torstai 21. huhtikuuta 2011

"Muutama" juttu

Aurinkoista pääsiäisen aikaa kaikille!
Kuvat ovat viime viikonlopulta. Valtterin kirppiksellä (se sama kirppis, joka joskus oli TV2:n kirppisohjelmassa lauantai aamuisin) Helsingissä on myynnissä "parasta ennen päiväyksen" jälkeisiä kukkakimppuja eurolla. Ostin ystävälleni niitä kuusi! :o
Alimmassa kuvassa on yksi kimppu, keskimmäisessä kaksi. Rakastan kukkia, isäni toi joka lauantai kotiin kimpun kukkia äidilleni. Siitä kai se rakkaus leikkokukkiin (ja myös muihin) on saanut siemenensä.

Sunnuntain ohjelmaan kuului siis kansallismuseo ja sinne mennessä näkyi uusia ja vanhoja kauniita rakennuksia. Ilma oli kuin morsian ja pitihän niitä kuvia räpsiä, koittakaa kestää...

Uusi musiikkitalo on mielestäni hieno! Upeita valojen ja varjojen leikkiä, sinitaivas heijastuu hienosti laseista.


Tien toisella puolella on eduskuntatalo (ihan niinkuin ette sitä tietäisi, hah!) ja mielestäni musiikkitalon seinämateriaali/fiilis/ulkonäkö  käy hyvin yksiin eduskuntataloon. Niissä on hyvin paljon samankaltaisuutta, vaikka eri aikakausilta ovatkin.

Rakennuksesta tuli mieleeni viimeaikojen kuuma puheenaihe ja iso Jytky... Sen kummemmin vaalitulosta ruotimatta ja analysoimatta sanon vain, että olen iloinen, että saatiin vähän säpinää tuohonkin taloon. Vaalitulos oli selvä näpäytys kolmen suuren koplalle ja hyvä niin. Olen ollut jo pitkään sitä mieltä, jonkun pitäisi näpäyttää luutuneita ja ylimielisiä vallan kahvassa pitkään olleita puolueita. Muista pienemmistä ei siihen ole ollut, valitettavasti. (en äänestänyt persuja, jos sitä mietit, enkä edes harkinnut!)Kansallismuseossa olen käynyt viimeksi kuudennen luokan luokkaretkellä.
Ehkä oli jo aikakin uusia käynti. :D Siellä on meneillään nukkekotinäyttely "Unelmien koti - Nukkekodit Suomen kansallismuseossa", lisätietoja voit lukea  täältä. Olen lukenut ja opiskellut  melko paljon nukkekotien historista, mutta opastettu kiertokäynti antoi silti paljon lisätietoa ja informaatiota. Varsinkin näytteillä olevista nukkekodeista.

Pääsyy museokäyntiin oli kuitenkin Nukkekoti Väinölä. Olen jo pitkään ihaillut Marian taitoa, kekseliäisyyttä ja luovuutta tässä harrastuksessa. Jos et ole vielä eksynyt Marian sivuille, niin käypä vilkaisemassa (katso oikeasta sivupalkista alareunasta Väinölän esittely huone huoneelta, wau ja huh!).
Ja Väinölä oli juuri niin hieno ja upea kuin kuvissakin, ellei vielä hienompi.

Maratonipostauksen loppuun nukkekotinäyttelyn päätteeksi sopii saamani haaste kuin nenä päähän: avaa 4. kansion 4. kuva ja selitä vähän.
Kuva on nimittäin nukkekodistani, harrastan nukkekoteja 1:12 mittakaavassa ja pyrin tekemään mahdollisimman paljon itse juttuja.Tosin nyt ovat muut kädentaidot vieneet aikaani niin paljon, että harrastus on telekalla tällä hetkellä.

Kiitos haasteesta Kirsi Tää ois tän koti-blogista!


