maanantai 5. heinäkuuta 2010

Lomalla!


Tunnelmat on aika mukavat, loma on alkanut ja parhaalla mahdollisella tavalla. Juhannuksena oli koko rakas perhe koolla Talossa maalla. Hyvää ruokaa, perinteitä sopivasti ja ilmatkin suosi. Fiiliskuvia löytyy lisää täältä.Kukkakimppu oli juhannuksena mallia Vickanin häät, kruunuprinssi Haakonin vieressä hääillallisella oli mielettömän iso kimppu vaaleanpunaisia lupiineja. Istuin kuin tatti ruudun ääressä, huokailin ihastuksesta, nyyhkin liikutuksesta ja olin onnellinen. Mieleen tuli omat hääni puolen vuoden takaa ja muka pystyin samaistumaan prinsessa-onneen. Elämäni onnellisimman päivän muistot mielessäni katsoin kaikki lähetykset YLEn kanavalta. Muutaman alussa kerran käänsin maikkarille, mutta sitä erehdystä en tehnyt sen jälkeen. Käsittämätöntä kuinka maikkari mokasi valitessaan juontajat. Huhuh. Se vähä mitä näin, niin säälitti Lumikeron puolesta. Ammattitoimittaja joutui totaalisten amatöörien keskelle. Voin kuvitella, että se työkeikka oli yksi pahimmista painajaisista hänelle.


Terassi oli ahkerassa käytössä, liinan ostin jo talvella Sokoksen alepöydästä -70%. Takana näkyvä istuinpehmuste on puolestaan Prismasta keväällä, viime kesältä jääneitä myytiin pilkkahinnalla pois ja nappasin niitä 4 kpl, yksi maksoi 2€. Nyt harmittaa etten ostanut enempää... Kummallisissa paikoissa se nuukuus iskeekin!


Juhannuksen jälkeen rakas ystäväperhe kävi kylässä. Miehet rakensivat penkin (Karjalan murteella se on nimeltään kolpitsa ja sellaisella nimellä minä olen oppinut tuota kutsumaan) terassille ja se oli juuri sellainen kuin olisi ollut siinä aina. Kolpitsan penkistä tekee se, että siinä nousee kansi ylös ja alla on säilytystilaa. Materiaalina oli kaikkea mahdollista ylijäämäkamaa varastoista. Penkin sivut on ylijäänyttä lattiaponttia, ostettuna oli ainostaan ruuvit ja kansilankut. Penkin päällä on räsymatto, se on elämäni ensimmäinen oma tekemä matto ja siitä on aikaa 25 vuotta.
Rakkaani hankki painepesurin. Voi veljet, että se on jäätävä peli! Olen pessyt mattoja viime päivinä noin sata, toiset sata on vielä jäljellä. Yksi niistä sadasta pestystä matosta on juuri tuo kuvassa näkyvä. Tyynyt ovat Finlaysonin tehtaanmyymälästä, kangas on nimeltään puutarha.Välillä ehdittiin tauolle, lasit löysin kirpparilta 2€/6kpl (niin mikä ostolakko siis?). Tämä nyt vaan oli osastoa "pakko ostaa", pikkiriikkiset ja mielettömän ohutta lasia.Tänään otettu kuva mummon istuttamista Pioneista, laskin kukkivat kukat. Niitä on 32 kpl. Pioni on yksi niistä harvoista, joka nauttii siitä, että ne unohdetaan. Toukokuussa laitoin tuet ja mitään en ole sen jälkeen tehnyt.
Nyt odottelen, että loput rakkasta perheestä tulee käymään (vinkvink rinsessa). Sittis ja oltermanni odottaa! :D

Aurinkoisia kesäpäiviä kaikille!


2 kommenttia:

  1. Aivan mahtava toi kolpitsa! Nyt mahtuu enemmänkin ihmisiä hyttysten syötäväksi. ;)

    VastaaPoista
  2. Jahas. Minä kyllä aiemmin päivällä laitoin kommentin, mutta se ei halunnutkaan tulla perille asti.

    Aivan mahtava tuo kolpitsa! Nyt mahtuu terassille enemmänkin ihmisiä istumaan iltaa ja hyttysten syötäväksi. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!