keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Rouva Takki


Muistatteko tämän kirppistakin, jonka ostin Kontin puolihinta-alesta? Postaus löydöstäni löytyy täältä.




Vein takin ompelijalle, vaikka itsekin osaan ommella. Epäilin, ettei kotikoneeni pystyisi noin vahvaan ja tikkaukset eivät ainakaan onnistuisi. Sitäpaitsi, korjaussovittaminen ei onnistu issekseen, vaikka kuinka yrittäisi.

Hain takin tänään!



Rouva Takki on rouvatakki. Mielestäni ajaton ja aion käyttää sitä seuraavat 10 vuotta, ainakin.
Työn jälki on erinomaista ja ompelija on ihanan pirteä ja ammattitaitoinen Sari Rytkönen. Suosittelen lämpimästi. Hintakin oli kohtuullinen mielestäni, työtunteihin ja työn jälkeen suhteutettuna. Takki maksoi 19,- ja korjaus 100,- (sis. sovitus, ratkominen, harsinta, toinen sovitus, ompelu, ommeltavaa oli hihan istutukset uudelleen, kaventaminen useasta saumasta, taskujen uudelleen ompelu uuteen saumaan ja päällystikkaukset ja nämä kaikki tietysti lähes kahteen kertaan, koska takki on vuoritettu).
Useat korjausompeluun viejät eivät ehkä huomaa laskea vanhan purkua lainkaan ja se on tympijää, vaivalloista ja aikaa vievää. Helpompaa olisi tehdä takki alusta lähtien kankaasta...






Pyrin kulutuksessani kestävään kehitykseen (ei aina ole helppoa) ja erityisen mielissäni olin, että minun ei tarvinnut ostaa uutta takkia ja tuin myös suomalaisen käsityöläisen työtä. Hyviä arvoja mielestäni molemmat.




En ikinä käsittele blogiin laitettavia kuviani, mutta nyt oli pakko.
Kuvatekstistä löytyy syy. ;D

Voikaa hyvin ystäväiseni!


26 kommenttia:

  1. Oletpa saanut hyvän takin edullisesti! Todella siisti oli ompelujälki ainakin tuossa yhdessä kuvassa ja tuskinpa se muuksi muuttuu kuvan ulkopuolellakaan.

    *tykkää*

    t. itsekin ompelija joskus kauan sitten

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, myös minä olen ollut ompelija joskus. Oikein koulutuksen siihen saanut. :)

      Olin ihan täpinöissäni löydöstä, tuollaista villakangasta ei löydy enää mistään, laatu on jo käteen heti huippua.

      Poista
  2. Makee takki, IÄTÖN kuten varmasti kantajansakin :)
    Todella onnistunut modistus!
    Ja mikä parasta, meillon sama ompelija!!! Olen Sarilla teettänyt jo ainakin 10 vuotta kaikenlaista vaatteista laskosverhoihin :) :) "Sarjassamme" mahtava ompelija ja tyyppi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naamasta päätellen kyllä ei ollut ainakaan tänään iätön!!! :o
      Kävin sarilla ekaa kertaa ja tykästyin kovasti. Aika hauska juttu, ostin takin sun vakikirpulta ja sitten vein sen sun vakiompelijalle. :)

      Poista
  3. Kyllä se on komea takki ja nostan hattua myös tuolle suomalaisen työn tukemiselle ja eettiselle kuluttamiselle. Jäljestä päätellen hän on taitava ompelija.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin edellisen villakangastakkini kymmenen vuotta sitten ja nyt alkaa hihansuut olla niin huonossa hapessa, että on pakko ostaa uusi. Olin varannut n. 200 euroa uuteen takkiin, joten pääsin halvemmalla. :)

      Poista
  4. Rouvahan on fotosopannu nassuansa enemmän kuin nassurasvamainostajat :D

    Erinomaisen hyvät kaupat alusta loppuun asti!
    Ei ole hinnalla pilattu edes ompelijan osuus, tuskinpa siinäkään kovin oaljon tekijälle on tuntipalkaksi jäänyt, mutta niinhän se vähän tuppaa käsityöläisillä menemään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks vaan olekin huippuhienot nassut!! Poika sanoi, että aivan hirveät, mut vastasin sille, ettei vedä vertoja alkuperäiselle... ;D

      Olen itsekin ollut yrittäjänä joskus ja silloin satasesta jäi tekijälle n.35% eli 35,-. Kaikki kulut, vakuutukset, eläkemaksut ym. pakolliset vie leijonan osan tienisteistä. En tiedä, että onko tilanne tänä päivänä sama, mutta kovin moni käsityöyrittäjä Suomessa ei taida pröystäillä rahalla.

