perjantai 13. heinäkuuta 2012

Virkattu matto, vol.2

Kolme viikkoa hujahti nopsaan, kesäloman viimeistä päivää mennään. Ilmat ovat olleet melko surkeita koko ajan, tuulta ja sadetta ja vähän lisää tuulta ja sadetta. Ulkohommat ovat olleet tauolla ja olen saanut keskittyä sisätiloissa käsitöihin sekä lukemiseen. Ei vallan huono vaihtoehto sekään.

Sain ison maton valmiiksi ja samaan syssyyn tein pikkumaton.



Isomman maton halkaisija on valmiina 153cm ja siitä ei edes tullut mitenkään ylettömän painava. Trikookuteesta olisi varmaan painanut tuplaten enemmän.



 
Pikkumatto on tehty Kauhavan Kangasaitan ohjella, maton nimi on Pikku-Paula. Virkkasin sen moppilangasta 8 koukulla. Se oli tosi nopsa tehdä, tein sitä noin päivän. Maton halkaisija on 63cm ja ohje oli todella helppo ja hyvä. Matto ei kupruile eikä käpristele, vaan asettuu nätisti ja sileästi. Näitä taidan tehdä enemmänkin, olisi mukava viedä tuliaisinakin kylään mennessä.




Isompi matto on tehty kiinteillä silmukoilla ja pienempi pylväillä muuten, paitsi viimeinen reunuskerros on kiinteitä silmukoita.




Valitettavasti olen joutunut kerimään ja repimään kuteita sisällä ja huoh, sitä pölyn määrää. Aina kun on vähänkään kuivaa (sitä ei ole ollut usein) istun terassilla ja kerin, revin, kerin, selvittelen ja taas kerin. Talven varalle on saatava varastot täyteen. :)




Seuraava matto on jo tuloillaan ja tällä kertaa siinä ei ole yhtään sinistä! Mansikoiden punaista ripauksella sorbetin valkoista, kuten viime viikonlopun jälkkärissäkin. :)
Makoisaa viikonloppua kaikille, hyvää lomaa lomailijoille ja tsemppiä töissä oleville tai sinne palaaville!


18 kommenttia:

  1. IHANAT MATOT!
    Etenkin isompi on mun mieleen, hempeät värit :)
    Mulla on iso pussillinen matonkudetta ihan tuhannen solmussa... just kuljettelin sitä(KIN) muovikassia asunnossta, että mihin helvettiin tälläisenkin laittaisin. Tarttee ryhdistäytyä syssymmällä. jos tekisin vaikka ton pienemmän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nipsu. :) Eiköhän sulla hommaa piisaa muutenkin ilman virkkausta tällä hetkellä. Syksy on ihan yhtä hyvä kuin ensi kesäkin. ;)

      Poista
  2. Täältä lähtee kunnioisusta sinne suunnalle aaltoina.

    Ite noita virkkailen myös (trikookuteesta), joten tiedän, että vaikka sulla meni "vain" noin päivä tohon pieneen, niin onhan se niin, että ei kukaan sulle kunnon tuntihintaa siitä maksaisi, jos sen möisit. Jos oman arvon tuntevana käsityöläisenä laskuttaisit tosta pienestä keskiverto asentaja Arskan hinnoilla esim. neljän tunnin työn, eli 160 euroa ja kuteet päälle, pidettäis sua hulluna, vaikka todellisuudessa saatoit tehdä sitä jopa 8 h.

    Toi Paulan ohje on menny multa ihan ohi. Pitääpä kattoa tarkemmin Kangasaitan sivut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itelle tehtynä ei laske tuntipalkkoja. :)
      Niillä on muitakin uusia ja kivan näköisiä ohjeita, pitkästä aikaa kävin katsomassa.

