keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Mustalla terästetty ja yllätyspaketti

Aina jotain tupshtaa valmiiksi asti, mutta maali pysyy samana! :D

Tällä kertaa  käsittelyssä on ollut Ikean kirjelokerikko. Näitä myytiin alennuksella, olisikohan ollut 4,95 (?).



Ihan pelkkä sininenkin oli ihan ok, mutta löysin clas ohlsonilta (huom! kirjoitettu pienellä, koska kuvastossakin on) tarrakirjaimia ja pitsitarraa ja pitihän niitä johonkin käyttää. Mielestäni ne terästivät mukavasti muuten niin simppeliä lokerikkoa. Numerot ei tarkoita mitään, kunhan liimailin vaan.

Toinen kuva ihan vaan sen takia, että uudessa kamerassani on jännä toiminto...


Kameran näytölle voi valita halutun värin ja ainoastaan se näkyy värillisenä, muut värit mustavalkoisena. Ei ehkä mikään riemuvoitto kuvauskohde (siis tuo ympäristö), mutta on se vaan niin kiva leikkiä!


Tänään sain postissa kälyltäni ihanan yllätyspaketin, voi onnen päivää!



Revontulihuivi ja juuri minulle mieluisissa väreissä! 
Kortissa luki, että tässäpä pieni, toivottavasti mieluisa, lahja meiltä sinulle. Tähän täytyy oikein huokaista, olen suunnitellut pitsihuivin tekoa jo pitkään, mutta en ole vielä uskaltanut kokeilla. Sain vinkin Junidunilta, että revontuli olisi juuri se huivi, josta kannattaa aloittaa ensimmäisen huivin tekeminen. No nythän mun ei tarvi, kun sain sen yllättäin ja pyytämättä, kuten entinen tyttö fakseja.

Tuhannet kiitokset sinne Itä-Suomeen! 
Mieluisa on lahja ja mielestäni ei mikään pieni.

Mukavaa keskiviikkoa kaikille lukijoille, uusia kirjautuneitakin lukijoita on tullut taas lisää. Tervetuloa, iloinen olen kaikista teistä.

sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Jotain pientä

Maalaushommat jatkuu, jotain on jo valmiinakin.


Kirpparilta ostetuista metallisista leivosvuoista tein jääkaappimagneetteja. Ja leikin taas dymolla, se on ihan paras! I'm in love!


Kummin päin te näette leivosvuokien olevan, pohja ylöspäin vai pohja alaspäin?


Tihrustin ja kummastelin, kun tuntui, että silmät tekee tepposia. Otin jopa yhden vuoan käteeni, mutta ei auttanut kuvan optiseen harhaan yhtään. Vastaatkas ensin, niin kerron myöhemmin, että kumminpäin ne ovat! ;D
Ja nyt ei saa ajatella loogisesti vaan pitää vastata sen kumman näkee...

Leppoisaa loppusunnuntaita ja mukavaa viikon alkua kaikille!

perjantai 25. maaliskuuta 2011

Ilo, Rakkaus, Onni


Kehykset Ikea 1,75/3 kpl, maali Biltema ~2,-/prk, lautasliinat clas ohlson 1,95/50 kpl pkt. Vanha dymo kirppikseltä 1,- ja nauhat siihen clas ohlson 5,65/ 3 eri väristä metrin pätkää. Ruotsalaiset jyrää siis.

Hyvä mieli, pikkurahalla.

tiistai 22. maaliskuuta 2011

Verstashommia välillä

Virkkuukoukkuaminen on nyt ihan in, luonteeni mukaisesti tekeminen on vimmaista ja kun johonkin ryhdyn, niin en pääse siitä irti. Ostin sunnuntaina uuden koukun ja mattokin on nyt tehtynä. Aloitin isoäidinneliöitä ja niitäkin on jo tusina valmiina. Koukun koko tosin pieneni kasista neljä puoloseen. :)

Kaipasin väliin kuitenkin muuta touhua. Ostin viime vuoden aikana (ja ehkä edellisenkin) melkoisen kasan puisia sorvattuja kynttilänjalkoja. Osa niistä oli hääkoristeina ja ajatukseni oli tuunata ne häiden jälkeen mattamustalla yhtenäiseksi kollaasiksi kaupunkikodin kierreportaiden kulmaukseen. Jotenkin vaan ajatus ei ihan iskenyt (mattamusta maalikin oli jo ostettuna) ja pyörittelin kynttilänjalkoja jo melkein kirppikselle asti.



