lauantai 2. helmikuuta 2013

Shoppailua lempikaupassa


... siis kirppiksellä. Suurin osa hankinnoistani on kirppikseltä, tajusin sen yksi päivä kun katselin päivän asuani. Äitini ihmettelee (ja usein monet muutkin), että miten sinä voit löytää aina noin hyviä. En osaa siihen vastata kuin, että usein käymällä, hintoja seuraamalla ja heräteostoksia välttämällä. Vain ehjiä, vain sopivia ja vain jos tietää heti käyttötarkoituksen. Silmä kyllä harjaantuu löytämään helmet sikojen joukosta. Helmihän on aina riippuvainen ostajan silmästä ja sehän siitä kirppistelystä tekee niin kiehtovaa. Mitä tällä kertaa löytyy?

Toki tulee hutejakin ja usein siksi, etten jaksa sovittaa. Tavaroiden kanssa käy useimmin niin, että en vaan voi vastustaa, vaikka tiedän sen "hyödyttömyyden". Onko se sitten hyödytön, jos se tuottaa iloa?




Käsittämätön viktoriaanisen kengän muotoinen kukkamaljakko löytyi Pelastusarmeijan kirppikseltä ja se oli pakko saada. Taloon Maalle se sopii kuin nenä päähän muiden sinisten sekaan. Tästä löydöstä tulin hyvälle tuulelle, kuin myös joka kerta kun katson sitä. Maksoin maljakosta 6 euroa.Mielestäni hinta oli hieman yläkantissa, mutta siedettävä.




Samalla kertaa löysin myös pienen kirstun. Maalaukset ovat hiukan kuluneet, mutta muuten se on täydellisessä kunnossa, saranat toimii ja sisältä se on huippusiisti. Arkun hinta oli 16 euroa, todella paljon yli oman kirppiskipurajan. Mielestäni se hinta oli kalliinpuoleinen sopiva, jos niin voi sanoa.

Pöytäliinan virkaa arkun alla toimittaa kaksi käsin virkattua verhokappaa, yhden pituus on 1,2 m. Molemmat yhteensä maksoivat vain 4 euroa. Ne oli pakko ostaa, vaikka en niitä edes tarvi. Eihän niitä voinut sinne kirpparillekaan jättää tuolla hinnalla! :) Näissä verhoissa mielestäni hinta oli todella halpa.




Tämä myytiin nimellä korukaappi ja päällä luki, että suomalaista käsityötä. En tiedä, että uskonko lapun kirjoittajaan ollenkaan, koska kaapin sisällä näyttää tältä:




Sehän on kananmunakaappi! En aio kanamunia siinä säilyttää, vaan vaihdan hyllyt ja käytän sitä muuhun tarkoitukseen. Maalausta mietin, mutta ehkä en sittenkään. Se on niin kauniisti tehty ja ihanan vaaleaa puuta. Jos se joskus kellastuu, niin sit maalaan tai vahaan. Munakaappi lähti mukaani 10 eurolla ja se on näin hienosta kaapista hyvä hinta, mielestäni sopivan edullinen.




Kristallilasit olivat ihan totaalinen hullaannus hintaan, en todellakaan tarvi uusia jalallisia laseja. 6 kpl shampanjalaseja ja 6 kpl jälkiruokaviinilaseja maksoivat VAIN 6 euroa yhteensä, siis 50 senttiä kappale. Hei, hulluhan olisin ollut, jos en olisi niitä ostanut. Nyt voin hyvällä syyllä heittää eriparilaseja keräykseen ja nauttia kristallin välkkeestä ja kilkkeestä (kunhan ensin pesen ne). Todella Hyvä Löytö isolla hoolla ja ällällä.




Lasien alla oleva tarjotin oli hyvä löytö myös. Se on englantilainen, peltiä, halkaisija n. 55 cm ja se on lähes naarmuton. Hyvässä kunnossa siis ja hinta oli 3,50 euroa. Mielestäni sopiva edullinen hinta.

Mitä muuten sinä pidät siitä, että kirppispostauksessa kerrotaan hinnat? Onko se hyvä juttu vai ärsyttääkö se sinua? Olen huomannut, että blogeissa on molempia tapoja kirjoituksissa. Itse tykkään, että hinnat on mainittu, mutta ei minua myöskään ärsytä se, että niitä ei mainita.Yleensä olen kovin iloinen, jos joku muu on tehnyt hyviä löytöjä edullisesti.

Se on tietysti kaksipiippuinen juttu, ne hinnat. Tässäkin postauksessa varmaan moni siunailee, että ei missään nimessä olisi maksanut kuutta euroa tuosta kauheasta kenkämaljakosta. Joku voi taas ajatella, että olipa halpa. Mut sen takiahan kirpparilla tavara vaihtuu, kun yksi tykkää toisesta ja toinen yhdestä. :)

Mikä sinun mielestäsi oli paras löytöni?


PS. Vastaan kyllä niihin haasteisiin, kiitos niistä...

