keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Tekemistä ja tekeleitä


Viikon aikana olen:

 • ollut sairaanhoitajana kotona
 • tehnyt paljon terveellisiä ruokia
 • leiponut
 • väliaikoina värkännyt käsilläni
 • ollut vain harvoin koneella
 • koukkuuntunut mahjongiin
 • iloinnut Pepin antamasta tunnustuksesta
 • iloinnut auringosta ja keväästä

Isälle ja pojalle on valmistunut suosikkiurheilujoukkueen väreissä villasukat. Mikä kumma siinä on, että se suosikki kulkee polvesta toiseen isältä pojalle? Näiden ihan perussukkien tekeminen kesti tuskastuttavan kauan. Kipu kyynerpäässä alkaa jo muutaman minuutin neulomisen jälkeen ja en uskaltanut rasittaa sitä liikaa. Viisi minuuttia kerrallaan ja taas tauko, huoh.

Hoitajan hommista tauolla olen leikellyt tilkkupeittoon neliöitä. Mielessä on itselleni uudenlaisen tikkutyön kokeileminen ja tavalliset neliöt ovat siihen sopivia. Tottakai tilkkutyöleikkurini on Talossa Maalla ja näitä olen  leikellyt saksilla... hidasta siis sekin, huoh. Lähes kaikki kankaat ovat kirpparilta kierrätyskamaa, kaksi kankaista on uusia. Vielä uupuu 14 kpl neliöitä ja vasemmalla alakulmassa oleva ruudullinen ei ehkä sovi kokonaisuuteen. Oikeanlaisen kankaan löytyminen ei vaan aina ole helppoa, täydellisyyden tavoittelu tilkkupeitossa on aina pitkä prosessi. ;D
Jojot tein jo viime talvena, mutta nyt vasta pääsivät käyttöön. Ompelin jojot kapealla siksakilla ja pohjakangas on vanha pellavapyyhe.
Oikeasta reunasta alhaalta lukien kankaat ovat: vanha tyynyliina kirpparilta, uusi kangas eurokankaasta sekä lasten haalari kirpparilta. Vasemmalla puolella alhaalla: keittiöpyyhe, uusi tyynyliina ja keittiöpyyhe. Kaikki ne ovat kirpparilta hankittuja. Vasemmalta yläkulmasta pilkistävä kukkakangas on tildaa.

Pohjakankaaksi tulee myös kirpparilta ostettu päiväpeite ja tilkkutyön sijoituspaikka tulee olemaan Talossa Maalla yläkerran levitettevän vuodesohvan päällä. Toivottavasti saan sen valmiiksi jo siihen mennessä kun ensimmäisen kerran sinne pääsemme. Kutina olisi jo nyt. Auringon syytä se on. :)

Voikaa hyvin kaikki, minä jatkan hoitsuna vielä vähän aikaa ja blogistaniassa käyminen jää hetkeksi taka-alalle.


Ihana kevät!


14 kommenttia:

 1. Voi kutina niin!

  Noista tilkuista ei voi tulla muuta kuin ihana ja kaunis ja söpönen peitto. Kauniita tilkkuja, jojot arvasin heti itse tehdyiksi, oli ihan Minnan näköiset :)

  Hyviä hoitsuiluja, ja pikaista toipumista potilaalle!

  Ai niin, jäin oikein miettimään sukkien väriä, ja lajia! Ainakaan niissä ei (onneksi) ollut oranssia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedät Tiina saman kutinan! ;D
   Potilas voi jo paremmin, onneksi.

   Jep, jääkiakko ja Ilves. :D

   Poista
 2. No kaikkea mukavaa olet puuhaillut :) leppoisaa... toivottavasti saat kätesi pian kuntoon että pääset noiden ihanien kankaiden kimppuun, niin kaunista tulossa... Oikein hyvää kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan kummallista kun yht'äkkiä "saa" ylimääräistä aikaa, että kuinka sitä tuleekin tehtyä kaikenlaista. :) Onneksi käsi ei haittaa ompelua niinkään, voin keskittyä siihen paremmin kuin neulomiseen!

   Poista
 3. Selkeästi huomaa, että heräämistä talven jälkeen tapahtuu itse kullakin :)
  Peitosta tulee nätti, muistahan kuvata valmiinakin, tähtoo nähdä!!

  Oikin mukavia kevätpäiviä, Minna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pepi,
   Toivottavasti saan tehdyksi, mulla kun tuppaa aina joskus noi projektit venymään. Nyt on uusi tapa mulle ja into ainakin on kova. :)
   Ihania kevätpäiviä myös sinulle.

   Poista
 4. Onpa tulossa ihana peitto....tykkään niin noista hyrristä!!
  Paranemisia teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsikka, sain potkua sinun ihanista ompeluksista. Jokohan tuon jälkeen jo saisin aikaiseksi niitä vaatteitakin, hui! ;D

   Poista
 5. Tsemppiä hoitsun hommiin :) Tuosta peitosta tulee muuten todella kaunis, toivottavasti kuvaat sen valmiina, olisi kiva nähdä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kuvaan ja ajattelin laittaa vähän työvaihekuviakin, kun on melko erilainen kuin tavalliset tilkkutyöt.
   Hoitsuna on kiva olla kun potilas on niin kiva (oma poikani:)

   Poista
 6. Mullakin on täällä tilkkupeitto tekeillä,tosin huomattavasti kunnianhimottomampi,minä kun en aiemmin ole noita juurikaan tehnyt niin varovasti lähden liikenteeseen;) Ihana idea nuo jojot tilkkupeittoon ja muutenkin oikeat herkkuvärit, varmasti tulee kaunis peitto! Aurinkoisia kevätpäiviä toivottelen sinulle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihailen kovasti sitä sun kuukausi/uusi taito -projektia. Siitäkin intoutuneena kokeilen nyt ihan uutta juttua. :)

   Hempukka-värit ei ihan natsaa meille kotiin, mutta maalle hyvät. Sieluni silmillä näen jo itseni seillä siemaisemassa teetä niistä kivoista ruusukupeista ja istuskelen tilkkupeitton päällä, hih.

   Poista
 7. Ihailen suuresti ahkerointiasi, tuo tilkkupeitto on sellaista taidetta mitä olisin aina halunnut kokeilla mutta en koskaan saanut aikaiseksi kuin hyvin suurista tilkuista;)
  Eiköös tuo jääkiekkojoukkue täällä Tampereella ole sellainen, että se päätös tehdään jo kapaloissa ja jotakin joukkuetta kannatetaan, vaikka ei koko lajia seurattaisikaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on se kevät, joka saa ahkeroimaan. Ja myös ehkä se, että suunnittelematon kotona-olo-jakso hyppäsi kehiin.
   Joo, tamperelaisten kiakkovanitus on ihan omaa luokkaansa. Muistan vielä ajan, jolloin sm-tasolla oli kolme joukkuetta. Koo-Vee on jo kuopattu, paitsi junnuissa. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!