Tämä on kokoelmasta suurin, korkeus on reilut 60 cm. Muistaakseni maksoin tästä kirpulla muutaman euron.



Väri on haalean-vihertävän-sininen, valokuva vähän vääristää väriä (ja tietysti keinovalaistus). Maali on täysin matta, kiiltely johtuu maalin tuoreudesta. :D


Jätin yhden vielä valkoiseksi, tai siis näistä yhden. Varastossa on aika monta vielä... Taloon Maalle ovat menossa. Sitten joskus kesämmällä. Mistä tulikin mieleeni, että tänään oli kertakaikkisen ihana ja lämmin kevätpäivä. Ihan selvästi kesän enteitä (toiveikkana ajattelee hän)!

Tunnelmallista tiistaita ja ihanaa viikkoa kaikille lukijoille. 
Uusiakin lukijoita on ilmestynyt, kiva juttu. Tervetuloa mukaan!

lauantai 19. maaliskuuta 2011

Uups, mitä tapahtui?






Olisi pitänyt ommella tänään, ei mennyt kuin Strömsössä. 


perjantai 18. maaliskuuta 2011

Tuunattu

Viikko on mennyt vähän alavireisesti, ajatukset karkailee ja murehdin asioita, joihin en voi vaikuttaa mitenkään. Ja jotka eivät periaatteessa kuulu minulle puolen puupennin vertaa. Vaan minkä sille luonteelleen mahtaa? Järjellisellä tasolla asiat ymmärtää ja käsittää, mutta tunnetasolla mennään hullunmyllyssä.

Blogistaniassakin olen poikkeillut vain satunnaisesti ja täytyy myöntää, että pikkubreikki on tehnyt ihan hyvää.  Yksinkertainen virkkaus sujuu missä mielentilassa vaan ja jos sormet kestää, niin sitä voi tehdä loputtomiin.

Olen jossain määrin Ikea-fani (aika vahvasti sanottu, mutta melkolailla totta kuitenkin) ja yksi parhaista Ikean pikkutavaroista on tämä:


Tylsähän se on ja vähän kamalan näköinenkin, mutta ehdottomasti käytännöllinen. Näitä on meillä useita ja tämä yksi löytyy kylppäristä. Matonkuteiden ostokeikalla löysin myös nyörin tapaista puuvilla-pellavalankaa (?). En tosin ole varma laadusta, kun myynnissä oli vain vyyhti ilman tarkempaa tietoa. Lappajärven värjäämön lankaa se kuitenkin on. Siitä sitten virkkasin tälläisen:



Sujautin Ikea pömpelin putkeen.


Jojonkin lisäsin etureunaan, ehkä kuitenkin mietin vielä, että jätänkö sen tuohon vai en. Ihan pelkkä kiinteillä silmukoilla virkattu putki oli sellaisenaankin aika kivan näköinen.


Väri on tietysti sävy-sävyyn maton kanssa. (Hih, suunniteltu vahinko!) Alunperin mun piti tehdä ihan vaan tavallisia säilytyskoreja, mutta "ahaa-idea" putkahti matkan varrella ja suunnitelmat muuttui. Aika tavallista mun projekteissa.



Nyt mietin, että virkkaisinko vai ompelisinko. Kas siinä pulma!

Kevaistä viikonloppua kaikille!

sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Jojotuttaa

Virkkaukset topissa (pahus!), sormen lepuutus on meneillään. Tekemisen hinku on kova, joten toimettomana ei silloin osaa olla. Tilda-kirjaa selatessa tuli taas mieleeni nämä jojot. Näitäkin olen suunnitellut jo monen monituista kertaa, mikä lie etten aikaisemmin ole aikaiseksi saanut.



Mikä ei kuulu joukkoon? ;D

Jatkosijoituspaikka näille on jo mietitty, mutta mielihän voi muuttua vielä moneen kertaan, joten ei siitä sen enempää. Kaksi jojoa on tehty uusista kankaista, kaikki muut ovat kirpparilta kierrätystä: lasten vaatteita, esiliina, paitis... napit ovat myös kirppikseltä.

