torstai 14. heinäkuuta 2011

Etukamari ja uusi tuoli

Löysin kirpparilta tuolin, Insinöörin kauhuksi. Hänen mielestään meillä on tarpeeksi tuoleja ja kyselee vielä, että kuinka monta tuolia kaksi ihmistä tarvitsee. Vastaan aina, että monta. Onhan meillä monta huonettakin, höh. Kaupunkikoti ja Talo Maalla yhteen laskien reilusti yli kymmenen. Mielestäni jokaisessa huoneessa pitää olla tuoleja istumiseen ja mieluiten useampia.
No mutta kuitenkin, asiaan takaisin. Olin käynyt katsomassa tuolia jo aikaisemmin ja nyt päätin, että jos se vielä on paikalla, niin se lähtee meille Taloon Maalle.

Aika surkean näköinen tapaus, mutta ihan mahtava tuoli istua.


Varasin sen itselleni tv:n katseluun ja neulomiseen. Suunnitelmissa on käsitellä puuosat mustalla petsilakalla ja päällystää istuinosat uudella kankaalla.

Vähän ehkä näin (kuvitelkaa puuosat mustaksi)


Samalta kirppikseltä löytyi myös viereisellä pöydällä oleva käsin virkattu pitsiliina. Mikähän siinä on, että näitä ei voi vaan vastustaa?


Lupasin jossain vaiheessa palata etukamarin uuteen järjestykseen valokuvien kera. Ihan kuolleena syntynyt ajatus oli se. Joka nurkassa näkyy vain tekemättömiä ja keskeneräisiä projekteja... Tässä niitä nyt kuitenkin olisi muutama.


Uudesta tuolista kuvattuna näkymä vähän vasemmalle päin. Arkkupöytä on perintökaluja isäni puolelta ja oikeasti vanha. Takana taas näkyy perintökaluja äitini puolelta, tähän taloon aina kuulunut puusohva. Vasemmalla on musta lipasto, myös talossa aina ollut sekin. Musta väri tuoleihin (ja tuleviin projekteihin) on sieltä haettu. Pikkutuoli vasemmalla on kirppislöytö sekin ja kuten näkyy, keskeneräinen.

Tässä sama vielä vähän toisesta kulmasta katsottuna.


Tässä on näkymä samasta kohtaa vasemmalle päin, uusi tuoli on muurin kulmalla.


Muuri oli aikaisemmin punatiilinen, mutta jo muutama vuosi sitten käsiteltiin se antiikkilaastilla, samalla kertaa kun kattokin maalattiin valkoiseksi ja paneliseinät kuultovalkoiseksi. Mustapunainen täkänä seinällä on kirpparilta sekin, se maksoi kokonaiset yksi euroa.Tynnyrituolikin on vaiheessa, päällinen puuttuu vielä. Löysin varastoista tuolinpäällisen tekeleen, se ei tosin ollut tarkoitettu tähän tuoliin, mutta siihen sen nyt kuitenkin länttäsin.


Uudesta tuolista toiseen suuntaan, siis oikealle,  on melkoinen murheenkryyni-nurkka.Kirpparilta ostettu K-tuoli on ok (kunnostusta vailla vielä sekin), mutta pakastin ja lipasto tv:n alla ovat nyt mitä ovat, ehkä niihin joskus tulee jotain muutosta, ehkä ei. Joskus sitä miettii, että kuinka paljon aikaa/vaivaa/rahaa kannattaa upottaa kesäasuntoon, jossa asuu max. 4 viikkoa vuodessa ja muutamat viikonloput. Pelkkään talon ylläpitoon kuluu jo melkoisesti rahaa, joten sisustamiseen jää pennosia ja valtava määrä työtä.
Tuolin oikealla puolella on muuten kori, jossa ovat ulkoterassin pöytäliinat ja viileiden iltojen huovat.

Tässä on vielä kuva samasta kohtaa, otettuna huoneen toisesta päästä, mustan lipaston ja muurin välistä.


Oikealle menevä oviaukko on keittiöön ja takaseinällä on ovi terassille, josta löytyy edellisen postauksen kesäkeittiö. Terassi rakennettiin kuutisen vuotta sitten (samaan aikaan kun muukin osa huoneesta remontoitiin) ja se on ollut ehkä käytetyin "huone" näin kesällä.

Lipaston päällä on samalta kirpulta löytynyt jalallinen ja lasikuvullinen vati. Oih, tämä(kin) oli saatava.


Oikealla on taulu, josta näkyy millaiset tapetit seinällä on joskus ollut. Se hakee vielä paikkaansa ja varmasti vielä joskus löytääkin sen. :D

Tälläista maratoni-kuvakimaraa tällä kertaa.

Touhukasta torstaita kaikille!

5 kommenttia:

 1. On se hyvä, ettei projektit lopu, mitä me tehtäis ilman niitä ☺
  Lorvittais???? Ei taitais kauhean pitkään onnistua, vai mitä!

  Molemmista tuoleista tulee vallan mainiot kunhan ehdit tehdä ne, hyvin riittää ainakin meikäläisellä mielikuvitus nähdä valmiina!

  Mukavaa viikonloppua!!!
  Kohtapuoliin saattaapi tulla talkookutsua....☺☺☺

  VastaaPoista
 2. Ohoh, siellä on ihan erinäköstä! Näyttää kyllä toooosi hyvältä! Ite en saa mitään aikaseks, ku kaikki aika kuluu töissä ja sit kun pääsee kotiin, niin onkin jo kaikkea muuta tekemistä. On se kiva kun on kiire. :D

  VastaaPoista
 3. Kivan tuolin olet löytänyt!Sama "vika" täällä, projekteja on menossa enemmän kuin yksi..ja uusia pukkaa mieleen vaikka entisetkin vielä vaiheessa :)Pääasia on että nauttii siitä mitä tekee:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista kaikille!

  Pepi: onneksi uudemmassa on jouset kunnossa, pääsee vähän helpommalla kuin ton K-tuolin kanssa...

  Tinuhe: Eiks vaan ookkin parempi? :D Nyt se on paljon enemmän "olohuone" kuin aiemmin.

  Taikku: Sama vika täälläkin, uusia pukkaa melkoisella vauhdilla, taidan olla eläkkeellä ennen kuin kaikki suunnitelmat on toteutettu, hih. :)

  VastaaPoista
 5. Loistavia tuolilöytöjä, tuon keskeneräisen kukallinen kangas on todella herkullinen!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!