sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Haikeutta ja muutama kirppislöytökin


Haikeus on hiipinyt sieluun, kesäloma on ohi ja tänään aamulla tunsin jo syksyn olemassaolon koillistuulen puhaltamana. Miten tässä taas näin kävi? Eihän se kesä ehtinyt edes alkaa vielä. Missä ovat ne huolettomat ja aurinkoiset kesälomapäivät vailla aikatauluja ja arkielämän paineita?

Typeräähän se on, surra kesän loppua jo puolessa välissä. Se on joka vuosi sama juttu. Tiedän, että elokuu on tulossa vasta ajan päästä ja tuo mukanaan pimenevät lempeät illat. Tiedän ja silti haikailen. En haluaisi sanoa, että kesää on vielä jäljellä. Kliseisen ärsyttävää, mutta niin totta.
[Bongatkaa muuten elokuussa, että kuinka monta blogikirjoituksen otsikkoa on "Vielä on kesää jäljellä"...]




Istutin ruukkuihin toukokuun lopulla daalioita ja yöpakkasen pirulainen puraisi latvat. Vasta nyt alkavat kukkia uudelleen. Näillä on kesä vasta alussa.

Luin haikean ja lempeän kirjan yhdeltä istumalta viime yönä ja nukahdin itkunsekaiseen uneen. Oli ilmeisen sopiva mielentilaani. I'm feeling blue, ostoksiani myöten.




Talossa Maalla on paljon sinistä, kaupunkikodissa ei yhtään. Ehkä siksi jaksan vieläkin innostua sinivalkoisen rauhallisuudesta, sen raikkaudesta ja tuttuudesta. Ei ehdi kyllästyä, kun sitä on pieninä annoksina. Sininen on ihan out sisustuksessa tällä hetkellä. Se taas sopii minulle, kirpparilla kaikki siniset ovat ylettömän edullisia, kun ihmiset haluavat päästä niistä eroon vanhanaikaisina. Upea parisängynpeitto (250x250) oli myynnissä ja kuin nenä päähän tänne. Hinta oli vaivaiset 8 euroa. Ei haittaa yhtään, että se on teollista tuotantoa ja vähän kulunut. Vähän kulunut sopii hyvin tänne.




Purkkivimmakin on edelleen voimissaan, mihinkäs siitä pääsisi. Sininen vasemmalla on jo käytössä, teetä sisältää nyt, kuten ostettaessa uutenakin. Takana oleva Van Houtenin kaakaopurkki on uutta tuotantoa, mutta älyttömän kaunis mielestäni.




Jalallinen haaleansininen lasimalja huusi perääni. Ensin en ollut ostaa, mutta hinta oli sopiva (2,20) ja olen aivan heikkona jalallisiin astioihin. Järjettömän kauniita kattauksessa ja sellaisenaan ja järjettömän hankalia säilyttää missään ja pestä. Melko järjetön ostos siis, mutta onko tunneostamisessa ikinä mitään järkeä. Sitä paitsi, käytössä se on ollut ostamisesta lähtien. Se ainakin on järkevää.




Italialaista keramiikkaa kynttilänjalka. Olin jo kävellä ohi, kun Eve käski ostamaan. Sopii kuulemma täydellisesti terassille kesäkeittön viereen. Tottakai se sopi. Sopii myös tuvan pöydälle, jossa se on ollut käytössä koko kesän. Pidän siitä, että ruokapöydässä on paljon erilaisia kynttilänjalkoja ripoteltuna ja sinne tänne. Tämä käy yksistäänkin. Monet teistä varmaan ajattelevat, että ihan kamala. Onneksi meitä on moneen junaan, että kirpulla kauppa käy. ;D




Tästä taas ainakin kaikki pitsin ystävät huokailevat, että IHANA! Niin minäkin, pöytäliina on kooltaan 135x135 ja täydellisessä kunnossa. Ei tahraa, ei reikiä, ei kulunut ja hinta oli vain 20 euroa. Meinasin pökrätä, mutta ryhdistäydyin ja marssin kassalle. Ohimennessäni nappasin vielä neljä kenkälestiä ja olin tyytyväinen.