Näitä on rentouttava ja leppoisa tehdä, huomaamatta tulee valmista. Seuraavaksi siirryn seuraavaan väriin ja jojottelu jatkuu.

Mukavaa ensi viikkoa kaikille!



lauantai 12. maaliskuuta 2011

Pienempi ruusu

Missä tämän mopon jarru on? Tai kun tietäisi edes, että missä on kaasu, niin vois päästää kahvasta irti.


Pikkuinen "juhannusruusu" kylppäriin, halkaisija on noin 75 cm. (Se edellinen moppilangasta on noin 100 cm halkaisijaltaan.) Malli on vähän sovellettu, jätin kerroksia väliin.


Reunan purkua vielä mietin, silmukoita on jonkin verran liikaa ja reuna ehkä vähän aaltoilee. Voi olla, että laiskottaa ja matto kelpaa tuollaisenakin.

Ihanaa lauantaita kaikille ja tervetuloa uudet lukijat! 
Kiva kun löysitte tänne. :)

tiistai 8. maaliskuuta 2011

Lähes valmista

Olen pitkään jo yrittänyt tehdä juhannusruusua, mutta en ole vielä onnistunut. Rinsessa on niitä tehnyt jo oikein sarjatyönä, tässä viimeisin. Virkkauskäsialani on tiukka, kuten neulomisessakin. Paksu trikookude virkattuna on ollut kuin peltiä ja hermostuksissani olen purkanut tekeleet.

Nyt löysin kuitenkin moppilankaa Ylöjärven vahinkotavaramyymälästä ja -klik- sanoi kude, virkkaaja ja malli tällä kertaa.


Matto on viittä vaille valmis, muutama terälehti uupuu. Moppilanka maksoi 7,- kilo, eli kutakuinkin alle puoleen hintaan normaalista. Värivalikoima oli rajallinen, tämä haalean punainen, haalean sininen ja tumma violetti. Sain kulumaan kudetta vähän yli kilon. Olisin ehkä saanut tehtyä sen juuri ja juuri kilosta, mutta sormet on näppärämmät kuin äly ehtii lukea... :D Muutama virheellinen kerros tuli tehtyä. Ilman niitä ehkä olisin saanut tehtyä maton yhdestä vyyhdestä. Onneksi kuitenkin ostin kaksi, ei loppunut kesken kuitenkaan.

Samasta paikasta ostin värjättyä matonkudetta 3,- kilo. Kude on ihanan ohutta ja mielestäni juuri sopivaa virkkaukseen. Ja värikin oli kohdallaan minulle.


Kuvasta näkyy, että matonkude on lähes saman vahvuista kuin moppilanka. Virkkasin kasin koukulla ja se ainakin sopi minun käsialaani.


Eurokankaassakin tuli poikettua, näistä on mielessä yksi tilkkutyöprojekti. Ylimmäinen ruskeapohjainen kangas on oma projektinsa, mutta saa nähdä kuinka molempien käy.

Eurokankaaseen oli tullut myös Amy Butlerin kankaita. Värien paljous ja ilotulitus hämmensi minut ihan täysin ja silittelin melkein jokaisen kankaan yksitellen (tästä asiasta kommentoinkin jo Paulalle aikaisemmin). Butlerin kankaat ovat sekoitus Guildia ja Tildaa, mielestäni hurmaavia. En kuitenkaan ostanut vielä mitään niistä, jotenkin pökertyneenä hipsin tilkkutyö-kangaslaarille ja ostin nämä Butleriin verrattuna tylsät kankaat...

Rakkaani osti muutamia kirjoja ja kylkiäisenä sai valita yhden kaupan päälle.



Näitä Tildan kirjoja olen haaveillut, mutta hintaa on ollut sen verran, että en ole koskaan oikein raskinut. Nyt olen innosta puhkuen selaillut kirjaa ja ihania ohjeita siinä on. Kuvan kankaat sopisivat muuten moneen Tilda-ohjeeseenkin...

