torstai 30. heinäkuuta 2009

Vahingossa oikeita löytöjäkinOsallistun Salainen Kirppisystävä 2 vaihtoon. Löysin vahingossa tästä tietoa surffaillessa ja pitkään harkitsin, että osallistuko vai en. Otin härkää sarvista päätin ottaa riskin. Riski on minun kohdallani siinä, että osaanko ostaa toiselle, ventovieraalle ihmiselle, jotain mieluista. Vaikka pidänkin itseäni melkoisena "kirppislöytöjä bongaavana tyyppinä", niin onnistunko ostamaan vastaanottajalle jotain, josta tulee hänelle yhtä hyvä mieli kuin itselleni, kun löydän jotain mieluista.Ja niinhän se aika on mennyt kirppareita kolutessa ja tehtävä ei ole helppo. Ei ollenkaan. Hinta on minimissään 10 euroa ja sen saa käyttää kuten itse parhaaksi katsoo, yksi tavara tai monta tavaraa. Mielessäni on tiettyjä juttuja ja niitä olen yrittänyt hakea. Liian kallis, vähän vääränlainen, liian huonossa kunnossa... huh huh. Mitenkähän tästä selviän?

Ja kun niitä kirppareita olen kolunnut ihan urakalla, niin tottahan sitä on löytynyt itsellekin jotain. Otsikon teksti kuvaa löytöjä hyvin. Kun yleensä ostan tavaran kirpparilta, niin sen täytyy täyttää kaksi kriteeriä: se miellyttää silmää ja hinta on sopiva. Näiden tavaroiden kanssa kävi juuri näin.
Muovinen tarjotin, peltinen purkki ja posliiniastia. Hassuinta näissä on se, kaikki ovat jonkinlaista keräilytavaraa maailmalla. En juurikaan perusta tiettyihin nimiin tai merkkeihin. Olen joskus jopa ärsyyntynyt siitä, että esim. Arabian astiat ovat valitettavan usein kirppareilla naurettavasti ylihinnoiteltuja. Rikkinäisistä lautasista pyydetään 20e/kpl, kahvikuppilautasesta ilman kuppia pyydettiin 8 euroa. Ja malli oli valkoinen sinisellä reunuksella, ei siis erityisen kaunis eikä se myöskään ollut erityisen vanha. Nämä olivat tänään vastaan tulleita. Taitaa keski-iän vanne puristaa päätä kun näin kovasti rutkutan... :D

Pidän kovasti 50-60-luvun posliiniastioiden koristeluista. Tykkään monista Arabian malleista ja myös Rörstrandin malleista. Kahvallinen astia on juuri Rörstrandia ja leimasta päätellen 50-luvun puolelta. Hinta oli 4,60 euroa. Eipä olisi vastaava Arabia sillä hinnalla lähtenyt.Tämä keksipurkki oli ahdettuna nurkkaan kaikkien taakse, mutta niin vain se sieltä minut bongasi ja huusi, että ota mukaan. Purkki on englantilainen ja nimeltään "Coffee time" Biscuit barrel. Rakkaani surffaili netissä ja haki tietoja pohjan merkinnöillä. Purkki on 60-luvulta ja ebayssa vastaavista hintapyyntö oli 15-25 dollaria. Minä maksoin tästä 6 euroa. Vähän se kolhuja saanut ja hinta on varmaan ihan kohdallaan. Ostin sen kuitenkin siksi, että hullaannuin noihin kuvioihin ja siihen, että siinä on kahva.Tarjotin oli sekin sullottu alahyllylle muiden tavaroiden alle ja näkemäni reunus innosti katsomaan tarkemmin. Kun näin kuvion, olin myyty. Juuri sopiva Taloon maalle, sen väreihin ja tunnelmaan. Tarjotin kovaa "kumisevaa" muovisekoitetta. Kotiin päästyäni tarkastelin tarjotinta lähemmin ja myös tämä on englantilainen. Pohjassa oli merkintä Dialene Better-Maid ja sekin on 60-luvulta. Myyntihintaa näillä tuotteilla oli 5-25 puntaa, mutta tarjottimia ei löytynyt. Joitain tuotteita oli myyty jopa antiikkihuutokaupassa. Tuskin tätä tarjotinta kuitenkaan... Tarjotin maksoi 2,50 euroa.

Salaisen kirppisystävän tavaroiden metsästys jatkuu ja mitä suurimmalla todennäköisyydellä tavaroiden määrä myös minulla! :D1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!