torstai 8. joulukuuta 2011

ME! ~ Luukku 8


****************************
Luukku 8
Teema: Ommellen

****************************

Skottiruutuinen Union Jack
Sain äidiltäni paljon kierrätykseen menevää tavaraa ja osan niistä nappasin omaan käyttöön jatkojalostusta varten. Varasin viime kesänä muutamia projekteja sadepäiviä varten, mutta eihän niitä tullutkaan. Sadepäiviä puolestaan on riittänyt lähes koko marraskuun ja jopa joulukuun alkuun asti, joten  projekti tuli toteutusvaiheeseen vasta nyt. 
Varsin jouluinen tästä tulikin, punainen skottiruutu ja valkoinen tausta, klassikkohan se väritys on. :)

Pesin ensin vanhat lakanat ja tyynynpäälliset kloritella, keltaisuus lähti ja huikaisevan valkoinen vanha lakana on helppo työstää. Materiaali on aivan toista luokkaa kuin nykyajan lakanakankaat. Nämä siliävätkin vain näyttämällä silitysrautaa sinne päin.

Vanhat skottiruutupuolihameet freesasin uuden ja hienon pesukoneen otsonointiohjelmalla (wau!). Tuoksu vaatteissa on raikas, vähän samanlainen tuoksu kuin kesällä on ulkona heti ukonilman jälkeen. Vaihtoehto B olisi ollut käyttää hameet etikkavesiliemessä, etikka neutralisoi hajut ja tuoksut hyvin. Eräs tuttavani kuulemma käyttää etikkaa vallan huuhteluaineena pesukoneessa, muutama ruokalusikallinen riittää. Sitä en ole vielä kokeillut, mutta aion vielä kokeilla joskus. Kuulemma toimii hyvin. 
Onko sinulla kokemusta asiasta?
Leikkasin tyynyn pohjaksi suorakaiteen muotoiset palat sekä lankasuoraa kaitaletta skottiruudusta. Ompelin kaitaleet paininjalan leveyden verran reunasta. Ensin kulmasta kulmaan viistot kaitaleet hieman kapeampina ja sen jälkeen pysty- ja vaakasuorat päälle.
Sen jälkeen ompelin palat tyynyksi ja lopuksi rispasin ruutukaitaleiden reunasta ompeleen vierestä ylijääneet reunat neulan avulla hapsuiksi.

Taitaisi Britanniassa mennä teet väärään kurkkuun, kun skottiruudusta on väännetty Britannian lippu. En tiedä, että kummat ottaisivat enemmän nokkiinsa englantilaiset vai skotit. Varmaan kummatkin. :D
Tyynystä tuli melkein rock, ellei peräti punk! Jos oikein olisi halunnut hifistellä, niin skottiruutukaitaleiden alle (tai reunaan) olisi voinut laittaa vaikka tummansinisen kaitaleen, vähän enemmän esikuvansa oloinen olisi ehkä tullut.

Ylijäämäpaloista väkersin vielä pari sydänkoristetta. Nämä vasta punkkareita ovatkin! ;D


Töllissä huilataan tänään, mutta huomenna taas luukut on auki molemmilla.

Jouluun on enää 15 yötä, tontut liikkuu jo.7 kommenttia:

 1. Lontoo-fanille skottiruutua,hauska idea=D Sydämet on tosi suloisia,pitäisköhän minunkin...En osaa sanoa etikan käytöstä huuhteluaineena,mutta mulla on aina vessan hyllyssä etikkaa avonaisessa kipossa,neutraloi kissan jätösten lieväsi sanottuna voimakkaahkot aromit tehokkaasti,siis oikeesti poistaa ne=D

  VastaaPoista
 2. No kyllä tuli hieno!
  Itsehän ostan AINA vanhoja lakanoita kun kirpulla tulee vastaan, laatu on todellakin ihan erimoista.... Yleensä vaan löytää pelkästään yhden vuoteen lakanoita, olenkin miettinyt, ompelisiko niiitä yhteen.

  Tää teidän kalenteri on kiva!

  VastaaPoista
 3. Samperi, taaskaan en meinaa päästä kommentoimaan!
  Olisin vaan sanonut, että varsinkin syrämmet vei syrämmen mennessään....
  Tasan 2 kk päästä ollaan Pojan kanssa viimeistä reissupäivää Lontoossa. Siellä ei ollakaan ennen reissattu - toisin kuin eräät :) Hyviä vinkkejä jaossa?

  VastaaPoista
 4. Miks mun kyökkiruutuiset syrämmet alkoi just näyttää ihan maalaisserkuilta :/

  Noi on hianot!
  Kaikki :)

  VastaaPoista
 5. Kirsi: Lontoo on ihana, ei voi mitään. Tai Britannia, kaikki käy. :) Ajatteli joskus kokeilla sitä etikkahuuhtelua, kerron sit miten käy.

  Nipsu: Kiitos! Sukulaissielu ilmiselvästi. Mulla on intohimona myös ne keittiöpyyhkeet kuin sullakin. :)

  Tiina: mullakin on tökkinyt kommentointi taas, pah. Poiketaan kahville (teelle) joku kerta, otan kaikki opukset ja kartat mukaan pidän teille kahdelle (tai sulle) tietoiskun. Paaaljon olisi vinkkejä. :)
  Kade olen kun en ite pääse. Saunaremontti vie kaikki rahat. :[

  Pepi: Kiitos! Vai maalaisserkkuja, höh. Ne on suloisia eikä tälläisia anarkisteja. :D:D

  VastaaPoista
 6. Kiva! Jos sopii, niin tulet sitten vaikka meille karttoinesi, näet samalla Marskin... Hissukseen lueskelen kaupunkikirjojen Lontoo-kirjaa ja merkkailen iPadin karttaan paikkoja :)

  VastaaPoista
 7. Ensin mä en oikein lämmenny tolle tyynylle, mut ny ku oon kattellu sitä useamman kerran, ni on se vaan komia. Siinä on meininkiä!

  Sydämet ui mun sydämeen ihan heti. Ne on niin punk, että sieluun sattuu. Toiskohan pukki mulle tommosen...?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!