25 kommenttia:

  1. Tuo vanha kirstu ilman muuta!
    Jaa, että korulipas...munakaapilta minusta näyttää...:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :))
      Munakaappi muuttuu ehkä korukaapiksi, ans kattoo ny...

      Poista
  2. Tuon pienen kirstun ja kristallilasit olisin minäkin napannut mukaani. Lasithan on oikea LÖYTÖ. Ja minusta on kiva kun on hintojakin näkyvillä. Ompahan vähän vertailukohtaa kun itse menen suosikkikauppaani eli kirpparille. Kirppareilta löytää paljon semmoista, jota ei muista kaupoista saakkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa, kirpulta löytyy just niitä, mitä muualta ei. Välillä olen ihan hukassa "oikeassa" kaupassa ja en osaa ostaa oikein mitään, kun valinnanvaraa on liikaa. :O

      Poista
  3. Lasit olivat huippu löytö!
    Mielestäni on ihan ok, että hinnat mainitaan, siitähän kaikki näkee onko se omasta mielestä löytö vai ei. Eikä se tee ostettua tuotetta huonommaksi, vaikka joku olisikin sitä mieltä, että olipa kallis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä niin teekkään huonommaksi yhtään toisen mielipide hinnasta. Harkitsen aika tarkkaan, että mitä olen valmis jostain tavarasta maksamaan, mutta joskus kun oikein suuri ihastus tulee eteen, niin en mieti hintaa. :)

      Poista
  4. No kristallithan on tosi löytö hinnan puolesta, mutta mun mukaan ei olis tarttunut - mä kun olen omistanikin luopunut....mutta tuo tarjotin ja kirstu - ne olis kelvannut mullekin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kristalleja ja ostin vielä lisääkin, hih. :) Aina voi perustella sillä, että ne voi viedä maalle... Sitäpaitsi, siellä on tilaa keittiössä kolmen meidän rivarikeittiön verran.
      Insinööri kysyi, että kuinka monta tarjotinta ihminen tarvitsee, kun näki ostokseni. Vastasin, että monta. :D

      Poista
  5. Hee, se on ihan ostajan asia, mitä maksaa mistäkin - ja minusta tuo kenkä on tosi puhutteleva, sellainen erilainen esine.
    Minusta on ihan kiva nähdä, millaisia hintoja missäkin päin kirpparilla on ja itsekin ne mainitsen pääsääntöisesti teksteissäni.
    Nuo lasit ja tarjotin muuten ovat todella hyvä löytö!
    Mukavaa lauantai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ei se ole hullu joka pyytää, vaan se joka maksaa. Eikös noin ole tapana sanoa...
      Onneksi vielä on niitäkin kirppismyyjiä, jotka myyvät ihan kohtuuhinnalla. Tuntuu vaan nykyään, että kaikista mahdollisista romustakin yritetään nyhtää järkyttävän suurta hintaa. Ennen oli hintalapussa adjektiivina vanha, nykyään myös retro... :)
      Mukavaa viikonloppua myös sinulle.

      Poista
  6. Vanha kirstu iski muhun eniten. Kiva, kun laitoit hinnat näkyville. Meikäläinen käy kirppareilla ihan liian vähän ja hinnat mukavasti kannustavat:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkuarkku näköjään on viehättänyt eniten. Se on kyllä ihan älyttömän kiva minustakin.

      Usko tai älä, niin iäkäs äitini on alkanut käydä ja ostaa juttuja kirppareilta kertomieni hintojen innostamana. Hän oli aiemmin vannoitunut "kirppisvihaaja", mutta nykyään käy aina silloin tällöin. Viimeiset ostot olivat kahvinkeitin ja villakangastakki. :)

      Poista
  7. Hauska korukaappi :) Tarkoitettu lienee suurille timangeille...
    Minuun vetoaa tuo kirstu ja verhot. Ja verhothan oli ilmaiset, ja sitä paitsi niissä on kaunis kuviointi järjettömän halvan hinnan lisäksi.
    Oli muuten pakko laittaa omaan blogiin edittinä kysymys tästä hinta-asiasta, sillä olen usein itsekin miettinyt, että pitäisikö kertoa hintoja enemmän kuin niitä kerron.
    Minusta ainakin on kiva lueskella millä hinnalla kuka mitäkin löytää, vaikka eihän se mikään itseisarvo ole. Joskus jostain on valmis maksamaan vähän enemmän, joskus taas ei :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi hitsi, en tajunnut, että voin laittaa kaappin ne kaikki mun kananmunan kokoiset timanttini, ehee-hee. ;D

      Verhot oli just niitä ostoksia, että ostan kun oli niin halvat. En tiedä mihin ne laitan, mutta siltikin. :)

      Poista
  8. No ei ole ilontuottajat hyödyttömiä,niillähän sitä merkitystä just onkin;D
    Minuun vetos kyllä kaikki tämänkertaiset löytösi,olisivat saattaneet päätyä omaankin koriin,kenkämaljakko vallankin on just sellanen hyvän mielen tuoja,tuosta tarjottimesta tuli ihme nostalgiafiilis,oisko mummolassa aikoinaan ollut tuollainen,niin tutulta näyttää...
    Minusta on kiva jos laittaa hintoja,mukava vertailla eri kaupunkien hintatasoa ja tuo pirkon pointti oli suorastaan loistava,hyvien löytöjen esittely kyllä saattaa kannustaa ihmisiä käymään kirpparilla useammin:)Tai no,onks se sitten hyvä jos itselle ei enää niitä löytöjä piisaa:)

