torstai 6. maaliskuuta 2014

Uusia alkuja



Poikkesin taannoin Pepin blogikirppiksellä ja ilokseni löysin kaksi juuri oikeaa ja hakemaani asiaa. Kerrosvatia olen haeskellut puoli aktiivisesti jo pidemmän aikaa, mutta mieleistä (tai mieluisen hintaista) ei ole tullut vastaan. Olen miettinyt myös (ehkä) tekeväni sellaisen itse, ainakin kaksi osaa olisi jo valmiina. Kävi tosi hyvä tuuri ja löysin sen ihan vain kotisohvalla istuskellessa. Ja joku vielä väittää, että netissä roikkuminen olisi hukkaan heitettyä aikaa. Pyh, sanon minä!




Koko on juuri passeli pikkuherkuille. Ainoa vika vadissa on, että ne herkut katoaa siitä tosi nopeaan. ;D

Toinen ostokseni oli sohvapöytä sen joskus-ikinä-ehkä-keväällä-valmistuvan sohvani viereen. Täydellisen kokoinen ja mallinen. Kiitos Pepi, kun maltoit luopua tästä ♥♥♥. me like.






 Uusia alkuja tulee tämän päivän ruokakauppaostoksista. Olen jo useana vuonna ostanut siemeniä Lildlistä ja viime vuonna kokeilin ekan kerran vihanneksia. No, ei sitä kasvimaatakaan ole ollut aiemmin... Ostin kylvönauha-siemeniä, koska olin niin vaikuttunut viime vuoden porkkanoista. Ne olivat makeita, suloisia ja aah niin hyviä suoraan maasta suuhun tai kattilaan.



Nyt rohkaistuin ostamaan myös avomaakurkkua ja yrttisekoitusta kylvönauhassa. Kylvönauha on jo vanha juttu, mutta ehdottoman käytännöllinen ja hyvä. Hauska juttu näissä nauhoissa on, että avomaakurkun kanssa yhdessä on myös tilliä. Yrttisekoituksessa on persiljaa, tilliä ja kynteliä. Viimeisin on ehkä oudoin yrtti kaikista minulle. Oregano, timjami, basilika ja salvia ym. ovat tutumpia. Käyttääkö teistä joku kynteliä? Vinkkejä otetaan vastaan. Hyviä ohjeita oli ainakin täällä.

Näistä tuli ihan hirmu suuri kutina Taloon Maalle, vielä pitää odottaa ainakin pari kuukautta, huoh.

Siemenistä puheen ollen, Suvukummun Marjalla on ihana siemenarvonta 24.3. asti. Osallistu ihmeessä. Klikkaa kuvaa, niin pääset suoraan arvontaan!


http://risusydan.blogspot.fi/2014/03/kevatiloa-arvonta.html?showComment=1394126243509#c3105672571274360204


Yksi uusi alku on myös minun Instagram-tilini. Joku lukijoista on ehkä jo huomannutkin sivupalkissa vaihtuvan insta-diaesityksen ja sen alla olevan linkin. Jos jotakuta kiinnostaa, että miltä naamani näyttää, niin sieltä voi käydä kurkkimassa. Eipä tosin ole paljon katsomista siinä selfiessä, mutta ainakaan sen takia en saa päätäitä, heh.

Joko sinä olet instagrammaaja? Täytyypä myöntää, että olen ihan hurahtanut siihen. Töissä ne jo sanoo, että olen kuin teinit puhelin kourassa koko ajan. Jos sinulla on insta-tili, niin voit seurata minua, jos seuratuttaa, Voit myös tykätä kuvistani, jos tykkäät. Tulen myös mielelläni seuraamaan sinua, jos kerrot käyttäjänimesi kommenteissa. Olin sinnitellyt instaa vastaan jo pitkään, etten ala, mutta lähdin kuitenkin. Tämä Lauran postaus osui kuin tilauksesta ja klikkasin itseni Lauran seuraajaksi heti kun osasin. Laura oli mun eka!

Suvikummun Marjalla on on kyllä NIIN ihania kuvia, että ne pitäisi olla Instagrammissa. Taidankin haastaa Marjan avaamaan oman tilin!!! Niihin kuviin tulisi kyllä tykkääjiä ihan tolkuttomasti ympäri maapallon. Miten on Marja, harkitsetko vai joko sinulla on tili? ;D

Mukavaa tulevaa viikonloppua, kevättä on jo ihan selvästi ilmassa!

13 kommenttia:

  1. Ollos hyvä vaan! Jos olis yhtään isompi kellari, niin en olis raaskinutkaan :/
    Kirjallisesti vielä : jos joskus ikinä milloinkaan olet siitä luopumassa, niin ekaks sit minuun yhteys :D

    Vai viel insta...hyvä kun mää jo facessa....siel kans muuten kivoi kirppui....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos pienelle kellarille! ;D
      Ei vaan, muistan kyllä lupaukseni, jos joskus siitä aion luopua. Lisää kirppuja kuullostaa vaaralliselta...

