perjantai 18. maaliskuuta 2011

Tuunattu

Viikko on mennyt vähän alavireisesti, ajatukset karkailee ja murehdin asioita, joihin en voi vaikuttaa mitenkään. Ja jotka eivät periaatteessa kuulu minulle puolen puupennin vertaa. Vaan minkä sille luonteelleen mahtaa? Järjellisellä tasolla asiat ymmärtää ja käsittää, mutta tunnetasolla mennään hullunmyllyssä.

Blogistaniassakin olen poikkeillut vain satunnaisesti ja täytyy myöntää, että pikkubreikki on tehnyt ihan hyvää.  Yksinkertainen virkkaus sujuu missä mielentilassa vaan ja jos sormet kestää, niin sitä voi tehdä loputtomiin.

Olen jossain määrin Ikea-fani (aika vahvasti sanottu, mutta melkolailla totta kuitenkin) ja yksi parhaista Ikean pikkutavaroista on tämä:


Tylsähän se on ja vähän kamalan näköinenkin, mutta ehdottomasti käytännöllinen. Näitä on meillä useita ja tämä yksi löytyy kylppäristä. Matonkuteiden ostokeikalla löysin myös nyörin tapaista puuvilla-pellavalankaa (?). En tosin ole varma laadusta, kun myynnissä oli vain vyyhti ilman tarkempaa tietoa. Lappajärven värjäämön lankaa se kuitenkin on. Siitä sitten virkkasin tälläisen:



Sujautin Ikea pömpelin putkeen.


Jojonkin lisäsin etureunaan, ehkä kuitenkin mietin vielä, että jätänkö sen tuohon vai en. Ihan pelkkä kiinteillä silmukoilla virkattu putki oli sellaisenaankin aika kivan näköinen.


Väri on tietysti sävy-sävyyn maton kanssa. (Hih, suunniteltu vahinko!) Alunperin mun piti tehdä ihan vaan tavallisia säilytyskoreja, mutta "ahaa-idea" putkahti matkan varrella ja suunnitelmat muuttui. Aika tavallista mun projekteissa.



Nyt mietin, että virkkaisinko vai ompelisinko. Kas siinä pulma!

Kevaistä viikonloppua kaikille!

13 kommenttia:

  1. Virkkaa vaan, pääset helpommalla kun ei tarvi jälkiä siivota :DD *oikein laiskan neuvo*

    Mä olen ihmetellyt mihin olet hävinnyt, mutta sä oletkin vaan jäänyt solmuun lankoihisi :DD
    Hyvvää työtä!!

    VastaaPoista
  2. No just niin ajattelin itsekin, virkatessa ei tule sotkua. Mutku, mutku... ompelufiilis olisi päällä! ;D
    Jep, solmussa olen ollut kirjaimellisesti: selvittelin matonkude vyyhtejäkin virkkauksen lomassa, auts!

    VastaaPoista
  3. Älä turhia murehdi, ei tää maailma murehtimalla parane. :) Käydään vaikka teellä jossain välissä.

    Ajelin tänään Talon maalla ohi, lumet oli kiltisti tullu katolta alas. Pihalla ja tiellä oli kyllä melkoisesti lunta!

    Mulla on kans hirveesti tullu kaikkia askarteluideoita, mutta nyt täytyy priorisoida ja tehdä koulujutut ensin. Hyvän tuunauksen on keksiny!

    VastaaPoista
  4. Tulipa hyvännäköinen pömpeli! Ihanan tasaista virkkausjälkeä. Teeppä sitä mikä parhaalle tuntuu vloppuna! - mie lähen pilkille ;)

    VastaaPoista
  5. Olet sinä kyllä taitava..wau!! Hieno tuunaus!!

    VastaaPoista
  6. Hauska ja värikäs! :)

    Meillä sama pömpeli siivouskomerossa pussien säilytyksessä. :)

    Miten tuolta saa vessapaperirullan poies sillee nätisti, helposti ja siististi ja hygieenisesti? ;)

    Tommonen matto on aivan supersulonen!!!

