perjantai 14. maaliskuuta 2014

Vapaat harjoitukset


Olen astunut mukavuusalueeni ulkopuolelle ja harjoitellut kirjomista! Vuosien varrella olen tehnyt kyllä silkkinauhakirjontaa, ristipistoja ja joskus kanavatöitäkin, mutta tavallista kirjontaa en. Edellisessä postauksessa mainitulla kirppiskierroksella löysin pikkutytön pellavamekon eurolla. Ostin sen ompelumateriaaliksi, mutta siitä tulikin harjoittelumatskua kirjontaan. Vapaat harjoitukset ilman mallia oli teemana.Muistan joskus ala-asteella, että käsityötunnilla piti tehdä sadun inspiroimana tyyny kirjomalla. Taustakangas oli tumman vihreää (juuri saman väristä kuin ne plyysi- tai vakosamettisohvat 70-luvulla) ja kaikki langat oli liukuvärjättyjä. Sadussa oli kultaa laulava lintu ja tekeleeni oli jotenkin tosi persoonallinen (luetaan ruma).Sain takautumia tuosta keltaisesta ketjupistosta. Koulussa tekemässäni kirjontatyössä lintu istuu puun oksalla ja näyttää oksentavan keltaista ketjusilmukka-kiemuraa maahan. Jaiks. :)Puu, jossa lintu istui, oli tehty pykäpistoilla liukuvärjätystä ruskeasta langasta...Muistaakseni työssä ei ollut käytetty lainkaan tikkipistoa, eikä nappeja.Enkä kyllä muista, että olisin käyttänyt kirjontakehystä silloin. 

Homma vaikuttaa kyllä pahasti siltä, että kirjonta saattaa aiheutta riippuvuutta ja flow-ilmiöitä. Tykkäsin todella paljon pistelystä.Kaikki kirjonnassa käytetyt tarvikkeet, paitsi neulat, on ostettu kirpparilta. Kirjontakehys jo aikaa sitten, niitä oli kaksi kappaletta nipussa ja hinta oli 2 euroa. Pellavamekko siis sen euron ja paljetti/helmipussi 20 senttiä.

Kirjontalangat oli muistaakseni 80 senttiä pussillinen ja tilkkukangas on kirpparilta ostetusta paitapuserosta. Se on ostettu juurikin ompelujuttuja varten ja sen hintaa en muista, mutta ei voi olla euroa enempää. Siitä on tehty jo monta miniompelua ja vähän isompaakin.

Ai niin, ompelulangat paljettien ompeluun on myös kirpparilta, 4,50 euroa yhteensä 14 puolaa eri värisiä lankoja ja napit oli 80 senttiä pieni minigrip-pussillinen.Kierrätysteemalla kun mennään, niin kuihtuneet ruusut antoivat vielä viimeisen somistuksen ennen päätymistään biojätteeseen. Sitä se intagrammissa hengailu teettää, inspiraatioita kuvaamiseen.

Onko sinulla kirjontamuistoja jaettavaksi vai onko se sinulle harrastus?


4 kommenttia:

 1. Koulussa tehtiin juu kirjontatöitä. Inhosin kaikkia käsitöitä ihan vaan maikasta johtuen, ja aika nihkeesti sain mitään valmiiksi. Sitten joskus 90-luvun lopulla iski kirjontakärpänen ja tuli tehtyä ristipistotöitä oikein urakalla. Nyt en ole tehnyt aikoihin, mutta olis kyllä kiva kokeilla jotain tuon kaltaista, jota teit. Sinähän oletkin oikea mestari! Kivalta näyttää todellakin. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kässymaikkana täti, joka oli vanha kuin taivas, mutta kiva kuitenkin. Tykkäsin todella paljon käsitöistä ja voin vieläkin muistaa sen innostuksen onnistumisista ja oppimisesta. Se sama innostus on kai kantanut läpi koko elämäni, kun vieläkin innostun todella paljon käsityöjutuista. :)

   Poista
 2. Totally offtopic, mutta perjantai-illan kommentti piristämään iltaasi: http://imgur.com/gallery/iT5l7

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!