perjantai 19. elokuuta 2011

Cup of tea, love?

Olen vannoutunut teen juoja. Kahvia olen elämässäni maistanut kerran. Siksi olinkin innoissani Kirsiltä saadusta arvontavoitosta, teen juojan unelma. :D

"Soisimmepa joskus itsellemme vaikkapa kokonaisen tunnin teehetkeä varten, tajuaisimme, että elämä saattaa sittenkin olla paljon yksinkertaisempi juttu kuin yleensä luullaan."


Kaikki lainatut tekstit ovat tästä kirjasta.

Luin kirjan heti, kannesta kanteen. Ja tulen palaamaan siihen vielä monta kertaa uudestaan. Kirjassa on kaikki peri-Brittiläiset teeherkut: skonssit, lemon curd, hillot, muffinit, hedelmäkakut... reseptejä kokeilen ihan varmasti.

"Jopa The Rolling Stonesien Keith Richards, paremmin tunnettu teetä huomattavasti epäterveellisimmistä juomistaan, sanoo ettei hän kerta kaikkiaan voi elää ilman teetä."

Oi miten hyvältä tee maistui tästä suloisesta kupista, ja mulla on niitä kaksi!
Pöytäliina kirpparilta 1,50 ja kärpäskupu toiselta kirpulta 2,-. Molemmat nappilöytöjä terassille.

"Pane kattilaan kylmää vesijohtovettä. Kun pintaan alkaa nousta ilmakuplia (92-96 asteessa), vesi on sopivan kuumaa. Kattila ei saa jäädä levylle kiehumaan. Keitetty vesi ei pysty irroittamaan teestä kaikkia makuaineita."


Daalia omasta ruukusta, suosikkivärini kukissa.
Maljakko on äitiepäivälahja pojaltani vuosia sitten, tärkeä maljakko ja usein käytössä.


"Sokeria? Sitruunaa? Makuasia. Silti sitruunaa ja maitoa ei koskaan tule käyttää yhtäaikaa, sillä ne leikkaavat maultaan toisiaan."

Tuhannet kiitokset Kirsi,  ehkä maailmanhistorian ihanin ja osuvin arvontavoitto. Vannoutuneena tee- ja brittifanina (sanoin sen jo arvontakommentissanikin) olen ihan INNOISSANI. (virtuaalihalaus ja rutistus yhdeltä onnelliselta:)


Ja seuraava onkin sitten ehkä maailmanhistorian IHANIN tuliainen. Ranskalainen, hyvin hyvin vanha, tarjoiluvati. Lähes kaikki minut tuntevat tietävät heikkouteni tarjoiluastioihin, niin myös Eve.




Siis näin täydellistä ei edes ole olemassa ja se on mun!!! Olen sulatellut tätä koko kesän ja ohimennessäni aina vaivihkaa silitellyt ja ihaillut. Insinöörille on tehty jo tilaus: lautashylly on pakko saada. Ja tämä menee sinne kunniapaikalle.


Siis kattokaa ny, ooh.

Tuhannet kiitokset Eve! (sua mä halaan ihan livenä taas nähdessä :)

Olo tuntuu kovin rikkaalta, onnellisuuteen ei tarvitse lottovoittoa. 
(vaikken sitä hanttiinkaan laittaisi ;D )

Onnekasta viikonloppua kaikille, minä lähden juomaan teetä.



Joko osallistuit Ramsign-arvontaan? Aikaa on vielä muutama päivä!