    Niin se paras löytösi oli mun mielestä nuo verhot,käsittämätöntä millä hinnalla käsitöitä myydään...No se on löytäjän onni se:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilontuottajat on niitä ihan parhaita. Sieluni silmillä näen jo, että kuinka ensi kesänä kengässä on kimppu lupiineja tai vaaleanpunainen pioni mummun kukkapenkistä. Saan iloa jo pelkästään ajattelemalla sitä. :)
      Ostin siis mielikuvan perusteella täällä(kin) kertaa...

      Verhot ja lasit olivat hinnaltaan parhaat löydöt. Kirppislöydöistä aina ei voi vaan perustella "löytöä" hinnalla. Voihan vitsi, tästä voisi käydä pitkänkin keskustelun siitä, että mikä tekee kirppislöydöstä todellisen löydön. Hinta? Tarve? Tunne?

      Poista
  9. Kirstu ja tarjotin ovat minun mieleeni, hienoja!Tuollaisen kirstun toivoisin saavani isompana, ja tarjottimia on jo aivan liikaa:)
    Hinnat ovat mielestäni olennainen osa näitä kirppispostauksia,on kiva seurata mitä muut maksavat ja mitä itse olisi valmis pulittamaan samaisesta tuotteesta.
    Itse olen hyvin tarkka mitä maksan, ja välillä kun itsekkin myyn roinaani eteenpäin ovat hinnat aina maltillisia, näin aarteet vaihtavat omistajaa varmasti, siitä tykkään.

    Tämä postauksesi oli mukava aamunavaus kaffekupin ääressä, tästä seuraavaksi suuntaakin, no, kirppikselle tietysti. Se kun on usein sunnuntain ohjelmanumeroni, jos on vapaapäivä:)
    Mukavaa sunnuntaita sinulle!

    VastaaPoista
  10. Samoilla ajatukislla siis mennään kumpikin. :)

    Sunnuntaina on yleensä kirppispäivä mullakin, mutta ei tänään valitettavasti...

    VastaaPoista
  11. Viinilaseja ei ole koskaan liikaa...munakaappi on erikoinen löytö, en ole koskaan kuullutkaan :) ja ihana tarjotin. Hinnat on hyvä asia ! Blogit joissa 'mainostetaan' uusia kamoja, niissäkin voisi olla tuotteiden hinnat...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ei ole liikaa. :)
      Mulla on maalla yksi munakaappi jo ennestään ja rivarin keittiöön tuo mahdu. En koskaa säilytä kananmunia jääkaapissa. En kyllä tiedä, että miksi en...

      Samaa mieltä noista uusien hinnoista, olisi joskus kiva kuulla hinnat niistäkin.

      Poista
  12. Kristallilasit olisi todennäköisesti lähteneet myös minun mukaan, joten ne on mun suosikkilöytö :) Hyviä ostoksia silti kaikki tyynni. Sulla on tajuton flaksi noiden tarjottimienkin kanssa, itse olen etsinyt jotain koristeellista, mutta yhtään ei ole vielä silmiini sattunut.

    Itse tykkään siitä, että hinnat näkyy, koska se on mun mielestä olennainen osa löytöjä.

    Mä tein tänään hyvän löydön, en tosin kirpparilta vaan taloyhtiön roskiksesta. Justiinsa aamulla mietin että tarvitsisin ison kultaisen kehyksen ja siellähän se roskiksessa odotti kaverin kera. Hetken harkitsin tohdinko, mutta vain hetken. Täytyis varmaan ehdottaa sellaisen kierrätyshyllyn käyttöönottoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua hei, meidän roskiksesta!!! Mä ehdotin sitä samaa hyllyä K:lle, mutta ei ollut yhtään innostunut asiasta. On vissiin vähän eri sukupolvea tai vaan ajatukset kierrättämisestä ei ole samanlaisia.
      Meiltä vapautuu kellarista ainakin yksi hylly, jonka sinne vois roudata. Laitetaan se sinne ehdottomasti. :)

      Poista
    2. Joooo, laitetaan, siellä on hyvä tilakin. Eiköhän meitä ole muitakin. Loput voi sitten vaikka kauhistella.

      Poista
  13. Tuo pieni kirstu on tosi hieno. Ihteeni hinta ois voinu mietityttää ensin jonkii verran, mut luultavasti ois kirstu lähteny minunki mukaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula! Hintaa mietin minäkin, mutta se oli niin hyvässä kunnossa ja kuitenkin paljon halvempi, mitä täällä päin yleensä niistä pyydetään, että oli pakko ottaa se mukaan.
      Kun kerran sellaista olin jo mielitellyt pidempään. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!