      Poista
  3. Pitäis keksiä paikka mihin noita mattoja sais tyrkättyä, niitä on niin kiva tehdä, mutta kun ei niitä määräänsä enempää tarvitse.
    Nättiä mattoja molemmat, mä tykkään myös tuon ison väreistä -ja pienen mallista :)

    Ensimmäinen työviikko alkaa olla pulkassa, kai tähänkin taas tottuu ....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on jo kaikille paikat, lisääkin voisi tehdä. Tai siis teenkin parasta aikaa.
      Loman lopetus ahistus iski jo viime viikolla. Ensi viikon jälkeen olen viisaampi asiassa minäkin. :[

      Poista
  4. Ihania mattoja!! Pirtsakka tuo värikäs:)
    Itse printtailin just eilen Kangasaitan sivuilta uusia malleja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, näitä on kiva tehdä ja niihin tulee vimma. :)

      Poista
  5. Loistavia. Toi pikkumaton ohje taitaa hypätä munkin koukulle.
    Toivotaan aurinkoa loppulomaan!

    PS. teidän etuoven edessä ei ole kuoppaa, täällä näyttää kovin oudolta ja tasaiselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, se on helppo ja nopsa tuo pieni.
      Insinööri kertoikin jo, että maisemat ovat muuttuneet. Huomenna sen näkee sit. :)

      Poista
  6. Kätsä emäntä siellä ollut taas koukun varressa kiinni,joko on känsä kämmenessä:)Aikoinaan kun opiskelin verhoilijaksi niin yks vanhempi mies joka oli niitä ihmisiä joilla tuntuu olevan taito kuin taito hallinnassa sanoi että rakkula kertoo harjoittelijasta ja känsä osaajasta,arvaa vaan olenko saanut monet hyvät naurut itseni kustannuksella tuosta kun on milloin virkkaamisen,milloin haravoinnin ja milloin minkäkin homman seurauksena rakkula kädessä,melko kaukana siitä osaajasta siis:D
    Kauniita on molemmat matot,taidan käydä tuo pienemmän ohjeen kurkkaamassa,onko se helppo vai " helppo",jos ihan oikeasti on helppo niin voisin meidän minivessan lattialle tuommosen kanssa tehdä,taitais just ja just sopia...
    Äkkiä se loma aina humahtaa,toivottavasti vältyt siltä loman jälkeistä Ängri pöödiltä vai mikä se nyt olikaan;)
    Makoisaa viikonloppua sullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei känsää, mutta jännetuppi vaivaa. :) Ja on se Kirsi ihan helppo, looginenkin vielä kaupan päälle.
      Taitaa muuten olla yksi kiukkuinen tipu maanantaina, huoh.

      Poista
  7. Heissan anonyymi! Onneksi en tehnyt mattoa sinulle, kun et pidä väristä. Pieni sininen lähti tuliaisiksi ihmiselle, joka pitää paljon sinisestä ja tein itselleni uuden lähes samanlaisen. Sopii ympäristöönsä hyvin. Hyvää kesää sinulle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hupsista, poistin vahiingossa jo kertaalleen julkaisemani anonyymin kommentin sähköpostin kautta. Piti poistaa se sähköpostiviesti, eikä kommenttia. Yritin palauttaa kommentin takaisin, mutta se oli myöhäistä.

      Tarkoituksena ei ollut poistaa kommenttia, sorry! Minulle kyllä saa kommentoida myös sitä, jos ei pidä jostain (sekä anonyyminä että myös nimellä).

      Poista
  8. Hei.

    Olen aloittanut virkkaamaan pientä paula mattoa. Kysyisinkin sinulta että miten teet kun kierros tulee loppuun.Ohjeessa sanotaan että pitää tehä pylväs edellisen kierroksen ketjusilmukkaan. Mulla ainakin jää reikiä kun kierros aloitetaan 3 ketjusilmukalla.Osaisitko auttaa.Kova hinku olisi virkata mutta kun ei oikein luonnistu.

    VastaaPoista
  9. Sama ongelma kuin viimeisellä kommentoijalla, kovasti olen koittanut netistä kaivaa vastausta tähän.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!