torstai 7. maaliskuuta 2013

Riehakkaat pakettikortit


Jos kaipaat oikein piristävää askarteluhetkeä, tee pakettikortteja. Näitä iloisia kortteja on suorastaan riemullista suunnitella, leikata ja liimata - ne valmistuvat melkein itsestään.

Lainaus kirjasta Lahjoja rakkaudella, sivu 141.

Kierrätyskeskusksesta ostin ison kasan kirjoja vitosella. Mukana oli aivan mielettömän hieno venäläinen satukirja. Kuvituksena oli akvarellipiirustuksia (vai maalauksia?) ja olin aivan myytynä niihin. Yleensä olen todella nihkeä kirjojen palasteluun ja leikkaamiseen, mutta tämän kohdalla tein poikkeuksen.


Lahjoja rakkaudella kirjassa oli pakettikorttien ohje ja erilaisia sabluunoja niiden tekemiseen. Pisto sydämessäni leikkelin kuvia (kaikki pienet kuvat ensin, isommat jätin kortteihin tarveaineiksi) ja liimasin niitä käsin tehdylle paperikartongille. Kannattaa klikata kuvat suuremmiksi, jos haluat nähdä piirustukset tarkemmin.


 Piirustusten värit ovat herkulliset täynnä kevättä!Jätin alareunaan tilaa kirjoitukselle osaan kortteja.


Synkemmätkin värit ovat kauniita mielestäni


Kiinnitysnauhaksi laitoin jämäpaloja jemmoistani.

Tekemisen huumassa löysin joskus ammoin varastoon ostamiani tarroja ja tein samalla periaatteella myös niistä pakettikortteja. Maailman helpointa arkartelua: liima tarra kartonkiin ja leikkaa se reunojen mukaiesti irti. Tee reikä reijittäjällä. That's it.

Kirjasta tehdyt pakettikortit vaativat sentään vähän suunnittelua, että mistä kohdasta leikkaa kuvan... Todella mukavaa askartelua työpäivän jälkeen. Pientä, helppoa ja nopeaa. Kirjasta napattu otsikko lupaa riehakkaita kortteja, mutta tiedä häntä. Olin vissiin vähemmän riehakas näitä tehdessä. Ehkäpä se seuraava satsi sitten on riehakkaampi.Remppahommissa on tapahtunut edistystä, kohta alkaa saunan panelointi ja laatoitus. Ette muuten usko, että toivon todellakin sen valmistumista. En malta odottaa, että saisin työhuoneen taas käyttöön ja tavarat sinne järjestykseen. Unelmoin siitä, että kuinka helppoa askartelu voisi olla kunnon työtilassa, huoh.

Ihana valo, sinä olet aurinko!

2 kommenttia:

  1. Hiphei,sinut on haastettu.
    Haasteen löydät täältä http://ihanhelmee.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!