torstai 1. joulukuuta 2011

ME! ~ Luukku 1


****************************

Luukku 1
Teema: Herkutellen

****************************


Kirsikkatiramisu kulhossa





Jos mielesi tekee jotain pikkumakeaa ja kevyttä, niin älä tee tätä kotona! Voin vakuuttaa, että kakku on ehtaa kamaa ja toista palaa ei pysty ottamaan ennen kuin huomenna. (röyh!)  


Tarvikkeet:
  • savoiardikeksejä (tiramisukeksejä)
  • kirsikkahilloa
  • tummaa kaakaojauhetta
Kostutusliemi:
  • 3 dl vahvaa kahvia
  • 0,5 dl sokeria
  • halutessasi mausteeksi portviiniä, amarettoa tai muuta likööriä
Täyte:
  • 750g mascarpone tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • ripaus suolaa
Tee näin:
Keitä vahvaa kahvia, mausta se sokerilla (ja halutessasi liköörillä). Anna jäähtyä.

Erottele keltuaiset valkuaisista ja vatkaa keltuaiset sokerin kanssa vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset, joihin on lisätty ripaus suolaa, toisessa astiassa. Sekoita mascarponejuusto keltuaisvaahtoon (tarvittaessa notkeuta lusikalla sekoittaen juusto ennen keltuaisiin sekoittamista)  ja lisää valkuaisvaahto sekaan varovasti käännellen.

Kasta savoiardikeksit kahvissa ja laita ne tarjoiluvuoan pohjalle. Levitä päälle kirsikkahillo. Kaada täyte vuokaan päällimmäiseksi ja suojaa vuoka tiiviisti tuorekelmulla. Anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti, sihtaa kaakaojauhetta päälle koristeeksi ja nauti sydämesi kyllyydestä.
(Lähikaupassani ei ollut tiramisukeksejä, joten tein pohjan valmiiseen kakkupohjaan. Kostutuskahvista kannattaa jättää sokeri pois tai laittaa vain vähän, koska kakkupohja on jo valmiiksi makea. Hyvää oli sekin. Pohja pitää olla muuten tooosi kostea, märkä on hyvä.) 

Olen saanut ohjeen ystävältäni ja tämän helpompaa ei kakun teko ehkä voi olla. Ei uunia, ei liivatetta, vain vähän vatkausta. :D Kakun voi hyvin tehdä edellisenä päivänä ennen tarjoilua.



Taivaallisen hyviä herkkuja on tarjolla myös Villa Töllissä (juu-u, olen maistanut nam nam). 
Kurkkaa  Even luukkua siellä,  -kliks-

Ihanaa joulunodotusta kaikille, huomenna avautuu taas uusi kalenteriluukku!

10 kommenttia:

  1. Voihan namskis! Makoisaa ensimmàistà pàivàà.

    VastaaPoista
  2. Hyi sinua,kirsikka on mun herkkua joten tätä on PAKKO kokeilla,niinkuin mä en mussuttais ja puputtais muutenkin ihan tarpeeks;)Ihana ohje ja kauniskin vielä,kiitos!

    VastaaPoista
  3. Ihanaa kun aloititte tän kalenterin:D

    Mä voin virtuaaliherkutella täällä....ja miettiä mikä jouluherkku sopis karppaajalle!

    VastaaPoista
  4. Lissu: kakku on tosi namskis! :)

    Kirsi Kirsikka: juu-u, ihan pakko kokeilla. Se ON hyvää.

    Pepi: Kiitos! :) Eikös tämä ole oikein sopiva karppaajalle kun siinä on 90% juustoa? Mitä nyt vähän sokeria ja ihan naurettavan vähän pohjaa (jauhoja) ja hilloa. Ja voithan sä vähentää, tee pelkkä päällinen, hih. :D

    VastaaPoista
  5. Kun Eveltä tulin suoraan tänne - niiiin alkaako tosiaan tehdä mieli makeaa ;D
    Aivan ihanaa, että taas luukut aukeaa!!

    VastaaPoista
  6. Juu, kakkupohja pois ja sokerin tilalle makeutusisnetta :D
    Mun oli pakko tulla takaisin kuolaamaan!

    (ei muuten ikinä uskois, mutta 81% suklaa on hyvää...)

    VastaaPoista
  7. Paula: oikeassa olet, se on täydellistä. Vein lopun kakun työkavereille kahvipöytään ja kahdelle piti jo antaa resepti samantien. :D

    Peppi: kiva kun poikkesit. :) Molemmat luukut on hyviä, mut evellä vielä makeammat kuin tämä. Tää on enemmän "rikasta" (vai kuinka sen nyt sanoisi?) kuin makeaa.

    Pepi: 75% on vielä syötävää mut tohon 81% pitää jo tottua. Ei muuteen tarvi ottaa montaa palaa kerralla...

    VastaaPoista
  8. Ratkaisit kerralla meidän joulujälkkärin. Kiitos! Aivan pakko koklata.

    VastaaPoista
  9. Slurpsis, vie kuva jo kielen mennessään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!