      Huh, varo etten kohta pääse vauhtiin asiassa!!! ;D

      Poista
    2. niin ja piti vielä lisätä, että ekasta kuvasta näkee hyvin, että mun naama on saman värinen kuin puun runko takana ja ton kerrostalon likaisen ruskea seinä... Eipä paljon innostanut olla fotoshoppaamatta!!! ;D

      Poista
  5. Todella onnistunut takkiostos ja muutos. Pitäisi itsekin harrastaa enemmän tuollaista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Merja, tykkään itsekin kovasti sekä takista, että siitä eettisyydestä ostotapahtuman takana.

      Ostan usein myös ompeluharrastukseenikin matskut kirpulta. Juuri eilen ratkoin 2 miesten paitaa, puolihameen ja naisten paitiksen ompelukankaiden pinoon... :)

      Poista
  6. Heti pikku kuvasta tunnistin takin. Siitä tuli Hieno! Käytät sitä ainakin seuraavat 30 vuotta!
    Jollain roikkuu tuolla naulakossa kuin uusi Burberry, jonka ostin kirpulta alle kympillä (!) viime tai toissa talvena, piti myös käydä sitä pienennyttämässä, mutta se jäi. Onneksi en käynyt, ei olisi mahtunut tänä talvena enää päälle :) Josko sitten ensi talveksi.... (haha)
    ps. kiva kiharakampaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos Tiina! Mä olin niin kade sun burberrystä! ;D
      Eiks vaan olekin kivat kikkurat, laitoin paplarit aamulla ennen töihin lähtöä... :D:D

      Poista
  7. Komppaan Tiinaa,makee kampaus,kampaajalta vissiin just tulossa;)Tuo on naisen puhetta,niin käsityöläisammattien tukemisen että kierrättämisen suhteen,jos ihmiset enemmän toimis tuolla tavalla niin paljon kauemmin kestäis maailmalta hukkua sontaan...Yhdessä sarjassa aikoinaan hoettiin koko ajan "it suits you sir,nyt on pakko sanoa että it suits you Minna,kaunokainen on takkisi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi, takki on kyllä just mun näköinen. :)
      Ihan hirmu usein ei ole kylläkään varaa teettää mitään. Sitä yrittää ite räpeltää parhaansa mukaan. Tätä takkia en vaan halunnut pilata...

      Poista
  8. Hyvän mallinen takki! Sinulla on hyvä silmä, että näit takista olevan Rouvatakiksi, kaikki ei sitä olis keksineet. Mahtavaa kierrätystä ja suomalaisen yrittäjyyden tukemista -jes!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos Peppi, kangaskin on ihan mieletön.
      Sulla on itellä myös kivoja kierrätyshameita niistä pöytäliinoista. Mahtavaa kierrätystä sekin. :)

      Poista
  9. Vau, tosi hieno lopputulos ja varmasti ajaton. Korjauompelu on purkamisineen kaikkineen usein tosi työlästä. Aikanaan ompelimossa harjoittelijana huomasi, miten monet kuvittelee, että ne korjaukset tulee ihan tosta vaan, saati että olisivat valmiita maksamaan siitä työn mukaan.
    Propsit siis kaiken kaikkiaan :) Mä palaan luolaan jatkamaan opparin ompelua ja vannon, ettei musta tule ikinä ompelijaa...

    VastaaPoista
  10. Kiitos Margit. :)
    Kohta on luolassasi rajut remppamiehet, hui. Millähän ilveellä saan kellarin tyhjäksi?!? Meillä ainakin siellä on ihan järkyttävä määrä kamaa.
    Tsemppiä oppariin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama on pähkäilyn aihe. Plus että mulla ei oikein olisi aikaa tavaroiden läpikäymiseen ja tolla perheen toisella aikuisella ei aina ole samat näkemykset mikä on tarpeellista ja mikä ei.
      Kai sitä vaan täytyy kasaa mukava tilataideteos olohuoneen nurkkaan ja toivoa, että remppa on äkkiääkkiääkkiä ohi.

      Poista
  11. Ompas hineo lopputulos. Ja ajaton! Muksaa viikonloppua<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taikku! :)
      Hyvää pääsiäistä sinulle.

      Poista
  12. Upea takki ja kokonaisuus kantajansa päällä. Punaiset saappaat sopivat harmaan kanssa hienosti. Vaatii vähän viitseliäisyyttä korjata vanhaa, mutta eipä olekaan sitten kaikilla vastaantulijoilla samanlaista : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos myös sinulle Mayo,
      Olen aina pitänyt kovasti harmaan ja v.pun. yhdistelmästä. Mustilla saappailla takki on taas eri näköinen. :)

      Poista
  13. ♥♥♥Korvasta korvaan ulottuva hymy huulillani sanon sulle superpaljon kiitoksia ihana Minna,laitoin sulle s.postia tulemaan♥♥♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!