maanantai 31. lokakuuta 2011

Tehtyjä ja tekemättömiä


Lokakuu on ollut oikein hässäkkä-kuu, sinkoilua sinne ja tänne. Pimeys ei yhtään auta asiaa, sekin vähä aika jonka voisi tehdä jotain järkevää (tarkoitan järkevällä tekemisellä käsillä tekemistä), menee päivästä selviytymiseen. Sukka pukkaa, mutta niitäkin jotenkin hiiitaaaalla tahdilla.

Huonekalujen uudistamiskurssi on juuri niin kivaa, kuin ennen sen alkua ajattelinkin. Innosta puhkuen olen hionut, maalannut, purkanut ja suunnitellut. Ihan vielä valmista ei ole esitellä, mutta puolivalmista. Valmistumiseen ei tietysti yhtään auta se, että mielipiteeni vaihtelee tunneittain... :D
Viime talvena kirpparilta ostettu rahi on liimattu, pohjamaalattu, välimaalattu ja pintamaalattu.
Suunnitelmissa on kuluttaa pintaa "vanhan" näköiseksi... tai sitten ei. Viimeisimpänä olen kallistunut ei-kulutetun puolelle. Kuvat on otettu välimaalauksen jälkeisen hionnan jälkeen, juuri ennen viimeistä maalikerrosta.
Rahin päällinen on tulossa näistä kankaista... tai sitten ei. Musta-harmaa-valkoinen tilkkutyönä tehty siintää silmissä. Juju on erilaisissa pintamateriaaleissa: kiiltävää, mattaa, kuviollista, ryppyistä, nukkaista, kirjottua... Ompelua en ole vielä ehtinyt tekemään, joten voi olla, että lopputulos ei miellytäkään ja se on jotain ihan muuta. Kankaissa olevat värit sopii kuin nakutettu olohuoneen tapettiseinään ja sinne rahin olisi tarkoitus päätyä aikanaan.

Sukkasatoa on tänään viimeinen päivä ja ihmeen nahkeasti niitä sukkia tuli tehtyä. 8 paria ei ole kummoinenkaan saavutus, mutta kysehän ei ollut kilpailusta. Tein enemmän kesällä ja kesän lopulla, joten paukut taisi loppua vähän liian aikaisin satoilussa.
Vasemmalla on "hienostelusukat" alpakasta, lahjaksi menossa. Oikealla on Annikaisen ohjella tehty pitsisukka. Se oli puolitekeleenä melkein kuukauden puikoilla, mutta sain kuin sainkin tehtyä parin valmiiksi ennen satoilun loppua. Lankana on 7veljestä ja ihme natinalankaa se oli. Yleensä tykkään ihan hirmuisesti neuloa siitä, mutta tämä oli poikkeus. Siksi kai niiden tekeminen olikin melkoista ponnistelua. Malli on tosi kiva, tykkään kun pitsikuvio jatkuu kantapään loppuun asti takana.Suutarin lapsilla ei ole kenkiä, mutta mulla on sukkia! ;) Alpakasta ihan itelle unisukat, unelman kevyet ja pehmoiset ovat. Jostain syystä ostan aina pätkävärjättyjä lankoja, mutta en tykkää niistä kuitenkaan. Näissäkin ärsyttää tuo kantapään jälkeinen raidoituksen "sekoaminen". Onneksi ovat unisukat, ei tarvi katella niitä, hih.


Näköjään on tullut tavaksi laittaa ruusukuva postaukseni loppuun. Tällä kertaa kuva on työkaverini 50-vuotiskimpusta, jonka veimme aamulla valmiiksi työpöydälle kera kuohuvan juoman. (oli ihan lahjapussissa, ei siis avattuna!) Ruusuja oli muuten 50 kpl, upea kimppu vaikka olikin vain pikkuruusuista.
Se olisi sitten marraskuu huomenna. Miljoonasade soi päässä, joka vuosi tähän aikaan. Ei voi mitään.

Mukavaa maanantaita sinulle, minä lähden tuunamaan huonekaluja.

12 kommenttia:

 1. Oikea kaunokainen sulla siellä työn alla<3 Mä niin tiedän ton valinnan vaikeuden kankaiden kanssa,aikoinaan kun tein verhoilijan hommia mulla oli satoja eri kangasmalleja ja niistä vielä eri värivaihtoehdot,arvaa vaan arpoko asiakkaat kankaiden kanssa,aika harvalla kuitenkaan oli valmista käsitystä verhoilukankaasta=D Aika usein kuuli kysymyksen "minkä kankaan sinä valitsisit",siihen kysymykseen en kenellekään antanu vastausta,ei toisen puolesta voi tollasta päättää...Vieläkös sinne sun sukkajonon hännile otetaan ilmottautumisia,nuo pitsisukat ois niin ihanat tytölle=D Mukavaa alkavaa marraskuuta sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kauniita sukkia ! Minäkin olen innostunut neulomaan sukkia, tavallisia vielä. Sain kyllä yhdeltä mummolta pitsisukkien ohjeen. En ole vielä uskaltanut aloittaa...

