keskiviikko 5. lokakuuta 2011

5 satunnaista sanaa


Pepiltä Mummun huushollista löytyi ihana haaste. Rakastan sanoja, luen niitä, puhun niitä ja sanoilla kikkailu on aina ollut lempipuuhiani. Jopa valokuvahaasteet on mielenkiintoisempia mielestäni, kun se täytyy liittää sanaan. Sikäli kyllä ihmeellistä, että olen täysverisesti visuaalinen ihminen. Toisaalta taas, näen usein sanat kuvina.
Näetkö sinä sanan hyhmäinen?

Haaste menee niin, että saat 5 satunnaista sanaa siltä bloggaajalta, jonka blogista otat haasteen mukaan. Pepi siis valitsi alla olevat minulle ja niistä minun pitää kirjoittaa jotain.

1. kättely/käden puristus 
Kättely on kaunis tapa, jota saisi viljellä useimmin. Olin joskus katolisessa messussa ja siellä on tapana ennen kirkosta lähtöä kätellä kaikki ympärillä olevat ihmiset. Sillä toivotetaan hyvää ja rauhaisaa kotimatkaa (näin se asia ainakin minulle selitettiin). Siitä jäi hyvä mieli.Käden puristus ilman sanoja on ehkä kaikkein voimakkain tunneilmaisu, jonka voit toiselle antaa. Tällä hetkellä muistuu mieleeni ainakin kolme kertaa, joilla on ollut minuun unohtumaton vaikutus. 

Ensimmäinen oli kun rakas poikani syntyi. Tarkempiin yksityiskohtiin menemättä (cut the long story short) kaikki ei mennyt niinkuin piti. Poika syntyi ja anestesialääkäri vierelläni ei sanonut mitään, puristi vain pikaisesti kättäni. Se ele toi minulle lohtua ja muistan sen vieläkin, siitä on jo yli 21 vuotta.
Toinen kerta oli isäni kuoleman jälkeen. Ei ihan läheinen ystäväni kuuli asiasta ja nähdessämme myös hän puristi kättäni ilman sanoja. Muistan tarkalleen vielä sen hetken ja paikan. Siitäkin on yli 18 vuotta.
Kolmas kerta oli kun aviomieheni ja minä kävelimme alttarille yhdessä. Vain vähän ennen kun astuimme häävieraiden eteen, hän puristi kättäni sanomatta mitään.

2. aurinko
Ihana, ihana aurinko! Suhteeni siihen on kaksijakoinen, rakastan ja pakoilen. Olen vaalea ihoinen ja palan tosi nopsaan, siksi sitä on pakoiltava. Aurinko herättää, levollistaa ja hellii mieltäni. Ikävä sitä taas tulee.3. lumihanki/lumisade
Auringon jälkeen toiseksi paras on lumi. (Tämähän siis tarkoittaa sitä, että aurinkoinen talvipäivä on ylellisyyttä?). Talvi ei minua masenna, vaan auringottomuus. Lumisade voi olla kaunis sekin, mutta siitä seuraavat lumityöt ei. Lumisade pesee talvella luonnon. Ja voiko olla kauniimpaa näkyä kuin sokerikuorrutelumi oksien päällä auringon paisteessa?
"tietä käyden tien on vanki, vapaa on vain umpihanki", tiedä häntä. Helpommallakin voisi päästä kuin mitä Hellaakoski uhoaa.4. automatka
 Hmm? Joka työaamu pakollinen. Pitkään kestävänä ankara koetus selälle. Ulkomailla ihan parhautta.

Joskus kauan sitten 90-luvulla olin parhaan ystäväni kanssa Irlannissa automatkalla viikon verran. Vähän kyllä hirvitti vasemmalla puolella ajaminen ja vannoimme, että kaikki liikenneympyrät kierretään kaukaa, niitähän kierretäänkin ihan väärään suuntaan. Eipä mennyt, kuten suunnittelimme. Noin 300 metriä autovuokraamon pihasta oli kolmikaistainen ympyrä, josta kääntyi teitä viiteen suuntaan. Siitä se oli ajettava ja hyvin sujui (ystävä oli ratissa onneksi!). Ajaminen oli yllättävän helppoa vasemmanpuoleisessa liikenteessä. Joskus tosin kun piti nopsaan vaihtaa vaihdetta, niin väkisinkin käsi kopeloi ikkunankahvaa, eikä vaihdekeppiä vasemmalla.


