maanantai 17. kesäkuuta 2013

Löytöjä kirppikseltä


Pitkästä aikaa kävin kirppareilla kiertelemässä. Ilmeisesti tauko on tehnyt hyvää, kun tein mielestäni löytöjä. Viikonloppuna löytyi tuoli, johon ihastuin heti ja oikopäätä.Tuoli on tammea ja istuinpäälliset on käsin kirjottu. Jouset ja liitokset ovat kohtalaisessa kunnossa, niille ei tarvitse tehdä mitään ainakaan vielä. Hinta oli vaivaiset 30 euroa, en edes epäröinyt kun kannoin sen autoon.
Tuoli sijoittuu taloon maalle joko eteiseen tai makuuhuoneeseen. Se löytää paikkansa sen jälkeen kun eteisen remontti on valmistunut.Eteistä ei edes pitänyt remontoida, mutta talven vesivahingon jälkeen sisävessa sai purkutuomion lopullisesti ja siinä vaiheessa eteinenkin vähän muutuu...
Toisen löydön tein tänään, kaksi kappaletta kirkkaita Tamara Aladinin Riihimäen lasille suunnittelemia Carmen kääntömaljakoita. Toisin päin ne ovat maljakoita ja toisin päin kynttilänjalkoja. Ne olivat 5 euroa kappale ja en ensin uskonut tuuriani. Erityisen hyvältä tuntui tehdä löytö jonkun jobbarin pöydästä. Miten se onkaan paljon enemmän mieltä ilahduttavaa tehdä löytö sellaisesta pöydästä kuin, että jonkun mummon?

Kuvasin maljakot etupihalla, mihin ihan itse omin käsin rakensin kukkalaatikon. Sirkkelöin, ruuvasin ja sahasin. Ihan itse! Insinööri piti kiinni, mutta ei muuta. :)
Ritilä on valmiina ostettu Lidlistä, mutta muuten puutavara on ylijäämää terassin rakentelusta. Etupiha on pohjoisen puolella. Haaveilin laatikkoon rungollisia verenpisaroita, mutta en raaskinut ostaa kuin Uuden-Guinean Liisat. Ehkä se muratti tuolla takana kasvaa ritilikköön vähän peitoksi syksyyn mennessä.Portaiden vierusruukkuihin laitoin begoniat. Ne löytyivät edullisesti Prismasta, jostain syystä myivät näitä 2,50 kappale. Harmittelin jälkeen päin, että olisihan näitä voinut enemmänkin laittaa samaan isoon ruukkuun. Nyt on kaverina neilikat ja lankaköynnös.

Bloggaaminen (tai koneella istuminen yleensäkin) on ollut varsin nihkeää koko kevään. Tiukka kevät työkuvioissa ja tiukka puristus opiskelukuvioissa yhdessä alakerran remontin kanssa on ollut kovin uuvuttavaa. Jään lomalle juhannuksesta ja loma tulee todellakin tarpeeseen. Edellisvuosien tapaan virkattua mattoa pukkaa, aloitin jo viime viikonloppuna.

Oikein mukavaa tulevaa juhannusta kaikille!

15 kommenttia:

 1. Oi mitä löytöjä, varsinkin tuo tuoli! Haluan samanlaisen, ihana! En olisi minäkään epäröinyt hetkeäkään ostopäätöstäni tuo tuolin nähdessäni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on vielä kaiken lisäksi hyvä istua! :)

   Poista
 2. Mahtavat löydöt Minna! Siis tuo tuoli on FANTASTINEN ja samoin myös Aladinit! Itsehän löysin vastaavat Tamarat, mutta vain paljon matalimpina Kontista 1,50 kpl :) Ostin kaikki kolme ja luikin äkkiä pois!
  Jaksaa vielä vika viikko ja OIKEIN HYVÄÄ LOMAA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mulle tuli himo noihin Carmeneihin, haluan kirkkaita ja eri korkuisia vielä lisää! Näin, että sullakin oli käynyt munkki. Jos joskus luovut niistä, niin ostan pois. ;D

   Poista
 3. Hienoja löytöjä ja kukkalaatikko on parempi kuin kaupan vastaavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ani, olen itsekin todella ylpeä laatikostani. :)

   Poista
 4. Upea tuoli ja ihanat maljakot/kynttilänjalat! Tytölläni on tuollainen keltavihreä, sai mummoltaan ja rakastaa sitä kovin.
  Sinussa siis asuu pieni puuseppä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. olin itse kovin tyytyväinen löytöihin.
   Mun isän suvun miehet hänestä taaksepäin vuosissa oli lähes kaikki puuseppiä, sukuvika siis. ;D

   Poista
 5. Sun kirpparihaukkasilmä on kyllä erittäin hyvin kehittynyt. Saalistuksesi on suorastaan vaikuttavaa katseltavaa.

  Niin että mennäänkö taas? Niinku tänään? Niinku heti? Niinku ny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muruseni, silmä on kyllä vuotamaton. ;D

   Poista
 6. Vaikuttava löytö. Jo sen ajatteleminen, miten iso työ tuon kirjonnan tekeminen on ollut, olet tehnyt todella edullisen löydön. Ja niin kauniin!!

  VastaaPoista
 7. Vau, tosi hienon tuolin olet löytänyt. Enpä ole tainnut koskaan nähdä tuollaista käsinkirjottua. Kyllä tuolla kelpaa istuskella.

  VastaaPoista
 8. Hmm, mun äskeinen kommenttini taisi haihtua kuin tuhka tuuleen. Mutta sitä piti sanomani, että hienon tuolin olet löytänyt. Kyllä tuolla kelpaa istuskella. Sehän oikein kutsuu teehetkeen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!