      Poista
  2. Ihania ostoksia!
    Minä kokeilin ihan lyhyesti instaa, mutta sitten ei tule muuta tehtyäkään kuin kuljettua puhelin kädessä ja seurattua nettijuttuja. Koen jo nyt hieman huonoa omatuntoa, kun roikun facessa, blogeissa ja pinterestissä aina vaan kun aikaa on :O)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaima! :)
      Mulla ei ole kuin blogi ja insta. Faceen en periaattessa ja pinterestiin en ole edes uskaltanut.

      Poista
  3. Hienot ostokseet olet Pepin kirpparilla tehnyt..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, olen löytänyt sieltä monta muutakin hyvää juttua. Kannattaa olla aina kuulolla, kun Pepi laittaa kirppiksen blogiinsa. :)

      Poista
  4. sormet tosiaan kaipaavat jo multaan...täytyy vain tyytyä vielä purkkeihin :) viime kesä oli itsellä ensimmäinen vuosi ikinä kasvatuksessa ja tulevana kesänä täytyy saada lisää jotain kivoja uutuuksia!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin todellakin kaipaa, olet ihan oikeassa. Mulla on vähän "hankalaa" tuo puutarhan pito, kun täällä rivarissa ei olla koskaan kesällä, niin silloin puutarha on ihan hunningolla. Maalla taas käydään loma-aikojen ulkopuolella vain viikonloppuisin, niin aurinkoisina viikkoina ruukkukasvit kärsii. Kasvimaalla ja kukkamaassa ne jotenkin selviää aina välillä kastelemattakin.
      Mun täytyy siis suosia niitä kestäviä lajikkeita... :) Kiva kun poikkesit ja jätit kommentin. En muista, että olisit käynyt aiemmin täällä.

      Poista
    2. en olekkaan :) minäpä löysin tänne nyt ensimmäistä kertaa. Mulla kun on ongelmana Helsingissä parveke jossa jotain aina on kesällä purkissa...kuivumassa ;)... puolielämää nyt maalla ja siellä saan oman mielen mukaan laittaa pihaa, kasvimaata, marjapuskaa ja kasvihuone on nyt puolivalmiina....mutta kun en vielä voi olla joka hetki siellä niin ...kestävät lajikkeet taitavat olla tiedossa :)

      Poista
    3. Samettikukka on takuuvarma ruukuissa. Kestää sateen ja auringon. Se on vaan niin jotenkin "ei kaunis" kun värivalikoima on aina sama... Miksei niitä ole pinkkinä?:-D

      Poista
    4. olen samaa mieltä...vaikka tittiditittitii.... samettikukkia oli pihalla viimevuonna...mutta pinkki :) oih vähän olis ihana!!!!

      Poista
  5. Onpa ihana vati ja vadin sisältökin vaikuttaa herkulliselta, slurps....
    Instagram-tiliä ei ole minulla, vielä ainakaan. Tänään juuri kyselin meidän Artistilta, että mikäs se semmoinen oikeastaan on. Ihan tarkkaan ei vieläkään selvinnyt, hän sanoi, että sinne pääsiasiassa ladataan kännykkäkuvia.
    Mulla on kyllä sellainen joku älypuhelin, jossa on ihan hyvä kamera, mutta tykkään kuvata vaan oikealla kameralla.....
    Olen rekisteröitynyt pinterestiin kyllä, mutta en ole siihenkään paremmin perehtynyt. Raverlyyn olen laittanut jotain ohjeita.
    Melkein se liikenevä aika kuitenkin menee blogin päivittämiseen.
    Täytyy tässä vielä perehtyä asioihin :)

    Hyvää naistenpäivää sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvää naisten päivää myös sinulle ja kaikille meille!

      Juu on totta, että instagram-sovellusta voi käyttää vain älypuhelimilla tai tableteilla, joissa on verkkoyhteys. Instaan voi laittaa myös kamerakuvia, jos ne ovat verkossa. Mun tililläni on tällä hetkellä 45/50 kuvaa kameralla otettuja ja vain viisi kännyllä. Ehdottomasti minäkin pidän enemmän kuvata kameralla kuin kännykällä, en jotenkin "osaa" kännyllä niin hyvin, vaikka minullakin on puhelimessani hyvä kamera.

      Instaa voi käyttää pelkästään "suomeksi" tai sitten hashtagit voi laittaa myös englanniksi tai sekä-että. Mä käytän nyt ainakin vielä toistaiseksi engl. (opettelen vasta käyttöä ja en todellakaan ole mikään asiantuntija...) Mua jotenkin ihan hirmuisesti nauratti, kun joku ihan toiselta puolelta maailmaa oleva käyttäjä "tykkäsi" mun Tampereen Pyynikiltä otetusta kuvasta. #tampere #pyynikki #lake #spring #birch #landscape olivat muistaakseni käyttämäni tagit.

      Perehdy ja makustele asiaa, niin minäkin tein melkein vuoden. Itse tykkään instasta, kun se niin helppo ja nopea käyttää. Se ei vie aikaa kuten bloggaaminen ja on mielestäni hyvä lisä blogin rinnalla. Btw, mun 23v. poikani sanoi, että mitä sä instassa teet. Eikö se on teinipissisten juttu? sillä ei itellä ole tiliä siellä... ;D:D

      Poista

Kiitos kommentistasi!