keskiviikko 8. joulukuuta 2010

MiETi! ~ 8. luukku
Kalenteriluukun aihe on tänään magneetti!


Täällä kalenterissa jääkaappimagneettina on pähkinähiiri:ja seuraavaksi tulee tarvikeluettelo ja ohjeet: Tarvikkeet: kuorellisia saksan- ja hasselpähkinöitä, harmaata huopaa, kangastilkkuja, paperinarua (tai muuta narua), magneetteja, pieniä punaisia helmiä, liimaa, sakset ja kapeakärkinen tussi.

Saksanpähkinöillä saattaa olla melkoisen paljon kokoeroa. Suuremmat pähkinät vasemmalla olen ostanut punnitse ja säästä -kaupasta irtomyynnistä ja pienemmät oikealla ovat marketin pähkinäsekoituspussista. Itse tykkään käyttää noita isompia, mutta se on makuasia. Pienempiin on joskus vaikea löytää sisään sopivia hasselpähkinöitä.


 

Aloita halkaisemalla saksanpähkinät varovaisesti puoliksi, yritä saada molemmat puolikkaat ehjinä. Irroita pähkinäsisus sekä ylimääräiset "roskat" pois kuorista. Etsi sopivan kokoinen hasselpähkinä, joka mahtuu saksanpähkinäkuoren puolikkaan sisälle.

Liimaa hasselpähkinälle korvat huovasta, ne saavat olla reilusti pitkät takapuolelta, "selkään asti".
Tee tilkuista peitot hiirulaisille. Jätä reilusti pituutta jalkopäähän ja liimaa peitto kokonaan hasselpähkinähiiren ympärille. Liimaa pätkä paperinarusta hasselpähkinän pohjalle hännäksi.
Liimaa pähkinähiiri peittoineen puolikkaan sisään.
Liimaa pieni punainen helmi nenäksi ja magneetti taakse.
Piirrä tussilla joko nukkuvat tai auki olevat silmät.Vaihtoehtoisesti voit myös liimata kuoren sisään paperinarulenkin
ja ripustaa pähkinähiiren kuuseen.


Alkuperäinen idea on ystävältäni, joka asui 80-luvulla Kanadassa. Hän toi mukanaan nipun ruokalehtiä Suomeen ja yhdessä niistä oli myös jouluaskarteluvinkkejä. Yksi niistä oli tämä pähkinähiiri ja näitä teimme yhdessä ystäväni kanssa 90-luvulla monia kymmeniä joulumyyjäisiin.


En muistanutkaan, että kuinka hauskoja nämä olivat 
ja kuinka kivaa niiden tekeminen oli.


Luukku on auki myös Rinsessalla
kurkkaa ihmeessä.


Muistutan vielä, että tämän blogin kalenteriluukussa 4 on meneillään arvonta. Osallistu ihmeessä, aikaa on tämän päivän iltaan kello 21.00 asti.

3 kommenttia:

  1. On ne vaan niin inania! Näillä kavereilla näyttää olevan astetta paremmat hännät, hopiat ja kaikki. Menee hiirilläkin paremmin nykyään. :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!