18 kommenttia:

  1. Onkin todella kaunis vanha vati !
    Onnea !

    VastaaPoista
  2. Onnittelut, mukava voitto! Minäkin keittelen mielummin teetä kuin kahvia. Ja teessä on se kiva puoli, että erilaisia makuja ja vaihtoehtoja on valtavasti. Välillä vaihtelu virkistää, ja toisinaan on kiva tukeutua tuttuun ja "varmaan" merkkiin.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Voi että tuli tänne asti hyvä mieli tästä sun postauksesta! Todella saattaa tuntea, miten onnelliseksi nuo asiat ovat sut tehneet! Onnea vielä kovasti arpajaisvoitosta, tosi ihanaa, että palkinto on mennyt NOIN oikeaan osoitteeseen!! Ja kiva idea oli laittaa noita otteita kirjasta tänne.

    ja mikä tuohon Eveltä saamaasi tarjoiluastiaan tulee, niin...huoh. Todella kaunis! Se tosiaan vaatii päästä näkyvälle paikalle! Eli insinööri töihin, mars ;)

    Kyllä mullekin lottovoitto kelpais, ehkö sitten saisinkin sen puutaloni haluamalleni paikalle...mutta ei se raha tosiaan onnea tuo (helpottaa kyllä elämää huomattavasti, heh ;)) vaan juuri nämä tällaiset(kin) pienet ilot :)

    Onnellista viikonloppua sulle ja perheellesi, Minna!

    VastaaPoista
  4. Arvaas mikä on eka asia jonka sinust opin....ettet juo kahvia. Etkä Colaa.

    Jotta jos ei o skumppaa, niin aina löytyy mustaa teetä. Pussisellaista.
    Ainoa tee jota mä juon. Makeena.

    Ihanata viikonloppua♥

    VastaaPoista
  5. Wihtori: kiitos. Mulla on kummallinen tapa, että kun saan lahjaksi jotain oikein mieluista, niin menen jotenkin ihan lukkoon ja sanattomaksi sillä hetkellä. Lahja pitää ikäänkuin "sisäistää" ja sen kauneudesta tai mieluisuudesta pitää nauttia kauan. Tätäkin vatia olen ihan oikeasti silitellyt ja ihaillut monta viikkoa. :)

    Anne: Earl Grey aromatics Twiningsilta on überhyvää, mutta pidän kovasti myös erilaisista maustetuista. Rooibois orange on myös yksi suosikkini. Valitettavasti tuota ekaa ei enää saa täältä kotimaasta, on ihan pakko käydä Lontoossa, pahus vieköön! ;D
    Clippersin teet on myös hyviä.
    Mukavaa viikonloppua myös sinulle.

    VastaaPoista
  6. Liisa: kiva, että tunnelmat välittyi tekstistä. :)
    Mulla on myös toinen kummallinen tapa, en avaa lahjojani heti, vaan nautin niistä viiveellä. Paketti tuli jo toissapäivänä, mutta avasin sen vasta eilen illalla ihan rauhassa ja nautiskellen. :)
    Insinööri ihmetteli, että mitä se nyt taas kohkaa, kun ihastelin ja huokailin (hän ei juo teetä kuin viimeisessä hädässä).

    Lautashyllyn malli on jo tiedossa, nyt vaan odotellaan perspiraatiota. :D
    Onnellista viikonloppua myös teidän perheelle!

    Pepi: kahvi ja cola aiheuttaa puistatuksia, ei voi mitään. :)

    Ihanaa viikonloppua myös sinulle!

    VastaaPoista
  7. Hauskaa, mä olen kanssa viimesen päälle tee-ihmisiä. Tykkään eniten vihreestä teestä ja japanilaisesta. Täytyy vaan miettiä varaston loputtua uskaltaako japanilaista enää juoda. Olen juonut vihreää teetä myös sen terveysvaikutusten vuoksi, joten en millään haluis vetää mitään säteilevää juomaa sisuksiin;) Hieno tarjoiluvati, oikea aarre!

    VastaaPoista
  8. Onnea ihanasta voitosta....tuli juuri oikeaan osoitteeseen...☺

    VastaaPoista
  9. Heidi: japanilainen tee ja vihreä tee on mulle ihan vieraita. Varsinkin vihreä...jaiks.

