torstai 29. heinäkuuta 2010

Projekteja valmiiksiOmpelu-kärpänen iski loman loppumetreillä. Ulkopenkin päälle tein vanhan patjan peitoksi sinisen suojuksen. Kankaan ostin Finlaysonin tehtaanmyymälän palakangaskasasta.Kangas olikin extra-leveää ja sitä jäi jonkin verran yli vaikka pituuden mukaan ostin. Kangas on tylsä perusvärinen, mutta laitoin reunaan tereen ilmeen piristykseksi, kun en halunnut kirjavaa kangasta käyttää koko suojukseen. Helpompi on vaihtaa ilmettä tyynynpäällisillä kuin patjanpäällisillä... Tere on samaisen tehtaanmyymälän valmista vinonauhaa (oli muuten älyhalpaa, kaksi kiekkoa yhteensä 3,30€ ja metrejä on paljon. Toisesta kiekosta meni vain ehkä kuudesosa, jos sitäkään, tähän 4,80 metrin tereeseen!!!)

Takana on läpän alla pitkä vetoketju, joka on ostettu kirpparilta Itä-Suomesta. Ostin yhteensä yli 5 metriä metriketjua, jossa oli 7 kpl vetimiä ja maksoin niistä 5 senttiä!! Ompelin taakse vielä kaksi kantolenkkiä siirtelyn helpottamiseksi.


Talvella kirpparilta ostetun verhokankaan kanssa kävikin vähän eri tavalla kuin olin ajatellut. Piti tehdä lasikuistille kapat, mutta kangasta olikin himpun verran liian vähän. Ompelin siitä sivuverhot eteisen-kuistin-ikkunaan.Pidän kovasti ohuiden verhojen läpikuultavuudesta ja kuosihan on juuri oikeanlaista"mökkikuosia". Kuvaus oli vastavaloon enemmän kuin haastavaa, mutta ainakin läpikuultavuus näkyy hyvin. Niin ja tuo kangas maksoi muistaakseni 2,50 euroa Fidasta tai Pelastusarmeijalta. Olin ihan varma, että niitä kangaspaloja olisi ollut 2 kpl, mutta en toista löytänyt mistään...

Moukarinheittäjä Olli-Pekka Karjalainen sanoi jossain lehdistötilaisuudessa, että nykyään käytetään sanaa haastava, mutta oikeasti sillä tarkoitetaan sitä, kun kaikki menee päin h**##%tiä. Oikeassahan poika oli. Töissäkään ei ole vaikeita töitä enää koskaan. Toiset vain on haastavampia kuin toiset ja vie enemmän aikaa. Miksi ei voi rehellisesti sanoa, että tämä työ on vaikea ja todella inhottava homma tehdä? Niitäkin hommia aina välillä työpöydälle tupsahtaa.

Kaikille
toivottelen ei-haastavaa, leppoisaa ja mukavaa viikonloppua! Automme nokka kääntyy huomenissa taas Taloon Maalle.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!