jätit kommentin! Koskas avaat oman blogin? :)
  Se remontointi ei lopu koskaan ja lomaa on kiva pitää välillä. Meilläkin lomailtiin lähes koko 4 vkoa. :)

  VastaaPoista
 11. Ihana liina, olisi niin meille sopiva väri ♥

  VastaaPoista
 12. Heipä hei Minna,

  Niinhän se on, että remppaa pukkaa kun vanhan ostaa.

  Itseasiassa minulla on blogi... ööh. Se on niin alkeellinen, etten voi sitä mainostaa. Se on tehty vuodatus.netin peruspohjalle, mikä ei kauneudessaan ja käytettävyydessään häikäise, ja kuvat on räpsitty kännykällä. Tein sen lähinnä lähisukua ja kavereita ajatellen, kun he kauempana asuvina halusivat tietää puuhailuistani.

  Ensi viikoksi taas mökille - vuorossa mehustusta ja "hillotusta".

  Anne

  VastaaPoista
 13. Hieno matto!

  Maton virkkaus on mullakin listalla, aika monen muun kivan projektin lisäksi... Ehkä joskus ehtii!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!