sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Löytöjä


Välillä jotain muutakin kuin reissukuvia. Tai niin, no. Reissultahan nämäkin ovat, mutta tuonne ei tarvinnut mennä lentokoneella, heh...Poikettiin Tampereen SPR:n Kontissa eilen ja ihmeteltiin väen paljoutta. Siellä olikin puolen hinnan päivät ja tottahan sieltä löytyi shopattavaa. Se on sitten siisti, hyvin hoidettu ja tilava kirppis. Vaikka väkeä oli paljon, niin ahistuksen tunnetta ei tullut ollenkaan.



Yleensä en bloggaa kirpparilta löytyneistä vaatteista juurikaan. Ei siksi, etten voisi niitä esitellä, mutta niitä on turkasen vaikeaa kuvata niin, että ne näyttäisiväkin joltain. Näiden löytöjen kanssa oli pakko tehdä poikkeus, kun olivat niin sävy sävyyn ostamieni tulppaanien kanssa. Pari paitista á 2,- ja yksi O.I.S neuleliivi samalla hinnalla. Tiedättekö muuten mistä OIS on lyhenne? Oikea Istuvuus Suomalaiselle. Paljon parempi lyhenteenä, eikös...


Todellinen ilon aihe oli harmaa, pitkä, käyttämätön ja kotimainen villakangastakki vuosien takaa. Se on aivan liian suuri kooltaan minulle, mutta suunnitelmissa on ommella siitä sopiva.




Takissa oli kiinni alkuperäiset kaupan laput ja hinta on ollut 1754,- markkaa. Takki on Lacoda merkkinen ja malli on Fabiola.




Kaulus on oikeaa krimi-turkista (Eve uhkasi spreijata mut heti kun astun takki päällä ulos!) ja sen hinta oli 19,- euroa, puolet siis hintalapun hinnasta.




Takin yksityiskohtien laatu ja kankaiden ja työn laatu ylipäänsäkin ovat käsittämättömän hienoja. Väitän, että yksikään tänä päivänä tehty takki ei vedä vertoja tälle takille. Kangas on 100% villaa ja juuri sen tuntuista, että se pysyy pinnaltaan hyvänä seuraavat 10 vuotta vähintäänkin.




Olen edellistä takkiani käyttänyt jo kymmenen vuotta ja se alkaa olla hihansuista melkein puhki kulunut ja nukkavieru. Toivottavasti saan tästä tuunattua mieleiseni, joka kestää seuraavat kymmenen vuotta! :D





Harmaata hiirulaista voi piristää mukavasti väreillä ja viime tingassa nappasin mukaani myös uuden viikonloppukassin. Mikäs muu väri kuin hot-pink, neljän euron piristys ainakin väreiltään!

Mukavaa kun aurinko paistaa, mieli virkistyy ja olotila piristyy. Seuraavaksi lähden äänestämään ja haukkaamaan happea piristävään 15 asteen pakkaseen. Talvi ei minua haittaa lainkaan, jos aurinkoa ja lunta riittää. Pimeys vie voimat ihan totaalisesti ja vuosi vuodelta se pahenee entisestään. Lueskelin yksi päivä kesällä tehtyjä postauksia ja lähes kaikki kirjoitukset olivat positiivisia, innostuneita ja mukavia luettavia. Pimeän ajan postaukset puolestaan olivat lähes kaikki vali-vali-linjaa, kun mikään ei kiinnosta eikä innosta.
Johtopäätöksenä tästä täytyy tehdä joitain päätöksiä.
  1. Osta kirkasvalolamppu
  2. Lähde aina reissuun johonkin aurinkoiseen paikkaa pimeällä ajalla
  3. Myy asunto täältä ja osta toinen Etelä-Euroopasta
  4. Nuku talven yli

Mistähän aloitetaan? ;D  

Mukavaa sunnuntaita kaikille!



9 kommenttia:

  1. Toi takki on LÖYTÖ!! Mahtava tuo krimiturkis siinä ... Jos modistat (tai viet modistettavaksi) tuo takki on sulle ikuinen! Öhöm, en sitten viitsi esitellä Evelle mun minkki-, susi- ja supiasustekokoelmaani :D

    VastaaPoista
  2. Nipsu, eikö ollutkin! Olin aivan INNOISSANI takista... Ompelijan koulutuksen saaneena pitäisi olla edellytykset modistukseen, mutta saako aikaiseksi onkin sitten toinen juttu... :)

    VastaaPoista
  3. Muistathan sitten esitellä sen uudenkin version, kai olet jo sen kimpussa :D -on meinaan sen verran pakkasia luvassa!