    VastaaPoista
  7. Tinuhe: helpommin sanottu kuin tehty ja tottakai mennään teelle! Ja jos oikein huikentelevisia ollaan niin niin hörpätään ne teet avecin kera. ;)
    Mulla on jo hirmu hinku Taloon Maalle, sulais jo lumet, mutta nytkin tulee taivaan täydeltä lisää. :[

    Peppi: kiitos kovasti, kiinteiden silmukoiden virkkausjälki on munkin mielestä tosi kaunis kun se on niin tasaista. Kireitä siimoja! :)

    Piipa: kiitos, virkkaus on kuin meditointia mulle ja tällä viikolla se on ollut tarpeen. Koekappaleet on muuten meneillään virkkauksista siihen meidän puheluun liittyen... kohta voi olla jo valmista, mutta koon kanssa vielä testaillaan.

    Pieni Lintu: oranssia ja keltaista on ollut meillä kylppärissä jo pitkään. Aamutuimaan kaipaan energiaa ja oranssi on siihen mitä parhain väri.
    Samainen pömpeli löytyy myös meidän siivouskomerosta, mutta en ole ihan varma mitä tarkoitit kysymykselläsi. Ojennan käteni ja otan rullan?? Varsinainen käyttörulla on seinällä telineessä, nämä pömpelissä olevat on varapatruunoita. :D

    VastaaPoista
  8. Jojolla mun mielestä. Son kyl hieno ja tasainen, tietysti.

    Kaiken muun lisäksi vielä täysikuu. Huoh.

    VastaaPoista
  9. Hauska idea! Kieltämättä tyo muovinen tötterö sinällään on aika kurja sisustuselementti, mutta virkatussa sukassaan tosi kiva. Ja yhdessä maton kanssa tyylikäs pari.

    VastaaPoista
  10. Eve: joojoo jojo ;D ja senkö takia mä heräsin ennen kukonlaulua tänään? Tasaisuuteen auttaa kun lanka on tasaista, matonkuteen pitää olla just eikä melkein jos aikoo siitä tasaista saada...

    Paula: Kiitos, väliin sattuu ideat kohdalleen (väliin taas ei :)

    VastaaPoista
  11. Ai niin vielä, Pepille tiedoksi, että aloin virkkaamaan mustaa ruusua ja se lanka on ihan täynnä jotain ihme putua. Kämppä leijailee sakeana töhkää ja siivous on kuitenkin edessä. Aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta! ;D

    VastaaPoista
  12. En kato ollu varma kun en muista kokoa että miten hyvin se käsi sinne sujahtaa sisään rullaa ottamaan, mietin vaan että jos likasilla käsillä pitää ottaa tosta kiinni aina ja kaivaa vaikeasti pois rulla. Muovisessa versiossa ku toi aukko on niin on helppo mihinkään koskematta ottaa rulla. ;) Meillä vararullat on muovirottinkikorissa ja sellasessa kruununaulakossa. :D Heh, sisko nauroikin että meillä on kuninkaallinen vessapaperin säilytyspaikka!

    Tiättekö mikä on iljettävää vessoissa!? Ne pörröset pytynkannen suojukset, tai mitä vaan kangasta pysyssä. Hyh. Jotenkin tuntuu että ne kerää kaikki bakteerit. Ite olen niin neuroottinen vessan kuuraaja. ;)

    VastaaPoista
  13. Ahaa, nyt mä tajusin vasta! Juu, hyvin on tilaa ottaa yhdellä kädellä, jopa miehen kädellä. :D

    Ounou, ne suojukset! Meillä oli kotona joskus lapsena ollessani sellainen, hyi tosiaan. Samaa kuuraajan vikaa vähän täälläkin: höyrypesin on ihan huippu, varsinkin kaakelisaumoihin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!