lauantai 7. toukokuuta 2011

Ulkohommia

Keli on mitä mainioin täällä Talossa Maalla ja kohta on vaarana ulkoilmamyrkytys. Sisällä ei vaan malta olla ja kyllä ne sisätyöt odottaa sadepäivää.

Rapistuneet rakennukset ovat aina romanttisia, niistä saa hienoja valokuvia, elokuvissa käytetään tehosteina ja kirjallisuudessakin kuvaillaan usein romanttista rapistunutta rakennusta tai miljöötä. Se on myös näinä aikoina selkeästi sisustustrendi ja myös minun on vaikea vastustaa rappioromantiikkaa.


Kyllähän vanha pinta on kaunista, ei käy kieltäminen. Vanhojen rakennusten kohdalla on vaan niin, että jos niitä ei huolla, niin romattisesta kuluneisuudesta tulee ennen pitkää ei niin romanttinen rytökasa. Niinpä pensselit heilui ja punamultaa vanhan päälle.


Näin rinnakkain katsottuna ero on päätähuimaava. Punamulta on kuitenkin hellä käsittely vanhalle. Lautapinta jää edelleen vanhan näköiseksi.


Jälkeenpäin valmista katsottuna on vaikea huomata, että seinälle olisi tehty yhtään mitään. Mieli on kuitenkin hyvä, isoisäni aikoinaan naputtelemat laudat saivat lisäaikaa ainakin vielä vähän.


Maalauksen ohessa ollaan polteltu piharoskia ja risuja. Nuotiomakkara on kyllä überhyvää.  Mikä siinä onkin, että ruoka ulkona maistuu ihan erilaiselle kuin sisällä?Rappioromantiikasta hypätään ihan toisenlaiseen romantiikkaan.


Hortensian hinnat ovat nykyään ihanan maltilliset varratuna muutaman vuoden taakse. Kuistille ostin yhden tänne tullessa. Ainoa vaikeus oli värin valinta, olisin voinut ostaa ne kaikki! :)

Tämän ruusun myötä pyydän nöyrimmin anteeksi, että en ole ehtinyt käymään, saati kommentoimaan, teidän blogiystävieni luona lainkaan. Olen nyt jotenkin hukkunut halkopinoihin, punamultaan, risun polttoon ja maalaiselämään niin syvälle, että virtuaalimaailma katoaa taustalle. Nämä aurinkoiset päivät pitää hyödyntää kun niitä on.


Samalla toivotan hyvää äitienpäivää ja mukavaa viikonloppua kaikille!

8 kommenttia:

 1. ...just just saat anteeks...oon kyllä huomannut, että rouva huitelee ihan jossain muualla kun blogistaniassa -käys nyt kuitenkin arvontaan osallistumassa kuitenkin ☺

  VastaaPoista
 2. Tautina ulkoilmamyrkytys on niitä toivotuimpia ;)

  VastaaPoista
 3. Ihanan touhukasta ja nautinnollista ulkoilmamyrkytystä sinne - sitä on liikkeellä, jokin epidemia lienee :)
  Ja Äitienpäivää myös!

  VastaaPoista
 4. Olin muuten itse aivan yltä päältä punamullassa tänään vaan lähti hyvin ihan vedellä pois (hurjan näköistä). Hyvää äitienpäivää! :)

  VastaaPoista
 5. Pepi: Joopa joo, kevään tullen käy aina näin. Muuta hommaa riittää ja varsinkin Maalla...

  Wihtori: Ainut haittapuoli siinä on se, että nyt nenänpää on punainen. Blondille tuo auringonvalo on kohtalokasta.

  Tiina: Olen ollut havaitsevani saman suuntaista toimintaa myös sinulla, ulkona multaa kynsien alla on vallitseva trendi näinä aikoina. :)

  Dahlia: Just niin, jälki on kuin suoraan teurastamolta, mutta se vesipestävyys on ihan huippua.

  VastaaPoista
 6. Tuleepa hienon näköstä! Ei ne työt tekemällä lopu. ;)

  Myöhästyneet äitienpäiväonnittelut! Toivottavasti teillä oli kiva viikonloppu maalla, oli ihan älyttömän ihana ilmakin!

  VastaaPoista
 7. Töktöktökkii yhteys, menee hermo. Josko nyt tulisi kommentti perille asti...

  Mullitusta pitäisi harrastaa täälläkin! On muuten varmaan aika hurja ero maisemassa! Huippua hommaa, kun tulee näkyvää. ;)

  VastaaPoista
 8. Huonosti olen ehtinyt(=viitsinyt) minäkin kommentoida toisten blogeja. Lueskelen kyllä monta ja monta, mutta aina ei viitsi laittaa sitä kymmenettä samantyyppistä kommenttia kuin moni muu on jo jättänyt..:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!