torstai 22. maaliskuuta 2012

Mikä tämä on?


Löysin kirpparilta tinarasian, jossa on reijällinen kansi. Kuka tietää, että mitä tarkoitusta varten tälläinen on tehty?
Itselleni tuli mieleen jonkinlainen potpuri-tuoksuastia, mutta se on pelkkä arvaus. Luultavasti huono sellainen.
Sivulta se söpöinen pullukkamaha ja alla on pienet tassujalat.

Kirpparilta on myös löytynyt muutama teepurkki lisää kokoelmiini.
Takana olevat punaiset purkit ovat samaa Buckingham Palace- sarjaa ja ne löytyivät peräkkäisinä päivinä eri kirppareilta. Official Residence of Her Majesty Elisabbeth II on myynyt korkeammassa purkissa pikkuleipiä ja matalammassa teetä. Molemmat ovat minulla teen säilytyksessä.
Erityisen hieno on mielestäni tämä OTK Helsinki -purkki, jossa on ollut aitoa INTIA teetä 100 g. Suomen Osuustukkukauppa on perustettu 1907 ja se muutti nimensä E-liikkeeksi vuonna 1964, joten purkki on minuakin vanhempi. OTK:lla oli ainakin oma kahvipaahtimo, ja ilmeisesti he ovat tehneet myös omat teesekoituksensa. Oikealla oleva ruusupurkki on myös kaunis ja mielestäni myös vanhempaa painosta, mutta purkissa ei ole muuta tekstiä kuin tuo tarra TEE.
Huomaa OTK:n teepurkin sivussa on lajikenumero 9, mielestäni tämä purkki oli todellinen kaunotar ja Löytö isolla ällällä.
Violetti pikkupurkki on Fortnum & Mason  [linkki on tavaratalon kotisivuille, kannattaa kurkata kuinka kauniit voi tavaratalon www-sivut olla] Tea Royal Blend ja siinä purkissa on mielestäni kaunis lintukuvio. Tämän viikon teetuote FM-sivuilla on todella ihanassa turkoosissa purkissa, oih ja voih.

Voiko ihminen hullaantua teepurkkeihin? Ilmeisesti voi, kun olen niitä keräillyt enemmän ja vähemmän aktiivisesti jo monta vuotta. :)


Loppuun vielä väliaikatietoa peitosta: homma etenee jo rivi riviltä...
Toiveikasta torstai-iltaa kaikille teille lukijoille, minä jatkan edelleen ompelua.21 kommenttia:

 1. Empä osaa sanoa mikä tuo olisi....:)

  Kauniita teepurkkeja!

  VastaaPoista
 2. Suitsuketikkukuppi, tuhkakuppi, tuoksukuppi? Olisin ehdottanut vanhan ajan nuuskarasiaa, mutta reijät hämäävät. Ihanat ompelukset ja ihana teepurkkikokoelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä päädyin pohdinnoissani siihen, että se on vanhan ajan tuoksurasia, johon laitettiin ruusunlehtiä tai jotakin muuta hyvää tuoksua tuomaan ja asunnon ummentunutta hajua peittämään.

   Poista
  2. Kiitos Valua, taidettiin pohtia ihan samaa, eipä tuolle oikein muuta järkevää käyttöä tule mieleen. :)

   Poista
 3. Näin mistään-mitään-tietämättömänä melkein voisin kllistua tuon mainitsemasi potpurirasian kannalle, sellaiseen ainakin itse ottaisin käyttöön!

  Kauniita sun teerasiat....täytyypä pitää mielessä jos vaikka osuu silmiin joku söpönen -silloin harvoin kun mä kirpustelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pepi, varsinkin kaikki britti-versiot on suosikkejani, niissä on aina tiivis kansi. :)

   Poista
 4. Ihan uskomaton sattuma,en kyllä ihan vielä paljasta mikä se sattuma on,se selviää sulle ihan näinä päivinä;)Tinapurkista en uskalla veikata yhtään mitään mutta hieno on ja tuo teepurkkikokoelma suorastaan upea:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kutkuttaa mieltä, hui mitä onkaan tulossa?!?
   Mulla alkaa olla sulle kohta yllätys valmiina. LAita sulle s.postia asiasta vkonloppuna.
   Niin ja ajatteles Kirsi, että tuossa on vaan osa purkeistani. :O

   Poista
 5. Arvoitus..mutta kaunis..:)
  Blogissani on jotain sinulle..kurkkaa kun ehdit..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansa tunnustuksesta, se lämmittää kovasti mieltäni. :) Tunnustukseen olen jo vastannut helmikuun postauksessa Löytö [ja tunnustan myös], joten en siihen tartu enää. Lämmin kiitos kuitenkin.

   Kaunis oli tina-astia myös minun mielestäni. Samanlainen pullukkavatsa kuin minäkin. Jalat mulla on vähän pidemmät, hih.

   Poista
 6. Onpa hauska ja ihana tuo tinarasia! Tuon kanssa voisi mennä vaikka antiikkia, antiikkia -ohjelmaan kyselemään lisää ;)
  Erittäin kaunis ja toimiva vaikka juuri potpurirasiana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin jokaisella mahdollisella hakusanalla etsiä jotain vihjettä, että mikä tuo olisi, mutta tuloksetta. Kaunis se kyllä on. :)

   Poista
 7. Peltipurkit OVAT vastustamattomia!!!

  VastaaPoista
 8. Voisipa tuo olla hyvinkin sitä mitä sanoit, tuoksuja varten. Ihana löytö! Ja upea teepurkkikokoelma;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen mikä tuli mieleeni, oli jonkinlainen kärpäsansa, mutta ehkä se on liian "hieno" siihen?
   Nyt on käynyt viimeaikoina säkä, että kivoja purkkeja kohtuuhinnalla on kirppareilta löytynyt. Tänäänkin löysin ainakin neljä erilaista ja kivaa metallipurkkia/rasiaa, mutta hinnat oli ihan järkyttäviä. Pitää olla melkoinen purkki, että maksan siitä 30 euroa, huh. :)

   Poista
 9. Miksei se tosiaan voisi olla potpourri-rasia. Ihan hyvin voi olla!

  Ja tuo aito Intia tee on ollut ihan valtavan hienossa purkissa. Tuollainen kelpaisi mullekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura, Intia teepurkki on päivittäin ahkerassa käytössä. sujautin lemppariteeni siihen, jotta voin joka päivä ja monta kertaa ihailla sitä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!