5. sietokyky
Usein koetuksella. Usein myös koettelen sitä itse tarkoituksella. Jotain Hellaakosken ajatuksista taitaa kuitenkin itää takaraivossani. Käsitöissä varsinkin sorrun hulluuden puuskiin, vaikka helpommallakin pääsisi.

Kaikkein pahin kirosana maailmassa on versiopäivitys. Mulla palaa hihat ihan heti, jos tietotekniikka ei pelaa. Eipä kai se puuseppäkään tylsällä sahalla tai puukolla halua tehdä mitään. Viimeksi eilen olin millin päästä järkyttävästä itkupotkuraivarista ja töistä lähtiessä ei ollut hihoja lainkaan.

Kaksijakoinen on suhteeni siihenkin. Joskus omaan lehmän hermot, vaikka ämmiä sataisi. Kriisitilanteissa olen yleensä parhaimmillani ja silloin sietokykyä ei yksinkertaisesti ole olemassa, koska laitan sen tauolle.

Kiitos Pepi, kivat sanat!

Jos haluat osallistua haasteeseen, niin laita viesti kommenttikenttään. Keksin mielelläni sanoja sinulle.

Mukavaa pikku-lauantaita kaikille![edit. unohdin sanoa, että laitan pyydetyt sanat tänne blogini kommentteihin]

10 kommenttia:

 1. Viisi sanaa kiitos :)
  Tämä mukava 'haaste'!

  VastaaPoista
 2. hei tää on hauska, laitappas minulle haaste :)

  VastaaPoista
 3. RuusuLiisa, sinun sanasi ovat:
  1. halaus
  2. nuotio
  3. suihkulähde
  4. leipominen
  5. sisustuslehti

  Taikku, sinulle sanat ovat:
  1. leikkokukat
  2. vesisade
  3. maalaus
  4. hullut päivät
  5. lasi

  Odotan innolla satunnaisten sanojen selityksiänne! :)

  VastaaPoista
 4. Ihana♥
  Kiitos kun läksit mukaan, näitä voisi olla vaikka useamminkin -joku voisi aina aika ajoin kaivaa tämän naftaliinista ☺

  VastaaPoista
 5. Buon giorno taalta saapasmaasta! Suo anteeksi, mutta poistin eilen ison kasan spostiani ja siina vahingossa myos sinun spostisi ennen kuin edes luin sita. Laittaisitko uuden. Ja kiitos - viisi sanaa myos minulle.

  VastaaPoista
 6. Heippa Lissu,
  Tässä ovat sinun sanasi
  1. matkalaukku
  2. suunnittelu
  3. vene
  4. sienet
  5. liemi

  Teki mieli laittaa myös jotain oikein Italiaa, mutta ehkä noistakin jotain siihen liittyvää löytyy(?). :D

  ai niin, osoite oli viestin alareunassa.

  VastaaPoista
 7. Mäkin haluan, jotta saan edes jotain päivitettyä ankean hiljaiseen blogiini :)

  VastaaPoista
 8. Margit, voi apua kun teidän pojat säikäytti mut tänä aamuna kun olin hakemassa lehteä. V hilpasi juoksujalka autolle ja E salamana perässä. Unet karisi multa silmistä aamuhämärissä. :D

  Sanat sinulle:
  1. Puuro
  2. Jäähyväiset
  3. Metsä
  4. Kynttilä
  5. Yö

  Jään odottelemaan selityksiä! Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 9. Hei Paula!
  Anteeksi viivytys, olimme pikkureissulla ja olin pois koneelta lähes viikon.

  Sanat sinulle:
  1. Matka
  2. Villalanka
  3. Kirjoittaminen
  4. Huutokauppa
  5. Vihreä

  Jännityksellä odotan selityksiä! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!