Ja jotta saisitte jonkinlaisen käsityksen mittakaavasta, niin laitan vielä toisenkin kuvan. Albumi alakuvassa on saman kokoisen kehyksen edessä kuin kaalinpää yläkuvassa. Albumit olen itse tehnyt oikeista kirjansidontamateriaaleista, marmoroitu paperikin on käsin värjättyä, jonka sain ystävältäni.Mukavaa kiirastorstaita kaikille ja kiitos jos/kun ehkä jaksoitte loppuun asti maratonipostauksen! ;D

9 kommenttia:

 1. Toi taivas näyttää niin ihanan photoshopatun siniseltä. :O Kiasmaan ku pääsis taas pitkästä aikaa.

  VastaaPoista
 2. Johan nyt on...munkin kommentti oli pitkä, eikä suostunut muuta kuin häviämään mut yritetään uudelleen. Mäkin tykkään että vanhat ja uudet rakennukset voi olla todella kauniita keskenään vaikka aivn eri tyylisiä kunhan jotenkin puhuvat samaa kieltä, kuten nämä yllä olevat. Oli muuten todella söpöä tuo kukkien tuominen joka lauantai ja sellainen ele kyllä puhuu puolestaan! <3 Teit mahtavan löydön kukkien suhteen. Itse löysin rautakaupasta hylättyjä maaleja eurolla tänään. Oikein ihanaa pääsiäistä (toivottavasti saan tämän kommentin nyt lähtemään, huuta jo nyt punaisella tuossa että pakollista kenttää ei voi jättää tyhjäksi...) :D

  VastaaPoista
 3. Niin ja unohtui tästä uudemmasta kommentista se, että olit ottanut tosi kauniita kuvia! :)

  VastaaPoista
 4. Ihan kukkapläjäys ☺☺☺

  Ja mä sitten vallan unohdin tuosta välistä kaiken, kun näin tuon nukkekotikuvan!!♥♥♥♥♥I H A N A !

  VastaaPoista
 5. Kesän "HALUAA EHDOTTOMASTI KÄYDÄ" -listalla on myös tuo Kansallismuseon nukkekotinäyttely! Josko se antaisi puhtia oman nukkekodin rakenteluun...
  Ihana kevätretki sinulla on ollut!!
  Leppoisaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 6. Täällä odotellaan sateen loppumista :-(

  Toivottavasti pääsette niin te kuin mekin perille!

  Vai myydään siellä kukkiakin ja vielä noin upean näköisiä ja ihan mitättömään hintaan!

  VastaaPoista
 7. Kukat on ihania ja kaunis on nukkekotisikin!Iloista pääsiäistä!

  VastaaPoista
 8. Miten mulla on sellanen olo, että olen jo vastannut kaikkiin kommenteihin, mutta en siis ilmeisesti ole?!?
  Kiitos kommenteista kaikille nyt näin tooosi myöhään siis ja anteeksi huolimattomuuteni. :(

  Wihtori: kiitos, oli loistopäivä kuvata, joten sekin auttoi asiaa. :)

  Dahlia: Tosi ärsyttävää, kun kommentti katoaa bittiavaruuteen :( Kiitos, että jaksoit vielä kuitenkin uudelleen naputella.
  Ehkä sillä kukkien tuomisella on historia takanaan, isäni oli joskus nuoruudessaan kukkakauppias. Kaipa se sieltä juontaa, mutta söpöä silti myös minustakin.
  Mulla kävi samantyyppinen säkä, löysin tapettirullia eurolla ja ihan hyviäkin vielä.

  Pepi:kukkahöperö olen! :D Ja nukkis on toinen, mihin olen höpertynyt...

  Paula: mene silloin kun on opastus, talojen historiasta saa ehkä eniten irti siten. Sain kyllä puhtia minäkin, mutta aika ei riitä tällä hetkellä, pahus soikoon!

  Vekarus: Ihan pilkkahintaan ja kuitenkin suuri osa kimpuista oli melko hyviä vielä.

  Miukuli: Kiitos kiitos, pääsiäinen oli iloinen ja ihana! :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!