Lestit ovat lasten kokoa 25-31 ja ihan mahottoman suloiset. Mietin vielä, että otanko kaupunkiin mukaan vai jätänkö tänne.

Meillä on muuten ihan kumma naapuri, tai siis sen työajat. Jokaikinen sunnuntai-aamu se aloittaa raivaussahalla tai moottorisahalla päristelyn jo ennen kahdeksaa. Ukko on eläkkeellä ja luulisi sen voivan tehdä sitä muulloinkin. Tai sitten se yrittää häätää meidät sunnuntain terassiaamupalalta huisin nevadaan. Hukkaan on mennyt koko vaiva. Keli on pitänyt huolen siitä, että terassiaamupaloja ei ole liiemmin tänä kesänä vietetty.




Ja mitä olisi sininen ilman valkoista? Tupaan, ruokapöydän päälle, hassu ja epäkäytännöllinen valaisin. Nyt jo huokailen, että millä sen pölyn tästä puhdistaa. Valaisin on iso, tarpeeksi iso ison pöydän päälle.




Oijoi, kun olen iloinen tästäkin.

Kätevä emäntä puolestaan on ahkeroinut ihan turhaan matonkuteiden repimisessä, höh. Ei tarvitse kuin kävellä kirpulle ja ostaa valmiina.




Kuusi kiloa valmiiksi leikattuja ja kerittyjä kuteita maksoi 6 euroa. Siis euron kilo, pöh uurastukselleni. Toisaalta taas tässä voi tuntea itsensä hyväksi ihmiseksi, kun autan mummo parkaa tienaamaan. Vapisevalla käsialalla kirjoitettu hintalappu 1,75 euroa oli hellyyttävä. Sininen krimplenemekko (mummo ei koskaan käyttänyt crimpleneä c:llä), vanha pöytäliina ja muutama pusero päätyy aikanaan uudeksi matoksi koukullani.

Ihan turhaa oli huoleni siitäkin, etten enää osaisi kirjoittaa tänne mitään. Kiitos sinulle, jos jaksoit loppuun asti lukea näitä hujan hajan leviteltyjä ajatuksia.

Nyt on metsäläisen mökkihöperön aika ryhdistäytyä. Kammata tukka, vaihtaa lökäverkkarit pillifarkkuihin ja kietaista korkkarit villasukkien sijaan jalkaan. Nyt alkaa kaupunkielämä, työt ja arki. Jipii, yritän iloita moisesta.
Pääseehän tänne taas ensi viikonloppuna.

Voikaa hyvin ystäväiseni, nauttikaa kesästä!


22 kommenttia:

  1. Et sinä niin pitkää postausta jaksa kirjottaa ettei sitä jaksaisi lukea,aina ilahtuu kun näkee uuden jutun lukulistalla:)
    Kirppislöytökateus täällä kyllä usein meinaa nostaa päätään,varsinkin kun itse en ole viime aikoina löytöjä tehnyt,erityisen mielelläni törmäisin kanssa tuommoseen pitsiliinaan,hirmuisen kaunis ja mihin hintaan!!
    Kauniita löytöjä muutenkin ja kai sä TAAS oot edellä aikaasi,eilen luin jostain että sininen on tulossa kuumimmaks hotiks taas,erityisesti astioissa,kätsän emännän lisäks siis trendisetterin taipumuksia sulla:)
    Joo ei kannata ola ängri böödi,hot chicki on paaaaljon mukavampaa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liina oli kyllä ihan oikea löytö, siitä voi vapaasti olla kade. ;D
      Vai että trendsetter? Taidan olla vaan ihan rehellisesti vanhanaikainen, hih. Sitäpaitsi, kun pysyy valitsemallaan linjalla, niin aina 20 vuoden välein on trendin harjalla. ;D;D
      Kuuma on tipu jo nyt, imuroin ja luuttusin just. :)

      Poista
  2. Hyvin jaksoi :)
    Sinisen melankolian keskellä iski mulle silmää tuo uusi VanHouten....uustuotantoa?....onks noita oikeesti jossain myynnissä vai oliko tuo vain satunnainen kirpparilöytö??
    Mä niin huolisin tommoisen :)

    Pitisist en sano mitääm, mää mykistyin!!
    Ja noi lestit, voi pojat kuin ihanat!

