Tänään vaihdetaan askarteluista ruokaan,
aiheena on sinappi ja luukku aukeaa Tinuhella,
klikkaa kalenteriluukkukuvaa 16!
Extrana myös täällä itse tehty sinappi.
Rakkaani tekee joka vuosi sukulaisille ja ystäville sinappia lahjaksi. Joka vuosi mietitään maut, tuunataan reseptiä ja silmät vettä valuen keitetään sinappia. Tänä vuonna makuna on viski-kaneli, oli muuten tosi hyvää!
Sinapin perusohje, jota Martatkin käyttää
1 dl sinappijauhoa
1 dl sokeria
1 dl kermaa
2 munaa
mausteita maun mukaan
(tässä sinapissa 2 rkl viskiä ja ripaus kanelia)
Keitä aineita kattilassa kiehumispisteeseen
koko ajan sekoittaen.
Anna kiehua muutama minuutti ja
(jatka sitkeästi sekoittamista,
vaikka vesi valuukin silmistä:)
Jäähdytä hieman ja lisää mausteet.
Purkita.
Sinappi säilyy noin 2kk jääkaapissa.
Koristele nauhoilla, tee etiketti ja kinkku kiittää.
(Löysin muuten nämä purkit jo viime helmikuussa kirpparilta,
0,50 senttiä kpl, niitä riittää vielä ensi jouluksikin.)
Huomenna taas uusia juttuja!
(Löysin muuten nämä purkit jo viime helmikuussa kirpparilta,
0,50 senttiä kpl, niitä riittää vielä ensi jouluksikin.)
Huomenna taas uusia juttuja!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!