    Brittiversio puolestaan on mun juttu. Olen joskus jopa ollut Lontoon Ritz hotellissa "High Tea-seremoniassa". Kello viiden iltapäivätee kurkkuvoileipineen ja pienine leivonnaisineen oli kyllä ihan omituinen kokemus. Frakkipukuiset tarjoilijat valkoiset hansikkaat kädessä ja pukukoodi oli tarkoin määritelty. Mut tee ja tarjottavat oli huippuhyviä. :)

    Irmastiina: kiitos, niin tuli. (hymyilee leveästi) :)

    VastaaPoista
  10. Täytyypä tutustua tuohon kirjaan, mielenkiintoista :) Ja vati on aivan ihana

    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  11. Kiitos sinulle Minna,kyllä tuli hyvä mieli sanoistasi,nyt oli sattuma,onnelliset tähdet ja random org.kohdillaan kun sinulle tämä osui=D Itse olen kahvin ystävä "henkeen ja vereen",mutta teetäkin kyllä juon,vanilla ja forest fruits ehdottomia suosikkeja,minä oon sitä mieltä että teen pitää tuoksua hyvälle ja sen verran englantilaistakin minusta löytyy että kurkkuleivät maistuu teen kanssa;)Tarjoilulautanen on upea ja ansaitsee kyllä pääsyn kunniapaikalle lautashyllyyn,kuulut varmasti niihin ihmisiin joille on mukavaa hankkia lahjoja kun iloitset niin vilpittömästi!Lotossa on muuten viiden millin potti,pistähän lototen;)Onnekasta viikonloppua sinullekin!

    VastaaPoista
  12. Onnea voitosta! Tuli kyllä sinulle niin oikeaan osoitteeseen, että minullekkin tuli iloinen mieli kun luin postaustasi.
    Tuliainen on myös ihana!
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  13. Onnea palkinnosta! Hienoa että se osui noin kohdilleen.
    Tuo saamasi vati on oikea herkku, kaunis ja vanha ja varmasti käyttökelpoinen:)

    VastaaPoista
  14. Merja: kirjassa on ihania reseptejä. Irlantilaisen ystäväni luona olen näitä useampia maistellut ja ne on NAM! :)
    Kivaa viikonloppua myös sinulle.

    Kirsi: olin ja olen edelleen tosi onnellinen arpavoitostani. Suklaateetä en ole raskinut vielä aukaista. :)
    On totta, että jos lahjasta "näkee", että sitä on mietitty ja siihen on nähty vaivaa, niin se saa mieleni iloiseksi. Arvontavoitto oli kuin minulle mietitty. :)
    Tuntuu, että onnekkuutta on jo ihan liikaakin, mutta kiitos. :)

    Susanne ja Mustakissa: kiitos, sananne lmmittävät kovasti. Innoissani olen edelleenkin. :)

    VastaaPoista
  15. Hmpf. Kaikille vaan tiedoksi, että Minna on sellainen ärsyttävä lahjan pihtaaja. Tekee mieli ravistella koko naista, että "AVAA NY PIRU VIE SE"!

    Mutta vati oli NIIN ihana antaa, kun olin aika varma osuvuudesta.

    Pus pus! <3

    VastaaPoista
  16. Osallistuin arvontaan, mutta nyt ei yhtään harmita, että hävisin. :o)
    Malttamattomana en aina jaksa odottaa vedenkeittimen "laukeamista" ja kaadan vedet teekuppiin vähän etuajassa. Nyt selvisi syykin siihen, miksi tee tuntuu maistuvan täyteläisemmälyä silloin.

    VastaaPoista
  17. Eve: Lahjan mieluisuutta lisäsi vielä se, että ostos oli todellinen löytö hinnankin puolesta. :D

    Paula: Ihan saman huomasin minäkin. Varsinkin töissä tauolla tulee napattua keitin ennen aikojaan ja olen aina ihmetellyt, että miten sama teelaatu on tänään erityisen hyvää. Useimmiten olen siis tehnyt teeni ihan väärin. :D

    VastaaPoista
  18. Ihanan positiiivinen ja maailmanhistoriaa täynnä oleva postaus! Onnea! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!