    Mullakin viimein suunta kellariin hakemaan talvitakit ylös, tähän asti olen pärjännyt syys-sellaisilla.
    Hrrrrr.....villasukat ja hellemekko nyt päällä...

    VastaaPoista
  4. Ihania löytöjä. Takin kestävyydestä olen täysin samaa mieltä. Ennen kaikki tehtiin kestämään toisin kuin näinä aikoina. Nykyään saa lujasti ommellun takin vain teettämällä sen ompelijalla tai tekemällä itse, jos osaa.

    Viimeksi Kontti-ostoksillani mukaan tarttui pari kirjaa. Kotona huomasin, että ne lemusivat niin homeisille, ettei niitä pystynyt niistämättä ja "itkeämättä" lukemaan. Selvää roskiskamaa ja rahat hukkaan. Enimmäkseen ostankin kirjat ja kaiken muunkin uutena. En tajua, miksi jotkut antavat kierrätykseen tai myyvät kirppareilla homeisia tavaroitaan! Se karmea hajuhan tarttuu homeettomiinkin tavaroihin.

    OIS - niin ois.:)

    VastaaPoista
  5. Takki on oikea helmi löytö<3 Jänniä nuo kontti-myymälät,täällä meilläkin päin se on hirmuisen siisti,vaatteetkin on lajiteltu värisävyttäin yms.,kiva ja viihtyisä paikka,tosin huonekalut on kaikki antiikin hinnoissa mutta tytölle teen sieltä tosi usein kivoja löytöjä..Nauratti tuo even uhkaus,mun anoppi rakastaa turkkejaan ja mä oon monta kertaa sanonut miehelle että seuraavan kerran kun näen anopin turkis päällä,alan huutaa TURKIS ON MURHA,TURKIS ON MURHA=D Toteuttamatta on toistaiseksi jäänyt;)Sun postauksia on aina kiva lukea,olipa ne tehty mihin aikaan vuodesta hyvänsä<3

    VastaaPoista
  6. Ihme ja kumma muuten, en ole ikinä käynyt Kontissa! Taidan olla jotenkin fakkiutunut.
    Tuo takki on tosi namu, ainakin siitä tulee! Ihana väri!

    Itse bongasin kirpulta ihanan (vanhan) pöydän sohvapöydäksi olkkariin, mutta mihin ihmeeseen tuuppaisin tuon nykyisen vanhan/uuden (johan se on kauan ollutkin). Hohhoi, pitänee pysyä vain kotona!

    VastaaPoista
  7. Onpa melkoinen löytö tuo takki!! Onnea uudelle takille.

    VastaaPoista
  8. Haluaisin tässä yhteydessä kiittää kaikkia, jotka nyt uskovat minun olevan joku kettutyttö. Haluaisin tässä yhteydessä myös korostaa, että en ole. Henkisesti ja salaisesti komerossa toisinaan. Ehkä.

    Mua aina niin huvittaa noi sun ostokset. Aina sävysävyyn. Oli sävy mikä tahansa (= v.pun, pinkki, v.sin, turkoosi). :D

    Mä kävin tänään Jankan kirppiksellä Hervannassa ja ostin räsymaton. Pöllönoksennuksen värisen.

    VastaaPoista
  9. Pepi: juuri mietin, että vienkö oikealle ompelijalle. Päällistikkaukset on tehty teollisuuskoneella ja en ihan varmasti saa yhtä hyviä kotikoneellani... Näytän kyllä sit joskus kun valmistuu. :)

    Valua: ihan samaa mieltä. Jotkut myyvät ihan täyttä p***aa ja vielä enemmän sitä lahjoitetaan. ootko käynyt lukemassa blogia paskat kirppislöydöt? Ihan mahtavaa juttu juuri tuosta aiheesta. :)

    Kirsi: ihan samaa mieltä olen noista hinnoista, joskus ne on NIIN ylihinnoteltuja, että auts. nyt kun kaikki oli puoleen hintaan, niin ne tuntui ihan "kirppishinnoilta". Mut siistejä ja hyvin hoidettuja on kaikki missä olen käynyt.

    Tiina: HEI HALOO! Mars mars, sulla on aukko sivistyksessä! ;D niinpä, niin, sama ongelma mulla, että mihin ne kaikki kirpulta tuodut laittaa?? Onneksi on Talo Maalla. Sun Namu on niin pieni, ettei sinnekkään saa jemmaan.

    Hyvä Mieli: kiitos! Löytönä pidän sitä itsekkin. :)

    Komerokettutyttö: Koko mun kaappini on sävy sävyyn, ehkä kenties jotenkin fakkiintunut samoihin väreihin, vai?
    Pöllönoksennus sopii minkä kans vaan ja Tryffelin okket ei erotu. ;D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!