torstai 17. tammikuuta 2013

Veit sen veitsen


... ja onkiva poika on kiva poika, eheehee. Lapsuuden aikaiset hokemat nousi mieleen kun pyörähdin kirpparilla ja tein löydön ihan tietämättäni. Ostin pieniä hedelmäveitsiä, juustoveitsiä ja yhden voiveitsen, kun mielestäni se oli kauniisti tehty ja siinä oli upeita yksityiskohtia.
Googletin nimen Laguiole ja kappas, ranskalainen voiveitsi ruusupuisella kahvalla. Firma myy mm. Alain Deloin veitsiä, kääntöveitsiä, shampanjamiekkoja ja "tavallisia" ruokailuvälineitä. Linkissä olevalla sivustolla voiveitsi maksaa 125 euroa, huh ja pyörtyminen oli lähellä. Jostain toisesta linkistä katselin, että juuri tämä malli maksaisi netistä ostettuna noin 75 euroa.

Jotenkin sitä on niin iloinen, että löytää kirpparilta pilkkahinnalla arvotavaraa, mutta vielä, että se oli jonkun jobbarin pöydästä. Maistuu vielä makeammalta... Tosin nyt en ehkä uskalla käyttää koko veistä. Ehkä joskus kun on vieraita laitan pöytään. ;D
Jäin myös miettimään, että kuka haluaa maksaa voiveitsestä yli satasen? Ei mahdu minun pieneen päähäni se. Minä maksoin siitä yhden euron.

Taiteeseenkin sijoitin jo toisen kerran vuoden sisällä.(ja ai kun oli vaikea kuvata sitä)
Venäläistä grafiikkaa 19 euroa, taulun koko on 70 x 60 cm ja ajattelin laittaa sen makkariin. Ei sitten minkäänlaista hajua siitä, että kuka on tekijä ja lappu takana on venäjää. Osaisikohan joku teistä suomentaa taulun tekijän nimen tai muita tietoja taulusta?


Kuva suurenee klikkaamalla

Moskova siinä ainakin lukee ja taulun koko näkyy ja olisikohan kolmas vedos vuonna 1989? Olisipa hauska, jos asia selviäisi. Yritin kirjoittaa googlen kääntäjään jotain, mutta toivotonta oli touhuni.


Yksityiskohta taulusta

Nappasin jouluna kukkineen amarylliksen maljakkoon jo pari viikkoa sitten (toinen kuin aikaisemmassa postauksessa) ja vieläkin se kukkii huikeana. Tulppaanitkin ovat jo tulleet kauppoihin, iik ihanaa. Leikkokukat ovat heikkouteni ja olen ylpeä siitä! ;)
Mukavaa loppuviikkoa sinulle, tänään melkein paistoi aurinko!


13 kommenttia:

 1. aikas makeet nuo veitsi löydökset. ja taulukin on kyllä hieno. meillä olis venäläistä keramiikkaa tuolla aitassa laatikoihin pakattuna vaikka kuinka paljon..sellasia henkäyksen ohuita kahviastiastoja kermanekkoineen. tässä miettiny, että jos ostaja löytys, niin möisin pois..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne muut veitset olivat ihan tavallisia, mutta tämä voiveitsi oli löytö. :)

   Meiltäkin löytyy muutamia kahvi- ja teeastiastoja, äitini tuttava työskentelee Lomonosovin tehtaalla ja on tuonut tuliaisina niitä.

   Kokeile huutonettiä, siellä kuulemma saa hyvin tavaroita kaupaksi.

   Poista
 2. Kelpaiskos sul eestiläinen grafiikka?
  Saattais tuolla kellarissa lojua vielä jokunen....

  Voi mikä löytö tuo veitsi! Ota käyttöön vaan - käyttötavara se on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on aika paljon eestiläistä grafiikka jo, sekä maalla että kaupungissa, kiitos vaan. Niitä on tullut hankittua Tallinnan ja Pärnun reissuilta itekin. :)

   Ihmeellisiä löytöjä sitä ihminen tekeekin tietämättään. Käyttöön on menossa, eilen availin sillä juuttuneita pistaasipähkinöitä, heh.

   Poista
 3. Husbend osaa tän verran kääntää:
  Grafiikan taide instituutti.
  Moskovan kaupungin organisaation taide säätiö.
  taiteilija kuzmin
  staraja vetla tarkoittaa vanha paju
  linografia...
  ja taas joku nimi
  ... koko 60x70. Tekoaika maaliskuu 1989.
  .....Hinta 24 ruplaa, 71 kopeekkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Pirkko ja Husbend, halauksia molemmille!
   Vanha pajuhan siinä taulussa ilmiselvästi on. :)

   Tuskin taululla mitään arvoa on sen kummemmin, mutta ostin sen mieltymyksen perusteella. Kiva tietää taulun nimi ja tekijä, jotenkin se on nyt "enemmän oma".

   Poista
 4. Teit tosi hienon löydön! Olen itsekin katsellut kaikenmoisen vanhan tavaran, erityisesti astioiden, hintoja, ja todennut ihmeekseni, että moni 70-luvun alun häälahjamaljakko onkin yhtäkkiä tullut huomattavasti arvokkaammaksi. Jopa arkikäytössä olevat aterimet... Poika jo ehdotti, että myy veitset sun muut pois ja osta Ikeasta tilalle halvemmat! Joten kyllä monen ihmisen kaapeissa lojuu vaikka mitä arvokasta, josta he eivät tiedä mitään. Jobbareiden kyllä luulisi tietävän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta kommentista. Olen huomannut ihan saman, että äitini aikanaan hankkimat/saamat lasiesineet lapsuudestani ovat arvossa avaamattomassa. Äitin meinasi pökrätä kun kuuli Arabian suolasalkkarin hinnan, jota hän käyttää päivittäin. :)

   Poista
 5. Hieno veitsi ja erityisen hieno taulu. Tulee vaikka mitä symboliikkaa mieleen katsellessa. Tuota jaksaisi roikottaa seinällään loppuelämänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hortensia, tykkään taulusta kovin paljon. Äitini suku on kotoisin Karjalasta ja jotenkin tuo taulu vie ajatukseni sinne. :)

   Poista
 6. Blogissani olis siulle haaste ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta! Palaan asiaan myöhemmin. :)

   Poista
 7. Mahtava veitsilöytö ja totta kai sitä uskaltaa käyttää, käytettäväksihän se on suunniteltu :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!