tiistai 11. maaliskuuta 2014

Vielä pienempiä yksityiskohtia


Tapasin sattumalta kirpparilla ihanan ystäväni Eliisan. Olen tutustunut häneen nukkekotiharrastuksen myötä. Piitkästä aikaa näimme ja heti tuli mieleen taas nukkekotoilu. On pitkä aika, kun viimeksi olen tehnyt mitään miniatyyrikoossa ja tuskin enää edes osaisin (näkisin) tehdä mitään.

Innostuksen vallassa puhaltelin pölyt pois nukkekodista ja nappasin muutaman vielä pienemmän yksityiskohdan, kuin edellisessä postauksessa...
On jotenkin ihan käsittämätöntä, että olen joskus jaksanut väkertää noin pieniä tillkutöitä. Niissä on muuten paljon isompi työ kuin 1:1-kokoisissa. Noin pieni tilkkutyö ei anna yhtään virhettä anteeksi.Tätä tilkkupeittoa tein 8 tuntia. Siis yhden kokonaisen työpäivän. Pehmustettu sängynpääty oli nopea verrattuna peittoon.Pitsiliinan olen virkannut kirjontalangasta ja kultakalamalja on lahja ystävältäni.
Kuohuviinikorkista tehty jakkara ja kukkapuut on erilaisista kynttilämansettien osista. Puulattia on tehty bamburullaverhon säleistä ja käsitelty osmovahalla.Valmis kaappi on tuunattu maalaamalla shabbychic-henkeen ja pikkutavarat saatuja tai ostettuja.


Tuolit on tuunattu valmiista kalustosta, mutta pöytä on itse tehty bilteman sytykepuista. Miniatyyriruokaa en ole oikein koskaan oppinut tekemään kunnolla, kuvassa olevat on saatuja tai ostettuja taitavimmilta tekijöiltä.

Juttelimme Eliisan kanssa siitä, että kuinka me kummatkin pidämme todella paljon nukkekotoilusta ja tekemisestä. Eliisa sanoi, että hän kaipaa sitä nukkekoti-flowta. Niin minäkin todella paljon. Miten se muka aina on niin kiirettä tai muuta tekemistä, ettei ehdi tekemään sitä, mistä todella pitää? Viime aikoina on tullut liian paljon muistutuksia, että sitä "sitten eläkkeellä joskus" -tekemistä ei kannata ajatella.

Ehkäpä heitän syrjään muut kiireet ja paneudun oikein kunnolla flown vietäväksi.

Mistä sinä saat flow-fiiliksen niin, että tekeminen vie sinut täysin mennessään?


9 kommenttia:

 1. Voi nää on niin ihania,ihan hirmuisen taitava olet ja ilmeisen pitkäpinnainen,ainakin tämän harrastuksen suhteen:) MELKEIN alkaa tehdä mieli väkerrellä itsekin tälläisiä mutta vaan melkein,ei sovi oikein mun kaltaiselle ei se oo niin nuukaa tyypille,mitä pienempi juttu sen enemmän "juosten kuseminen" korostuu;) Se vaatii nimenomaan tuon kiireiden syrjään heittämisen että voi vaipua omiin tekemisen maailmoihinsa,kyllä se voi olla mikä homma melkein vain josta flowta irtoaa,kokkaus,leipominen,tuunailu,remppailu,lukeminen,käsityöt,you name it,kunhan takaraivossa ei jyskytä mitä pitäisi seuraavaksi tehdä:) Viikonloppuna leijuin omissa maailmoissani jopa siivotessani,partsin perusteellinen siivous kevätkuntoon kruunattuna parin narsissin ja helmililjan istuttamisella + auringonpaiste,mitäpä sitä muta leijumiseen tarttee,no ei niin mitään;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Never say never... Tiedä vaikka kuinka innostuisit. :)
   Se on niin totta, että tekemättömät työt kyllä työntää flown tosi kauas. Mulle tuo minimaailmaan uppoutuminen on jotenkin ihan ykköstä ja joskus lukeminen vie mennessään. Siivous ei juurikaan flowta tuo, mutta remppaaminen joskus. Halon hakkuukin vei joskus mennessään, vielä yksi, vielä yksi... Sienestys on kans yks hyvä, mutta ei marjastus.

   Poista
 2. Ei kauheeta! Siis, tarkoitan; hienoa! Siis ihan kauhean hienoa! En usko, että oma kärsivällisyys taipuisi moiseen kangasväkertelyyn.
  Olen itsekin katsellut taloa moneen kertaan sillä silmällä ja joskus jopa availlut ovia... mutta siihen se on jäänytkin, koska tuntuu, ettei mukamas ole aikaa. Sen kun tietää, että siinä on koko ilta kun hommaan ryhtyy. Ja seuraava ilta ja... Mutta on se vaan niin mukavaa hommaa! Kyllä se päivä vielä tulee, että tuohonkin taas oikein uppoutuu, ei nyt keväällä, eikä kesällä, mutta syksyllä sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kauheeta joo, mutta NIIN ihanaa tekemistä. :)
   Mulla tuppaa olla liian perfektionistista ja joskus kun ei onnistu, niin tuotos lentää roskiin. Sulla ainakin Namu tuo flown, sen näkee jäljestä siellä. :)

   Poista
 3. Askartelu taitaa olla se pahin flow...ja kaikkein pahin on työ...se on vienyt ihan mennessään.
  Maalla tuntuu että ihan mikä vaan on se sitten kanat, kasvit, puutyöt ....siellä unohtuu ruokailukin :) ainoa missä kaipaisin flow fiilistä on siivous...varsinkin ikkunoiden pesu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep askartelu on mullakin ehkä ykkönen. Joskus harvoin myös työ, saisi olla useammin sielläkin. Siivous on mullekin se joka ei ehkä koskaan flowta tuo, silitys kyllä joskus. :)

   Poista
 4. Voi miten upeat nuo sun tilkkutäkit on!!! Noista ainakin saan heti intoa. Huomenna vielä vapaa, eikä mitään pakollista menoa, että voisin kaivaa sen kangassuikalelaatikkoni esiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mäkin tykkään niistä tosi pajon. Liima tuli ja mulla on nyt valinnan vaikeus, että mitä tekisin, heh...

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!