(Tampereen seudulla asuville vinkki:
Vahinkotavaramyymälän myyjät sanoivat, että heille on tulossa lisää yllämainittuja tuotteita. Lisäksi siellä on ohutta ja paksua paperilankaa, paperiniiniä, värjättyjä hamppu(?)lankoja, samettilankaa. 
Yhdessä huoneessa siellä oli myös Eurokankaan varastoa, vetoketjuja, nyörejä, nappeja ja kankaita. Ilmeisesti ne ovat siitä Kruunukalusteen palosta vakuutusyhtiön kautta kiertäneitä. 
Viime lauantaina siellä kävi todellinen kuhina, kun Wigrenin lihajalostamon konkurssipesän leikkeleitä ja muita myytiin pilkkahintaan pois...)

Iltamyöhäisellä vielä toivottelen Hyvää Naistenpäivää kaikille!

sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Olemisen siedettävä keveys

Lauantai on yhdessä perjantain kanssa päivä, jolloin on tapana viettää muita viikonpäiviä useammin juhlia ja viettää vapaa-aikaa, kuten esimerkiksi käydä elokuvissa tai ravintolassa. [lähde wikipedia]

Ihana päivä ihanassa seurassa ja ihanissa paikoissa. Kotiseutumatkailua, loistavia makuja ja parasta seuraa. Eihän se voi olla muutakuin hyvä päivä.

Aamupäivän kahvittelut täällä.








Antiikki Pehtoori on noin 20 minuuttia Tampereen keskustasta kolmostien varrella Vaasan suuntaan. Tässä kahvitteluympäristössä silmä ja sielu lepää. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, jos antiikki ja kuvien mukainen tyyli kiinnostaa.


Ja lounas täällä.








Neljä Vuodenaikaa ravintola Tampeereen kauppahallissa valittiin Suomen 50 parhaimman ravintolan listalle. Ei ihme, ruoka on loistavaa, palvelu erinomaista ja miljöö ainutlaatuinen. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, jos ei ole tuttu ennestään.


Lisää valokuvia löytyy Rinsessalta täältä.  Kiitos Eve ihanasta päivästä!
[Otsikon vääntely oli pakko tehdä, tälläistä keveyttä sietäisi useamminkin.Ei millään muotoa sietämätöntä, kuten alkuperäinen teksti olisi]

Aurinkoista sunnuntaita!

perjantai 4. maaliskuuta 2011

Ajatuksia

Eräs läheiseni kysyi, että onko sinulla ikäkriisi. Jatkoi  vielä, että en olisi koskaan uskonut, että sinulla olisi. Ajatus jäi vaivaamaan.

Siis kaikkihan alkoi tästä, kun sain kirjeen poliisilta. Tai siis Trafijoltain. Näkökyky pitää tarkistaa ajokorttia varten, kun täytät 45. Sen jälkeen on postissa tippunut tasaiseen tahtiin optikkoliikkeiltä mainoksia: Tervetuloa ikänäkötarkastukseen. Suutuksissani päätin, että menen sille optikolle, joka ei lähetä minulle kirjettä asiasta. Vaihtoehdot alkaa olla vähissä.

Onhan ihan totta, että nuoruuden hehkua on turha etsiä tästä naamasta. Huomaan innostuvani asioista, joista en voinut edes kuvitella olevani kiinnostunut 20 vuotta sitten (luojan kiitos!). Olen enemmän sinut itseni kanssa, tiedän mitä haluan ja olen ehkä onnellisempi kuin olen koskaan elämässäni ollut.

Joskus kuitenkin on sekunnin murto-osan hetken viiltäviä tunteita jostain kokonaan menetetystä ajasta elämässä.

Istuin hämyisessä salissa yksin, katselin ihmisiä ympärilläni ja olin ulkopuolinen kaikille siellä oleville. Tunne oli hyvä - pidän olostani kaupungin keskellä tuntemattomana kaikille muille.

Kuuntelin ihmisiä, join paikan tunnelmaa ja riemuitsin sisäisesti sille tilanteelle ja omalle tunteelleni tilanteesta. Kaksi japanilaisen näköistä naista istuivat kahdestaan ja olivat hyvin hämmentyneen näköisiä. Yksinäinen kylähullu mies muisteli mansikanmyyjää Hämeenlinnan torilla, kun sillä oli aina niin kaunis punainen pusero päällä.
Sulosilmäinen myssypää nuorimies luki kirjaa, marimekon olkakassi vieressään. Kolme nuorta naista keskustelivat kiivaasti nettisivujen tekemisestä ja antamatta jääneestä palautteesta. Kovin tuimailmeinen pariskunta tilasi ruokaa ja ilme ei lientynyt yhtään edes ruuan tullessa.

