tiistai 6. joulukuuta 2011

ME! ~ Luukku 6


***************************

Luukku 6

Teema: Pipari

***************************

Pieni piparkakkutalo





Pieniä piparkakkutaloja on maailma väärällään, mutta näissä on jujuna oviaukko molemmissa sivuissa. Se mahdollistaa tarjoilun näppärästi näin:





Jokaiselle glögin juojalle oma pikkutalo mukin reunalle, kätevää ja huikean hyvä idea. Kyllä ne ruotsalaiset on sitten näppäriä, vai mitä. Idea ja kaavat ovat samasta 101 nya idéer lehdestä, kuin luukussa 3 olevat paperimekotkin.

Luulin, että idea on ruotsalaisten, kunnes löysin nettisurffauksessa  tämän ohjepostauksen, joka oli jo vuodelta 2009. Ruotsalaiset ovat siis näppäriä kopioitsijoita.




Tämän pinkkitalon täytyy olla kategoriassa Suomen kaamein kämppä, jaiks. Valmiskuorrute vaaleanpunaisena näyttää ihan lapsuuden aikaiselta penisiliinilitkulta ja en pystynyt edes maistamaan, kun melkein haistoin penisilliinin maun suussani...






Vinkkejä:
  • Kauli taikina niin ohueksi kuin vain saat (minulla se oli noin 2 mm)
  • Leikkaa piparikaavat suoraan leivinpaperilla, jotta osat eivät veny siirrellessä
  • Laita paistamattomat osat leivinpellin päällä noin 15 min. jääkaappiin ennen paistamista. Se estää taikinan kohoamista paistaessa.
  • Varovasti sen sulatetun sokerin kanssa!
  • Käytä uunia, jossa toimii kaikki vastukset ja luukku pysyy kiinni. T. nimimerkki odotan tammikuun alennusmyyntejä ja uutta hellaa.

Klikkaa itsesi Töllin piparien tunnelmaan tästä -kliks-



HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ!



9 kommenttia:

  1. uusimmassa kodinkuvalehdessäkin oli näitä talosia. "kaameimman kämpän" oven pielet ovat kieltämättä hieman... penisiliinilliset =)

    VastaaPoista
  2. Ihania mökkejä ! Hyvää Itsenäisyyspäivää myös Sinulle !

    VastaaPoista
  3. diidah: aijaa, en ole nähnyt lehteä. Olisi aika kiva tietää, että kuka on idean alkuperäinen tyyppi. Kuka kopioi ja ketä?
    Jep, penisiliiniähän se, yäk. :D

    Leena: kiitos ja hyvää itsenäisyyspäivää myös sinulle. Illalla tuijotan silmä kovana pukuloistoa linnasta. :)

    VastaaPoista
  4. Melkein tekis mieli tehdä...mutta mulla on rinsessapipareita, eikä tämä jouluntienoo (lue: mun masu) taida kestää yhtään enempää!
    Mutta juurikin niin hauska idea, että pitäis vissiin arkistoida :)

    VastaaPoista
  5. Hieman outo kun olen niin pakko sanoa että mä TYKKÄSIN siitä lääkkeestä=D Näitä(kin) teen piiiitkän rivin,saa tyttö koristella sen minkä jaksaa,into kun yleensä loppuu kesken isomman talon koristelun...Jonkun jauhofirman sivuilla oli muuten vinkki että jos piparkakkutalon osien reunat ei ole suoria uunista tullessaan niin ne voi kuumana leikata suoriksi,erittäin käyttökelpoinen vinkki mulle=D T.nimimerkki Ei enää kirosanoja piparkakkutaloa kasatessa...

    VastaaPoista
  6. Ihanaa, joku muukin keski-ikäinen on saanut ikuisen trauman vaaleanpunaisesta ihanasta pikku penisilliinin litkusta (tai se mitään litkua ollut, sillä olisi hyvin voinut koristella tuon kaameimman kämpän...)

    VastaaPoista
  7. Hyvää itsenäisyysiltaa sinulle! Ihania mökkejä! Tuhansien järvien ja mökkien maassa kyllä kelpaa muistella oman piparimökin äärellä mennyttä kesää.
    Aivan ihastuttavia luomuksia, jopa penisilliinimökki!

    VastaaPoista
  8. Söpöjä mökkejä!

    Mukavaa itsenäisyyspäivän iltaa Sinulle!

    VastaaPoista
  9. Yhdet vaahtokarkit maistuvat penisilliinille. Mansikkaa ja banaania. Voi oksennus. Ihokarvat nousevat pystyyn pelkästä ajatuksesta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!