sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Virkattu matto, vol.3


Virkkausinto ei vaan näytä loppuvan, mutta tällä erää nämä ovat viimeiset. Ainakin ennen seuraavaa. :)
Puna-valkoisesta trikookuteesta tein maton Taloon Maalle etukamariin terassin oven eteen. Virkkasin 10 koukulla ja tein niin suuren kuin kuteita riitti. Maton halkaisija on 78 cm.
Matto on virkattu pylväillä, mutta otin silmukan vain takareunasta. Raita-efekti näyttää mielestäni hyvältä, vaikka vähän hukkuukin kuteen kirjavuuteen. Viimeinen kerros on kiinteitä silmukoita, koska kude ei riittänyt enää pylväskerrokseen.
Karvainen hoitolapsi tykkäsi maata auringossa ja oli sitä mieltä, että matto on tosi hyvä. Ainakin sen päällä oli kiva maata, kun mentiin sisälle. :)

Ensimmäinen Pikku-Paula lähti tuliaisina maailmalle ja koska moppilankaa jäi vielä, niin ajattelin tehdä toisen itselle.
Tämän olen tehnyt 8 puikolla, kuten edellisenkin. Kude ei ihan riittänyt, joten viimeinen kerros piti tehdä toisella värillä. Ihan kiva noinkin.
Maton halkaisija on 64 cm. Reunassa oleva trikookude oli inan paksumpaa kuin moppilanka ja siksi mielestäni reunan aaltomaisuus korostuu enemmän kuin edellisessä, joka oli tehty kokonaan moppilangasta. Voi olla, että siihen vaikuttaa myös värin vaihtuminen.

Kolmas matto on tehty kaupunki-kotiin.
Matto on tehty Kauhavan Kangasaitan ohjeella, kuten Pikku-Paulakin. Mallin nimi on Tähti-matto. Virkkasin trikookuteesta 10 koukulla ja sen halkaisija on 89 cm. Ohje oli hyvä ja melko helppo tehdä.
Vähän jouduin aina välillä venyttelemään reunaa kerroksien jälkeen, kun se tuntui kääntyvän kippuralle. En vielä höyryttänyt tai kastellut mattoa, mutta tässä mallissa se täytyy tehdä. Sakaroiden alkukohdassa tuntuisi olevan melko paljon tavaraa ja se nostaa keskiosan kupruille. Ei kuitenkaan mielestäni niin paljon, että haittaisi ja että sitä ei saisi kastelemalla oikenemaan.
Kude on harmaa-mustan kirjavaa ja tässäkin se loppui hieman kesken. Viimeisen kerroksen nirkkoreuna jäi tekemättä, mutta mielestäni se ei haittaa. Voisi olla melko hankalakin tehdä paksuhkosta trikoosta.

Nyt on matto-talkoot tältä erää tehty. Mielessä kyllä polttelee muutama idea, mutta oikea käsi alkaa olla melkoisen romuna. Antaa käden levätä vähän aikaa ja palataan ehkä asiaan myöhemmin.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!


8 kommenttia:

 1. Kyl mä kadehdin tosta maton teko taidosta, noi on NIIIN kauniita :)

  VastaaPoista
 2. Onpa hyvän näköisiä mattoja! Joutuuko ihan kokeilemaan ;)
  Kuteen virkkaus on kyllä työlästä puuhaa, ei kauhen kauaa pysty kerralla tekemään. Joten huilaas hetki ennenku uutta aloitat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Trikookude on erityisen hankalaa ranteelle. Lakanoista revitty kude on kevyempää ja helpompaa virkata. Kauhavan oheissa oli monta muutakin kivaa mallia. :)

   Poista
 3. Upeita mattoja kaikki, tuo tummanharmaa tähti kaikista hienoin! Kyllä olet taitava ja viitseliäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko, tykkään itsekin tuosta viimeisestä ehkä eniten. :)

   Poista
 4. Ihania:) Kyllä tekis niin mieli ens viikolla virkata yks matto, kun loma alkaa, pitäisköhän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua onnellista, loma vasta edessä. Virkkuu on mukavaa sadepäivän hommaa, jos sattuu lomalla satamaan. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!