Olo oli samanaikaisesti kepeä, haikea. Pikkiriikkinen boheemi nosti päätään ylös sisälläni. Voisit olla täällä kylähullu jos haluaisit. Voisit jäädä väittelemään perussuomalaisten vaalisloaganeista. Voisit olla ihan kuka vaan haluaisit. Voisin, mutten halunnut.

Siinä se viiltävä hetki, en halunnut jäädä.

torstai 3. maaliskuuta 2011

Väriterapiaa, turkoosi

Hei ihanaa, kevät on täällä ja talven selkä on taittunut!

Turkoosi ilman muuta kesäväri minun paletissani ja on keikkunut kelkassa jo pitkään. Oliskohan ollut joskus 10-12 vuotta sitten, kun tein turkoosista pellavasta tyynynpäällisiä ja pöytätabletteja yhdistettynä kirkkaan limen vihreään. Siinä on yhdistelmä, josta pidän vieläkin. Nyt voisin yhdistää sitä myös pinkin kanssa, sähäkän pinkin, ei vaaleanpunaisen kanssa siis.


Kirpparilta nämäkin, paitsi kierrevihko kirjakaupan alesta ja kangas on uusi. 
Kankaan hintaa en muista, mutta tavarat yhteensä maksoivat 6,60 
ja vihon hinta on siitä noin puolet.


Tuikkukipot ovat emalia, Ikean mallistoa, mutta kirppikseltä ostetut.


Helmi-lasinalustat (6kpl) ovat menossa askartelu-ompelu-osastolle, 
mutta kuten sanoin jo: turkoosi ja lime yhdessä viehättää.
Vihossa on kivat eläinkuviot.

Vihko on inspiraatio-muistikirjani. Olen jo vuosia pitänyt kansioita ja vihkoja lehtileikkeille, resepteille ja käsityöohjeille. Nyt olen ollut hunningolla asian suhteen muutaman vuoden ja päätin korjata asian. 

Kun tyhjentelin kirppikselle tavaroita, niin olin mielestäni melko reipas: samalla heitin kaikki ylimääräiset lehdet kierrätykseen. Leikkelin kuitenkin innostavat tai kiinostavat jutut talteen. Hyvä minä! ;D


Inspisvihkoa on kiva selata, suunnitella juttuja ja nauttia väreistä.

Riemukasta kevättä, lintujen kuorolaulua ja räystäiltä tippuvia vesipisaroita, sekä toiveikasta torstaita kaikille!



tiistai 1. maaliskuuta 2011

Väriterapiaa, haalea vihreä


Mikähän näissä pastellisävyissä kiehtoo? Lähes kaikki pastellit, siis ihan haaleat sellaiset, nousevat jokapaikasta silmiin, käsiin ja mielikuviin. Ihan pop on tämä haalean vihreä, nam.


Kirppikseltä nämäkin kaikki on hankittu, yhteishinta 8,50.


Lampun jalka on erityisen mieluinen, varjostin on hakusessa vielä.



Pienen posliiniesineen krakeloitunut pinta on mielestäni hurmaavan näköinen.

Maaliskuuta mennään ja kurakeleihinkin olen varautunut. Ostin elämäni kalleimman kuramaton. Edelliset eivät virkaansa täyttäneet. Yksi liukui jalan alla joka kerta kun yritti pyyhkiä. Toinen oli pinnaltaan sellaista, että siitä ei lähtenyt roskat edes imurilla. Käsin yritin nyppiä tarttuneita neulasia ja totesin, että roskiin lähdet.

Kolmannella on niskassaan siis korkeat odotukset. Lupaukset on kovat: kestää pakkasen, sitä voi taittaa ja sen voi pestä pesukoneessa 60 asteessa. Toistaiseksi lupaukset ovat lunastettu ja matto ja minä olemme vielä ystäviä. Kotimaista tekoakin vielä oli.

Tiistain hurmaa ja lumen surmaa toivottelen!