    Teretulemas taas työssäkäyvien kastiin, kyllä tästä selviää hengissä.
    Jotenkuten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Van houten on kirpulta sekin, maksoin 40 senttiä. Pohjassa on viivakoodi ja teksti kapo duty free. En tiiä, että saako ostaa Suomesta tai ylipäänsä enää mistään.

      Yritän olla valmistaunut, verkkarit on jo pesussa. ;D

      Poista
  3. Oletpa tehnyt hyviö löytöjä! Liina on tosi hieno ja sini/valkoinen ON raikas yhdistelmä ja mitäs noista trendeistä, tärkeintä on että on itsellä hyvä olo värien keskellä.
    Hyvihän tuo juttu luistaa, ihan loppuun asti luin :) enkä pitkästynyt!

    VastaaPoista
  4. Muista sitten ensi viikonloppuna varautua sienimetsään! Kirppiksiltä löytyy joskus todellisia aarteita. Ensi kesänäkin on taas KESÄloma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kai sentään vielä?
      Niin ja jätin yhden viikon vielä syksylle, suppilovahveron metsästykseen. :)

      Poista
  5. Aivan ihania löytöjä!
    Rakastan sinistä väriä...jossakin määrin...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sininen on aina kulkenut mukanani, ainakin jossain. :)

      Poista
  6. Oikein arvasit tuo pitsiliina pisti huokailemaan ! Ja nuo pienet lestit on tosi suloiset :) Itse olen ehtinyt huonosti kirppuilemaan, mutta lähiviikkoina asiaan tulee parannusta.
    Paluu arkeen loman jälkeen on aina rankkaa, mutta koita selvitä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) pitsi on aina ihanaa ja tuosta pidän erityisen paljon.
      Eiköhän tässä selvitä, niin on joka vuosi selvitty. :)

      Poista
  7. Olethan kaikkea kivaa löytänyt - noi purkit on toosi ihania!
    Ja ole onnellinen, että on työ johon palata!! Onhan niitä vapaapäiviä työnkin lomassa ja lämpösiä iltoja vielä pitkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä oli kerättynä monen viikon saalista. Vaatteita en laittanut lainkaan, ihania löytöjä on tullut niistäkin tehtyä. Monta uutta lempivaatetta. :)

      Olen iloinen kyllä, tein 20v. pätkätöitä joten sekin on tullut tutuksi, että loman jälkeen ri ole paikkaa mihin palata. :)

      Poista
  8. Kivasti kirjoittelit:) Ei tehnyt tiukkaakaan lukea loppuun. Ihana liina! Minulla on kirppislöytö sängynpeitto joka on usein meidän sivustavedettävän patjan päällä. Maksoi muistaakseni jotain 20-30 euroa ja olen siihen ostokseeni ihan hirmu tyytyväinen. Vähän kade tuosta liinasta;d

    Minulla on aina vähän jotain sinistä. Se on hyvä väri, siihen ei edes kyllästy!

    Koita kestää taas arki, siitä se lähtee rullaamaan. Nämä sadesäät masentaa olipa lomaa tai ei..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, rumosuoni lähti auki. :D

      En voi sille mitään, että päässä soi Jukka-Poika "älä antaudu angstin valtaan... " En ainakaan vielä ole anatutunut, heh.

      Poista
    2. Pakko vielä vastailla kun otit tuon Jukka-Pojan puheeksi. Siis minua samalla naurattaa ja itkettää kun kuulen sen piisin älä tyri nyt..se on niin "juntti" ja samalla niin osuvasti sanoitettu, ja ne sen sävelet jää soimaan päähän, tykkäs tai ei:D

      Poista
    3. Jep, se on ollut mulla korvamatona viimeiset 4 päivää, huoh. Mutta sopii just työn aloitukseen ... älä lyö yli nyt... pitää osua näppiksellä tarkkaan, ettei lyö kirjaimista yli, heh. :)

      Poista
  9. Ihana pitsipeitto ja nuo pienet lestit!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!