  VastaaPoista
 3. Ihana kuulla että muillakin on päättämättömyyttä tuunausten edetessä ;D
  Innolla ootan kuvia valmiista rahista, mihin päädyit !

  VastaaPoista
 4. Rahista tulee upea, oli se sitten kulutettu tai ei :) Ihanaa, että jonkun muunkin mieli muuttuu päivittäin ;)

  Mukavaa alkavaa marraskuuta!

  VastaaPoista
 5. No olethan tuota taas saanut aikaisksi. Ja että vai nihkeesti sukkia :) iloitsen yksistäkin valmiista... uusia pitäis aloittaa - on pitänyt alkaa jo viikon ajan - inspis kateissa sukkiin.

  VastaaPoista
 6. Rahista tulee hieno!
  Ja mitä ihania sukkia.

  Naisen oikeius on muuttaa mielipidettään asioista...☺

  VastaaPoista
 7. Täydelliset väriset pitsisukat ja muutenkin hienot.
  Pitäisi ottaa itseään niskasta ja alkaa itsekin neuloa sukkia. Ehkä ensi syksynä...

  VastaaPoista
 8. Minulla on tuossa nurkassa roskiksen luota pelatettu vanha tuoli. Se kaipaisi kovasti kunnostusta. osaatko antaa jonkin hyvà nettivihjeen, mistà etsià lisàà tietoa. Ja mikà ihana ruusukimppu!

  VastaaPoista
 9. Wau, siitä tulee hieno. Ja tuosta muistin, että minullakin on jossain varastossa kippurajalkainen rahi? Mitenkähän saa hieman vinoon ja tiukkaan liimatut jalat purettua ennen kunnostusta? Olisipa hienoa, jos osaisit hieman neuvoa vaikka...

  VastaaPoista
 10. Kirsi: eikö vaan olekin ihan älyvaikeaa se kankaan valinta. Tuskailen vieläkin...
  Mikä koko ja mikä väri sukkaan? Lasten sukkia on ihanan nopsa tehdä. :)

  Leena: rohkeasti vaan tekemään. Ei ne sen vaikeampia ole ja kun ekan koitat niin siitä se putki aukeaa. :)

  Riitta: Kiitos, innolla odotan minäkin päätöstäni, hih. :)

  Merja: Kiitos, hyvää marraskuuta myös sinulle. Kulutettu sopisi paremmin maalle, mutta kaupunkikotiin ei ehkä niinkään.

  Peppi: kyllä se insipis tulee takaisin, mulla alkoi heti kun sukkasato loppui, höh.

  Margit: lainaa mun "ohjekirjastoa", siinä on valinnanvaraa. Väri on kyllä ihan jees, mutta lanka oli tympijää... :D

  Lissu: Ihan ekaksi kiitos hyppySSuojasta, se tuli jo aikaa sitten perille. Kiva kun laitoit ne kortitkin mukaan. Huokailin ihastuksesta.
  En ihan hirmu paljon ole netissä surffaillut asian tiimoilta, käytän enemmän kirjoja. Meillä on ihan tajuttoman hyvä opettaja kurssilla ja häneltä saa hyviä neuvoja.
  Saatko laittettua s.postiin kuvan tuolista, niin voisin sanoa "ehdotuksia", että mitä sille voisi tehdä.

  Hyvä mieli: Vinossa oli tuonkin jalat ja ne piti irrottaa ja liimata uudelleen paikalleen.
  Irrotus riippuu liimasta, joihinkin voi yrittää käyttää liottimia, itse käytin puukkoa. Rapsin ja kitkuttelin osat irti toisistaan. Tosin jalat eivät olleet tiukassa.
  Toisessa tuolissa käsinojat oli liitoksesta irti, mutta puutappien kera tooosi tiukasti yhdessä silti. Siinä ujutin ihan varovasti liitokseen puukkoa ja käytin sitä vipuvartena irrotukseen. Puukko on ehkä siiklin ohella paras vanhan maalin pois ottamiseen. Vanha liima pitää poistaa kokonaan, että tulee uusi tartunapinta uudelle liimalle puu-puuta vasten. Ja muista käyttää puuliimaa uusiin liitoksiin.
  Juuri "kiroilen" jotain "entistäjää", joka on käyttänyt kontaktiliimaa kolmannessa tuolissa, jota työstän...

  VastaaPoista
 11. Upeet jalat ainakin on rahillasi. Laitahan sitten kuvaa lopputuloksesta!
  TUo kukkakimppu on huimaava.

  VastaaPoista
 12. Mä laitan Minna sulle vaikka tänään illalla s.postia,voi ihanuus jos sinä ne sukat suostut tekemään<3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!